Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Φεβρουαρίου 2018

"Χόρευε"" με μαέστρο τον Νάτχο (2014)

Σαν σήμερα στις 13/2/2014, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης, με 0-3 και πέρασε στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2013-2014 ...

Ο ΠΑΟΚ –είχε κερδίσει 3-0 και στο ματς της Τούμπας- ξεκίνησε με ένα καθαρό 4-4-2 έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Μαντούρο και Σπυρόπουλο, στη μεσαία γραμμή Λούκας, Νάτχο, Κάτσε και Ολίσε και στην επίθεση τους Χούσεν - Κλάους. Ο Κάτσε και ο Νάχτο ήταν τα δύο εσωτερικά χαφ και οι Ολίσε – Λούκας στις πτέρυγες.
Ο Δικέφαλος είχε στο γήπεδο την συμπαράσταση περίπου 400 οπαδών του που δημιούργησαν εξαιρετική κερκίδα, καθώς δεν σταμάτησαν να ενθαρρύνουν την ομάδα ασταμάτητα.

Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε νευρικός, έγιναν λάθη στις μεταβιβάσεις και οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν τα διάθεση να απειλήσουν τον Γλύκο.

Ο Δικέφαλος με τη σειρά του απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 20ό λεπτό με ένα πολύ καλοζυγισμένο αριστερό σουτ του Λούκας (προηγήθηκε στρώσιμο του Κλάους), που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκόμεζ.

Οι παίκτες του Στέφενς είχαν την κατοχή της μπάλας όμως δεν μπόρεσαν μέχρι το 30' να την μεταφράσουν σε επικίνδυνες φάσεις για την εστία του Απόλλωνα, με εξαίρεση τη φάση που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Στο 32ο λεπτό, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Αθανασιάδη ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά σούταρε από πλεονεκτική θέση άουτ!!! Όσον αφορά τους γηπεδούχους, ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους και χρειάστηκε η επέμβαση του Γλύκου στο 33΄σε σουτ του Κουκ για να μείνει το 0-0.

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάζει στροφές, έβγαινε με μεγαλύτερη διάθεση στην επίθεση και στο 42' άνοιξε το σκορ με πολύ καλό σουτ του Στέφανου Αθανασιάδη, μετά από παλικαρίσια προσπάθεια του ίδιου.
Συμπερασματικά για το πρώτο 45λεπτο, είδαμε ένα μέτριο παιχνίδι από πλευράς ΠΑΟΚ που εμφάνισε σε κάποιες στιγμές προβλήματα ασυνεννοησίας στην άμυνά του, ενώ είχε αρκετές ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες.

Η ομάδα είχε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, όμως κάτι της έλειπε. Είδαμε αρκετά μακρινά σουτ που όμως δεν βρήκαν στόχο τα περισσότερα, ενώ σε 1-2 περιπτώσεις που τα σουτ βρήκαν εστία, ο Γκόμεζ είπε όχι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και αφού έχασε δύο τετ α τετ με τους Κίτσιου– Χούσεν, έκανε το 0-2 στο 54' με τον Ευθύμη Κουλούρη. Η ομάδα είχε πλέον εξαιρετική λειτουργία στη μεσαία της γραμμή με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και απειλούσε συνέχεια τους γηπεδούχους που έδειχναν να τα έχουν χαμένα!

Πολύ καλή κυκλοφορία, κατοχή της μπάλας και έξυπνες κάθετες πάσες κυρίως από τον Νάτχο συνέθεσαν μια πολύ καλή εικόνα για τον ΠΑΟΚ μέχρι το 65'. Στη συνέχεια η ομάδα κατέβασε ταχύτητα καθώς με το 0-2 μέχρι εκείνη τη στιγμή και το 3-0 του πρώτου αγώνα ήταν ήδη στους «4».
Στο 93ο λεπτό, μαγική κάθετη του Νάτχο στον Στοχ, το πλασέ του Σλοβάκου αποκρούστηκε από τον Γκόμεζ, η μπάλα πήγε στον Λούκας που μοίρασε έτοιμο γκολ στον Κουλούρη και έγινε εύκολα το 0-3!

Κουλούρης, Τζαβέλλας και Στοχ ήταν οι αλλαγές του Στέφενς στην επανάληψη, με τον πρώτο να πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να σημειώνει το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της πρώτης ομάδας, για να ακολουθήσει βέβαια και το 2ο στις καθυστερήσεις. Μια στιγμή που ο Ευθύμης θα θυμάται για πάντα!

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Γκόμεζ, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Χατζηζήσης, Κόρμπος (68' Δημογιάννης), Έγκον, Γκουέλα, Κουκ, Τσιλιγκίρης (68' Σελμανάι), Μπάρκογλου (68' Φαρινόλα).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος, Ινσαουράλδε, Μαντούρο (68' Τζαβέλλας), Κίτσιου, Νάτχο, Κάτσε, Λούκας, Ολίσε, Αθανασιάδης (46' Κουλούρης), Χούσεν (71' Στοχ).
Ο Χουμπ Στέφενς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την παρουσία του Δικεφάλου στη Ριζούπολη, σημειώνοντας πως η ομάδα έκανε ένα βήμα μπροστά για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης.

Τα όσα είπε ο Ολλανδός:

"Είμαστε χαρούμενοι για το 0-3 αλλά και επειδή το ποδόσφαιρο που παίξαμε είναι προς την κατεύθυνση που θέλουμε. Επίσης είμαι χαρούμενος για τα νέα πρόσωπα, επειδή ξεκουράσαμε κάποιους παίκτες, επειδή ο Ινσαουράλδε έπαιξε 90 λεπτά και φυσικά για τα δύο γκολ του Κουλούρη. Και τον Πόζογλου ήθελα να βάλω στο παιχνίδι, αλλά ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, στην προθέρμανση".

Για το αν ο Νάτχο βοηθά ως προς το να παίζει ο ΠΑΟΚ στην κατεύθυνση που θέλει ο ίδιος: "Και ο Νάτχο και όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι απαραίτητοι γι' αυτό το πλάνο. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς χτίζουμε το παιχνίδι μας από την άμυνα προς το κέντρο".

Για το αν το πρώτο γκολ ήταν το σημείο κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα: "Έχει να κάνει με τον αντίπαλο, που μέχρι εκείνο το σημείο έκανε καλό παιχνίδι. Εγώ είπα στους παίκτες μου ότι ξεκινάμε από το 0-0 και όχι από το 3-0 της Τούμπας. Μετά το γκολ που πετύχαμε ο αντίπαλος δεν επέστρεψε ποτέ".

Για το αν σκέφτεται τους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό: "Δεν το σκέφτομαι. Σκέφτομαι το ματς της Κυριακής που αυτή τη στιγμή είναι το πιο σημαντικό για την ομάδα".

Για την εβδομάδα που πέρασε και αν ήταν η πιο ενδιαφέρουσα από τη στιγμή που ήρθε στον ΠΑΟΚ, με την επίσκεψη των οπαδών στην προπόνηση: "Γνωρίζω τι είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Είναι καλή η κίνηση που έκαναν οι οπαδοί, οι παίκτες πήραν μηνύματα και απέκτησαν ένα κίνητρο. Σήμερα είμαι χαρούμενος. Δεν ήμουν χαρούμενος την προηγούμενη Κυριακή επειδή στο ματς με τον Παναθηναϊκό δεν κάναμε αυτό που μπορούσαμε. Παίζαμε με βαθιές μπαλιές από την άμυνα και δεν χτίσαμε το παιχνίδι μας".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να το κάνει αυτό όταν ο αντίπαλος πρεσάρει ψηλά: "Το βασικό είναι να προσπαθήσεις να το κάνεις. Και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν προσπαθήσαμε".

Για το αν ο Ινσαουράλδε θα είναι βασικός και στην Τρίπολη: "Θα δούμε πώς θα πάει το πράγμα, αν θα είναι έτοιμος να βγάλει 90 λεπτά και την Κυριακή".
Ο Χουάν Ινσαουράλδε, έκανε το ντεμπούτο του στην Ελλάδα παίζοντας 90 λεπτά στο παιχνίδι του Δικεφάλου στη Ριζούπολη, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης...

Μιλώντας για το παιχνίδι, αλλά και τη δική του παρουσία είπε: "Το σημερινό ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο όλα πήγαν καλά για την ομάδα μας. Για μένα ο αγώνας είχε τις δυσκολίες του, καθώς έπρεπε να προσαρμοστώ με αρκετά καινούρια πράγματα, αλλά και με το κρύο...

Με βοήθησαν πολύ οι συμπαίκτες μου να ανταπεξέλθω. Κάθε μέρα που περνάω με την ομάδα, νιώθω όλο και πιο άνετα και σε αυτό όπως είπα πιο πριν με βοηθούν οι συμπαίκτες μου ώστε να προσαρμοστώ πιο εύκολα στον ΠΑΟΚ".
Ενημερωμένος για τη σημασία των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό που ακολουθούσαν εμφανίστηκε ο Ντάνι Χούσεν, ο οποίος τόνισε πως είναι νωρίς ακόμα να σκέφτεται η ομάδα τα ημιτελικά καθώς προέχουν άλλα παιχνίδια.

Τα όσα είπε ο Ολλανδός επιθετικός:

Για το παιχνίδι: "Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο χρειαζόμασταν ένα γκολ μετά το σκορ του πρώτου αγώνα. Το πετύχαμε και μετά το παιχνίδι έγινε πιο εύκολο".

Για τα παιχνίδια που έρχονται με τον Ολυμπιακό: "Ξέρω για τον Ολυμπιακό και πως αυτά τα παιχνίδια τα περιμένουν και οι φίλαθλοί μας, αλλά και όλη η Ελλάδα. Έχουν φροντίσει οι οπαδοί μας να με ενημερώσουν με βίντεο από το ίντερνετ. Έχουμε όμως άλλα παιχνίδια μπροστά μας μέχρι τότε και σ' αυτά πρέπει να έχουμε την προσοχή μας".
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4