Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Φεβρουαρίου 2018

Ισόπαλος υπό το βλέμμα του Τζιοβάνι Τραπατόνι (1974)


Σαν σήμερα στις 17/2/1974, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στον Ταύρο τον Φωστήρα, σε παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (7.175 τα εισιτήρια), δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, καθώς έμεινε στο ισόπαλο 1-1, αν και προηγήθηκε στο σκορ, με αντίπαλο τον «γονέα των γιγάντων».

Το παρόν στην αναμέτρηση έδωσε και ο παλιός παίκτης της Μίλαν, Τζιοβάνι Τραπατόνι, που ήρθε στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τον αντίπαλο της ομάδας του στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο πρόσωπα στο συγκεκριμένο παιχνίδι: Ένα εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο και ένα πολύ κακό στην επανάληψη.
Η ομάδα είχε στο πρώτο 45λεπτο τις ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς, αλλά δεν το έκανε, καθώς οι κυνηγοί μας δεν εκμεταλλεύτηκαν τις επικίνδυνες φάσεις που δημιουργήθηκαν και αυτό στο τέλος το πληρώσαμε!

Μάλιστα τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα, αν στο 87ο λεπτό ο διαιτητής Δουμουσιάρης έδινε πέναλτι στην απόκρουση με το χέρι του Χατζηαντωνίου σε σουτ του Ρεμούνδου, σε μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων!

Μάλιστα ο Δουμουσιάρης απαντώντας στην ένσταση που κατέθεσε ο Φωστήρας μετά το ματς δήλωσε: «Η μπάλα από το σουτ του παίκτη του Φωστήρα, κατέληξε απευθείας άουτ!»

Έτσι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη για μια ακόμη φορά, σε ένα γήπεδο στο οποίο παραδοσιακά δυσκολευόταν όλες οι μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος και γι' αυτόν τον λόγο είχε δοθεί στον Φωστήρα το προσωνύμιο «ο φονέας των γιγάντων»

Στο 6ο λεπτό Κούδας – Παρίδης – Ασλανίδης συνδυάστηκαν εξαιρετικά, όμως το επικίνδυνο σουτ του τελευταίου το απέκρουσε ο Τσατούχας σε κόρνερ.

Στο 26’ ο Παρίδης μετά από μπαλιά του Κούδα βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά καθυστέρησε να σουτάρει και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.
Το σκορ άνοιξε στο 33ο λεπτό, όταν ο Κούδας σέντραρε από τα δεξιά και ο Παρίδης με ένα χλιαρό σουτ αιφνιδίασε τον Τσατούχα.

Στο 43’ ο Πανόπουλος, μετά από μπαλιά του Χριστοδούλου, νίκησε τον Χατζηιωάννου στο τετ α τετ ισοφαρίζοντας.

Στην επανάληψη ο Φωστήρας ήταν πιο επικίνδυνος και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ρεμούνδο στο 48’ και Σινανίδη στο 51’.
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τερζανίδης, Παρίδης, Αποστολίδης, Κούδας και Φουντουκίδης.

Οι συνθέσεις:

Φωστήρας: Τσατούχας, Μπαρτζής, Κατάνιας, Καπίρης, Νάτσης, Λάζος, Αβαγιανέλης, Σινανίδης, Χριστοδούλου, Πανόπουλος, Ρεμούνδος.

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Χατζηαντωνίου, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας, Ασλανίδης, Παρίδης.
* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Κούδας να κερδίζει την μπάλα ανάμεσα από τους Μπάρτζη – Αβαγιανέλη, με τους Φουντουκίδη – Τερζανίδη – Χριστοδούλου να παρακολουθούν τη φάση...

* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4