Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Μαρτίου 2018

Εκστρατεία στην Καβάλα αλλά ... 0-0 (1972)

Σαν σήμερα στις 19/3/1972, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καβάλα, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος τα περιόδου 1971-1972 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 18.000 θεατές (17.296 τα εισιτήρια!), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, απογοητεύοντας τους περισσότερους από 7.000 (!) οπαδούς του που τον ακολούθησαν στην Καβάλα!

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, όταν στο 15ο λεπτό ο Παρίδης σούταρε δυνατά, ο Παντελάκος απέκρουσε, ο Μαντζουράκης σούταρε εκ νέου, όμως ο Καραμπετάκης απομάκρυνε σχεδόν πάνω στη γραμμή…

Στο 40’ ο Σαββουλίδης σταμάτησε την κεφαλιά του Λιόλιου, και στο επόμενο λεπτό, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε πάνω στη γραμμή της εστίας μας το σουτ του Χαραλαμπίδη, μετά την ασθενή απόκρουση του Σαββουλίδη!

Στην επανάληψη η Καβάλα πίεσε τον ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά, όμως ο Παρίδης παραλίγο να κάνει το 0-1 όταν μετά από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια απέφυγε τρεις αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, για να αποκρούσει ο Παντελάκος σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ανήκε στους γηπεδούχους και καταγράφηκε στο 74’ με Χαραλαμπίδη να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Κοψαχείλη και να στέλνει την μπάλα άουτ…

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες πρόσεξαν πολύ τις άμυνές τους, ενώ αρνητικά επέδρασε στην ποιότητα του παιχνιδιού και ο δυνατός άνεμος που έπνεε εκείνη τη μέρα στην Καβάλα.

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Παρίδης και Φουντουκίδης. 

Οι συνθέσεις:

Καβάλα: Παντελάκος, Κόκκαλης, Μπουγατσάς (28’ Ρήγας), Καραμπετάκης, Τάτσης, Πάτσας (46’ Αβραμίδης), Κοψαχείλης, Λιόλιος, Χαραλαμπίδης, Παπαδόπουλος, Χρυσαφίδης.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Χατζηαντωνίου, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Παρίδης, Μαντζουράκης (62’ Ασλανίδης), Αποστολίδης, Κούδας, Μπέλλης.

Η βαθμολογία μετά από 24 αγωνιστικές...
* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4