Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Φεβρουαρίου 2018

Ισοπαλία στην Τούμπα με γκολάρα του Φαν Ρόι (1995)

Σαν σήμερα στις 19/2/1995, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1994-1995 ...
Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (13.509 τα εισιτήρια), έμεινε στο ισόπαλο 1-1, δεχόμενος πρώτος γκολ στο 28ο λεπτό.
Ο Δημητριάδης εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ που κέρδισε, η μπάλα έφτασε στον Σαβέφσκι και από εκεί στον Κωστή που πλάσαρε τον Πουρλιοτόπουλο κάνοντας το 0-1 (αρχική εικόνα).
Η αθηναϊκή ομάδα ήταν ένα κλικ καλύτερη στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, ενώ στο 45ο λεπτό έπεσαν αντικείμενα προς τον Κετσπάγια που πήγε να εκτελέσει κόρνερ στην πλευρά της 4α, με τον Παπαδάκο να σφυρίζει τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με ψυχή και πάθος, αφήνοντας κατά μέρος το νωχελικό πρώτο 45λεπτο. Έτσι στο 59ο λεπτό, ο Φαν Ρόι με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Ατματσίδη που έμεινε άγαλμα, πετυχαίνοντας την ισοφάριση με την Τούμπα να παίρνει φωτιά!
Λίγο νωρίτερα ο Τουρσουνίδης μετά από μια επέλασή του βρήκε τον Καπετανόπουλο σε εξαιρετική θέση για γκολ, όμως ο τελευταίος κλώτσησε αέρα!
Στο 71΄το σουτ του Φαν Ρόι πέρασε άουτ, ενώ στο 77’ η κεφαλιά του Ζαφειρίου κατέληξε στα χέρια του Ατματσίδη.
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τουρσουνίδης, Αλεξίου, Ζαγοράκης, Φαν Ρόι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος (81’ Χάβος), Ζαφειρίου, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Τουρσουνίδης, Ζουμπούλης (72’ Αναστασιάδης), Φαν Ρόι, Δερμιτζάκης.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής, Καραγιάννης, Μανωλάς, Κασάπης, Βλάχος, Σαραβάκος, Σαβέφσκι, Δημητριάδης (92’ Παπαδόπουλος), Κετσπάγια, Κωστής (87’ Τσάρτας).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 20ής αγωνιστικής
Δηλώσεις:

Άρι Χάαν: «Το πιο σοβαρό θέμα είναι ο διαιτητής. Δεν είμαι υπέρ του να πετάνε οι φίλαθλοι αντικείμενα στο γήπεδο, θα πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι για αυτόν τον κόσμο ο ΠΑΟΚ είναι τα πάντα.

Όταν διαπιστώνω ότι ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα να κερδίσει λόγω της διαιτησίας, τότε αντιλαμβάνομαι την αντίδραση του κόσμου! Υποχρεώνομαι από όσα είδα σήμερα να αναφερθώ και πάλι στη διαιτησία. Υπήρξαν φορές που ευνοηθήκαμε κι εμείς και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το ομολογήσω. Τις περισσότερες φορές όμως αδικηθήκαμε.

Τρελαίνομαι όταν διαπιστώνω ότι δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τον αντίπαλο, αλλά κι άλλους παράγοντες. Μόνοι μας δημιουργήσαμε προβλήματα στον εαυτό μας γιατί δεχτήκαμε γκολ από γρήγορη εκτέλεση φάουλ.

Το είχα πει πολλές φορές στους παίκτες μου ότι πρέπει να προσέχουν αυτές τις φάσεις. Όταν παίζεις απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, θεωρείται επιτυχία να μπορέσεις να ισοφαρίσεις».

Κώστας Εγγλέζος (αντιπρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ): «Για μια ακόμη φορά φάνηκε ποιοι φταίνε για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι καιρός να το καταλάβουν και οι υπεύθυνοι, γιατί διαφορετικά δε θα αργήσει η ώρα που οι ομάδες της επαρχίας θα κάνουν το δικό τους πρωτάθλημα!»

Φαν Ρόι: «Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Δεχτήκαμε ένα χαζό γκολ, και από εκεί και πέρα δεν μπορούσαμε να συγκεντρωθούμε γιατί ασχολούμασταν με τον διαιτητή. Προσπαθήσαμε για τον καλύτερο, αλλά δε φτάσαμε στη νίκη γιατί ήμασταν νευρικοί».

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του (σπάνια περίπτωση).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4