Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Φεβρουαρίου 2018

Ήττα στη Φιλαδέλφεια για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (1980)

Σαν σήμερα στις 10/2/1980, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 ...

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Αθήνα σαν πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, όμως εκείνη η εμφάνισή του ήταν απογοητευτική και μοιραία ήρθε η ήττα και μάλιστα με 3-1!

Η ομάδα με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο της, είχε κάποια καλά διαστήματα στο παιχνίδι της όμως η άμυνα έκανε κάποια παιδαριώδη λάθη τα οποία τα πληρώσαμε!

Μπροστά σε 28.000 θεατές (26.949 τα εισιτήρια), μόλις στο 1ο λεπτό, η ασυνεννοησία Φούρτουλα – Αποστολίδη Θ., έδωσε τη δυνατότητα στον Βλάχο να κάνει το 1-0, όμως ο παίκτης της ΑΕΚ σούταρε σε κενή εστία άουτ.

Δε συνέβη όμως το ίδιο στο 10ό λεπτό, όταν μετά από άστοχη έξοδο του Φούρτουλα, ο Βλάχος από με σουτ άνοιξε το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και στο 18‘ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Αλαβάντα να βγαίνει τετ α τετ με τον Χρηστίδη, αλλά να μην μπορεί να τον νικήσει, για να γίνει το 2-0 στο 27’ με κεφαλιά του Μπάγεβιτς μετά από νέα άστοχη έξοδο του τερματοφύλακά μας (εικόνα που ακολουθεί)!
Με την πλάτη στον τοίχο, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση και στο 41' μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Γκουερίνο (αρχική εικόνα), ενώ λίγο αργότερα ο διαιτητής Κυφωνίδης ακύρωσε σαν οφ σάιντ γκολ που σημείωσε ο Κωστίκος.

Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη μπήκε δυνατά στο γήπεδο στοχεύοντας την ισοφάριση, πίεσε, αλλά στο 70’ μια λάθος συνεννόηση ανάμεσα σε Φούρτουλα και … Αποστολίδη Θ., έδωσαν την ευκαιρία στον Αρδίζογλου να γράψει το 3-1, σκορ που δεν άλλαξε ως το τέλος.
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Αναστασιάδης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Χρηστίδης, Μουσούρης, Ιντζόγλου (46’ Καλογερόπουλος), Ραβούσης, Νικολάου, Βλάχος, Αρδίχογλου, Τάσος, Μπάγεβιτς, Βλάντιτς, Μαύρος.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης (72’ Αλεξανδρίδης), Ιωσξηφίδης, Πέλλιος, Αλαβάντας, Γκουερίνο, Αναστασιάδης, Κωστίκος, Κούδας (72’ Βασιλάκος), Ορφανός.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4