Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Φεβρουαρίου 2018

Δύο γκάφες έφεραν την ήττα (2014)

Σαν σήμερα στις 16/2/2014, ο ΠΑΟΚ έχασε στο "Θ. Κολοκοτρώνης" από τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 αν και προηγήθηκε 0-1, στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2013-2014...

Ο Στέφενς (σε ένα 4-4-2) ξεκίνησε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Κίτσιου, στα αριστερά τον Σπυρόπουλο, τον Μαντούρο με τον Ινσαουράλδε κεντρικούς αμυντικούς, στα χαφ στον άξονα τον Νάτχο και τον Κάτσε, έχοντας στις πτέρυγες τους Λούκας και Ολίσε. Στην επίθεση ξεκίνησαν ο Αθανασιάδης και ο Χούσεν.

Ο Δικέφαλος στο πρώτο μισό του ματς έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να αναλώνονται σε μακρινά σουτ που δεν ανησυχούσαν την άμυνά του ΠΑΟΚ. 

Στο δημιουργικό κομμάτι ο Νάτχο ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε στη μεσαία γραμμή και με δικές του εμπνεύσεις προσπαθούσε να βγάλει σε θέση βολής τους συμπαίκτες του. Έτσι στο 19' καταπληκτική κάθετη του Ισραηλινού στον Αθανασιάδη με τον Κλάους να χάνει το κοντρόλ αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση!

Στο πρώτο 45λεπτο κυρίαρχο στοιχείο ήταν το πρεσάρισμα του ΠΑΟΚ στο χώρο της μεσαίας γραμμής που ανάγκασε τους γηπεδούχους σε πολλά λάθη τα οποία όμως δεν τα εκμεταλλεύτηκαν οι μεσοεπιθετικοί μας...

Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο το οποίο θα ξεχαστεί μάλλον εύκολα καθώς έλειψαν οι φάσεις που θα εξελισσόταν σαν απειλή για τις δύο εστίες. Οι παίκτες του Στέφενς δεν εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που προέκυψαν από τα πολλά λάθη των γηπεδούχων και έμειναν ουσιαστικά στην υποψία ευκαιριών...

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη. Λάθη διαδοχικά εκατέρωθεν και έλλειψη ρυθμού στο παιχνίδι ήταν τα βασικά στοιχεία του αγώνα. Παρόλα αυτά στο 60ό λεπτό ο ΠΑΟΚ με τον Στέφανο Αθανασιάδη πήρε προβάδισμα στο σκορ, με τον Κλάους να ευστοχεί με κεφαλιά και να αξιοποιεί τη σέντρα του Νάτχο με τον καλύτερο τρόπο!!!

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση με έναν πολύ φτηνό τρόπο. Ο Γκοϊάν εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας και του Γλύκου και με αδύναμο σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1... Η φάση πάντως ξεκίνησε από λανθασμένη υπόδειξη φάουλ του Θάνου...

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 78ο λεπτό, τραγικό λάθος του Μαντούρο και ο Χουάνμα κάνει σε κενή εστία το 2-1. Ο Μαντούρο κυριολεκτικά έκανε δώρο στον Αστέρα το 2-1, ενώ ήταν συνυπεύθυνος και στη φάση του πρώτου γκολ.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, απείλησε στο 80' με τον Ολίσε που βρέθηκε μόνος με τον Μπαντή αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα κινδύνεψε να δεχτεί και τρίτο γκολ καθώς είχε βγει μπροστά και οι γηπεδούχοι ήταν επικίνδυνοι στην αντεπίθεση.

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα σε ισάριθμα ματς, πληρώνοντας την κακή αμυντική του συμπεριφορά στις φάσεις του 65' και του 78'... Και όλα αυτά ενόψει Μπενφίκα...
Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Κυριακόπουλος, Ζησόπουλος, Γκόιαν, Λούι (55' Τσαμπούρης), Ουσέρο, Εντό, Ντε Μπλάσις, Μουνάφο (69'), Καράσκο (83' Κουρμπέλης), Χουάνμα

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαντούρο, Ινσαουράλδε, Σπυρόπουλος, Νάτχο, Κάτσε, Λούκας (75' Λάζαρ), Ολίσε (81' Λίνο), Χούσεν (81' Κουλούρης), Κλάους.
Ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στην Τρίπολη, υποστήριξε πως η ομάδα έπαιξε καλά, αλλά ο Αστέρας είχε την τύχη με το μέρος του.

Πιο συγκεκριμένα:
"Σήμερα είδαμε πόσο σκληρό είναι το ποδόσφαιρο πόσο άδικο μπορεί να γίνει. Αν δει κανείς πως παίξαμε και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο σίγουρα δεν μας αξίζει να χάσουμε, αλλά χάσαμε. Ο αντίπαλος με δύο τυχερά γκολ πήρε τους τρεις βαθμούς, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. 
 
Πρέπει να προχωρήσουμε, την Πέμπτη έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και νομίζω ότι όλοι μπορούν να δουν πόσο καλό ποδόσφαιρο μπορούμε να παίξουμε με τους νέους παίκτες. 
 
Συγχαρητήρια στην Τρίπολη, πάλεψε σε όλο το ματς, αλλά εμείς παίξαμε ποδόσφαιρο. Αυτό που λέμε είναι ότι και οι νέοι παίκτες μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, δεν λέω ότι πριν δεν παίζαμε καλά, αλλά και οι νέοι έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο".

Για τις απανωτές ήττες του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας ματς: "Δεν νομίζω ότι η σημερινή ήταν εμφάνιση ομάδας που έπαιζε εκτός έδρας, είχαμε την μπάλα συνεχώς στα πόδια μας και κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Δεν θέλω να μειώσω την επιτυχία του αντιπάλου αλλά ήμασταν καλύτεροι. Αυτοί οι παίκτες, αυτός ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε την ήττα. Πρέπει να συνεχίσουμε και με τους παίκτες που προϋπήρχαν".

Για το ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με την Μπενφίκα: "Γνωρίζαμε εξ' αρχής ότι ο Σπυρόπουλος, ο Νάτχο και ο Χούσεν δεν θα παίξουν. Το ξέραμε αλλά εμείς έχουμε μεγάλο ρόστερ και έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες. 
 
Όλοι πήραν την ευκαιρία τους, αλλά επειδή έχουμε μεγάλο ρόστερ κάποιοι μένουν και εκτός αποστολής. Κάναμε την προετοιμασία μας για το σημερινό παιχνίδι, θα κάνουμε και για το παιχνίδι της Πέμπτης και θα πάμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι".
Ο Σέκου Ολίσε μίλησε για την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη και τόνισε πως η ομάδα ήταν άτυχη αλλά θα πρέπει να παραμένει συγκεντρωμένη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τα όσα είπε:
"Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, βγάζαμε σωστά τη μπάλα από την άμυνά μας και είχαμε μία καλή παρουσία. Ξεκινήσαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνοντας το γκολ αλλά ήμασταν πολύ άτυχοι, δεχθήκαμε ένα γκολ με το γοφό και ένα με τον ώμο. Προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε".

Για το πρόβλημα που δείχνει να έχει η ομάδα στα εκτός έδρας: "Δεν μπορούμε να εντοπίσουμε συγκεκριμένο πρόβλημα μακριά από την Τούμπα. Σε άλλα παιχνίδια παίζεις καλά σε άλλα όχι, όλα όμως τα αντιμετωπίζουμε με την ίδια νοοτροπία, δηλαδή να κερδίσουμε. Σήμερα ήμασταν άτυχοι".

Για το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Μπενφίκα: "Κάθε παιχνίδι είναι μια καινούρια αρχή. Ξέρουμε ότι το ματς με τη Μπενφίκα είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα, να παλέψουμε και στο μυαλό μας είναι μόνο αυτό τώρα".

------------------------------------------------------------------

Ο Στέλιος Κίτσιου μίλησε μετά το τέλος του αγώνα στην Τρίπολη και τόνισε πως η μείωση της διαφοράς από τον Αστέρα στο πρωτάθλημα θα πρέπει να προβληματίσει την ομάδα.

Οι δηλώσεις του:
"Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να βγαίνουμε όμορφα μπροστά αλλά μας έλειπε η τελική πάσα. Στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε το γκολ αλλά δεν μείναμε στο ρυθμό που έπρεπε να είμαστε".

Για το τι πρέπει να διορθώσει η ομάδα ενόψει της συνέχειας: "Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τα προβλήματα αλλά πρέπει να διορθώσουμε την κατάσταση στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι. Θέλαμε να πάρουμε μία διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται από πίσω μας. Ο Αστέρας μείωσε τη διαφορά και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει".

Για το αν αυτή η ήττα επηρεάσει την ομάδα στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Μπενφίκα: "Είμαστε επαγγελματίες και από αύριο θα δουλέψουμε πάνω στο ματς με τη Μπενφίκα για να είμαστε έτοιμοι. Δεν θα επηρεαστούμε".
Την απογοήτευση του για το γεγονός ότι ο ίδιος σκοράρει αλλά ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει, εξέφρασε μεταξύ των άλλων σε δηλώσεις του μετά την εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τον Αστέρα ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα και τον τρόπο που ήρθε η ήττα είπε: "Το ζήσαμε και αυτό! Δεν μπορώ να το χωνέψω και σίγουρα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στην ομάδα. Δεν αξίζαμε αυτή την ήττα, αλλά η ουσία είναι πως μετράμε συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορώ να χωνέψω πως χάσαμε με ανατροπή όπως συνέβη και στα Χανιά. Αλλά στο σημερινό ματς, ήμασταν καλύτεροι, ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κάναμε ευκαιρίες, σκοράραμε αλλά δεχθήκαμε δυο γκολ χωρίς να κάνει φάση ο αντίπαλος. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και τελικά χάσαμε το ματς".

Για τον κίνδυνο να χαθεί η 2η θέση σχολίασε: "Αυτή είναι η αλήθεια. Μας έχουν φτάσει και πρέπει στα επόμενα παιχνίδια εμείς να ανοίξουμε την διαφορά ενόψει των πλέι οφ. Όπως χάσαμε τη διαφορά έτσι τώρα πρέπει να την μεγαλώσουμε και πάλι"...

Για τον επερχόμενο αγώνα με τη Μπενφίκα δήλωσε: "Πρόκειται για άλλη διοργάνωση, άλλο παιχνίδι, μεγάλο ματς τόσο για μάς όσο και για τον σύλλογο. Πιστεύω πως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα".

Τέλος σχολιάζοντας το γεγονός πώς σκόραρε για ένα ακόμη παιχνίδι, τόνισε: "Νιώθω καλά και μου βγαίνει αυτό στο γήπεδο. Αλλά τι να το κάνω; Χίλιες φορές να μην σκοράρω, να βάζει άλλος τα γκολ και να κερδίζουμε!"

--------------------------------------------------------------

Ο Μαντούρο, μιλώντας μετά την ήττα στην Τρίπολη τόνισε πως το αποτέλεσμα αδικεί τον ΠΑΟΚ, που άξιζε να πάρει κάτι περισσότερο από το ματς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
"Σήμερα δεν αξίζαμε την ήττα, αλλά στο ποδόσφαιρο έτσι συμβαίνει. Άλλες φορές παίζεις άσχημα και κερδίζεις και άλλες χάνεις χωρίς να το αξίζεις. Έτσι έγινε και σήμερα. 
 
Ήμασταν καλοί, είχαμε ευκαιρίες αλλά από δυο στιγμές αδράνειας δεχθήκαμε τα γκολ και χάσαμε το παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι και την τύχη, αλλά εμείς δεν την είχαμε. Το ένα γκολ προήλθε από στιγμή αδράνειάς μας και το άλλο από κακή συνεννόηση... 
 
Προσπαθούμε να κάνουμε το παιχνίδι από πίσω και όπως είδατε δημιουργήσαμε ευκαιρίες, σκοράραμε και θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και άλλα γκολ. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και πιστεύω ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα".

Σχολιάζοντας τη θέση στην οποία αγωνίστηκε σήμερα δήλωσε: "Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα στο κέντρο του γηπέδου, όμως από τη στιγμή που ο προπονητής μου ζητά να παίξω εκεί, δεν τίθεται θέμα. Προσπαθώ να βοηθήσω όπου μου ζητηθεί".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4