Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Φεβρουαρίου 2018

Ισοπαλία στην Ξάνθη, στο αντίο του Ζαγοράκη (1998)

Σαν σήμερα στις 1/2/1998, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ξάνθη, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998...

Ο ΠΑΟΚ έχοντας τη συμπαράσταση 2.500 οπαδών του (μισοί μισοί ήμασταν!), με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του και τον Θοδωρή Ζαγοράκη να έχει ήδη συμφωνηθεί να πάει στη Λέστερ, έμεινε στο ισόπαλο 2-2, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έγινε υπό συνεχή βροχή.

Μόλις στο 2΄οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τεγγελίδη να εκμεταλλεύεται κακή έξοδο του Μιχόπουλου σε σέντρα του Κυπαρίσση και με κεφαλιά μα κάνει το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα ο Μιχόπουλος σταμάτησε σουτ των Κτυπαρίσση – Τεγγελίδη και στο 12’ ο ΠΑΟΚ πλησίασε στην ισοφάριση!
Ο Μπούτσεκ ανέτρεψε τον Κολομπούρδα, ο διαιτητής Αμπελάκιας έδειξε την άσπρη βούλα, όμως ο Νάγκμπε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. 
 
Όσοι θυμάστε τη σκηνή, στο παλιό γήπεδο της Ξάνθης, την ώρα που ο Νάγκμπε χτυπούσε το πέναλτι, ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν παρκαρισμένο πίσω από την εστία της Ξάνθης, έκανε σινιάλα με τα φώτα του, ώστε να επηρεάσει τον παίκτη μας, κάτι που όπως φαίνεται κατάφερε!

Το 1-1 ήρθε στο 48’ με τον Κόβατς στον οποίον κόντραρε το σουτ του Φραντζέσκου ισοφαρίζοντας, ενώ στο 58’ το σουτ του Βενετίδη σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι μας. 

Έξι λεπτά αργότερα, στο 64', ο Φραντζέσκος με εκτέλεση φάουλ έγραψε το 1-2, για να ισοφαρίσει η Ξάνθη στο 66’ με τον Κυπαρίσση μετά από σύγχυση στην περιοχή μας.

Ο Δικέφαλος είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς στο 89ο λεπτό, όταν ο Φραντζέσκος βγήκε τετ α τετ με τον Μπούτσεκ, όμως πλάσαρε άουτ σε μια εκπληκτική ευκαιρία! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Μαραγκός, Κολομπούρδας, Φραντζέσκος, Κόβατς, σε ένα παιχνίδι στο οποίο κόπηκαν 4.936 εισιτήρια.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Μπούτσεκ., Χάβος, Βενετίδης, Άντζας, Καραγεωργίου, Κεχαγιάς, Αντωνίου, Ζήκος (54’ Πατσατζόγλου), Λουτσιάνο (86’ Ραμίρεζ), Τεγγελίδης (67’ Βιλανάκης), Κυπαρίσσης.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες (80’ Σιδηρόπουλος), Τασιόπουλος (46’ Καφές), Κολομπούρδας, Ζαφειρίου, Καπετανόπουλος, Νάγκμπε (68’ Ζαγοράκης), Φραντζέσκος, Μαραγκός, Βρύζας, Κόβατς.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος...
Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, γιατί σε ένα γήπεδο που ήταν πολύ δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο, κατόρθωσαν να ικανοποιήσουν τον κόσμο που ήρθε να τους δει. 
 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για μας, καθώς δεχτήκαμε γκολ στα πρώτα λεπτά ενώ η δεύτερη ψυχρολουσία ήρθε με το χαμένο πέναλτι του Νάγκμπε. Χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια και προσοχή για να ανατρέψουμε τη σε βάρος μας κατάσταση. 
 
Φάνηκε ότι θα τα καταφέρναμε όταν προηγηθήκαμε με 2-1, αλλά δεχτήκαμε την ισοφάριση γρήγορα. Πιστεύω σε τελική ανάλυση ότι έπρεπε να νικήσουμε. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Ξάνθη».

Θοδωρής Ζαγοράκης: «Έγινα παίκτης από τους φιλάθλους! Αυτοί με στήριξαν και σε αυτούς αφιερώνω την εκτίμηση και την αγάπη μου. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ με έβαλαν στην καρδιά τους και αυτό δεν το ξεχνώ. Θα το έχω σαν μια ζωντανή ανάμνηση για πάντα. 
 
Θέλω να ευχαριστήσω και τους προπονητές μου, οι οποίοι μου έδειξαν την εμπιστοσύνη που χρειαζόμουν για την καθιέρωσή μου, όπως επίσης και όλους τους συμπαίκτες που είχα κατά καιρούς στον ΠΑΟΚ!
 
Είναι μια πρόκληση για μένα αυτή μεταγραφή και καλούμαι να αποδείξω πως το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να έχει τύχη στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως είναι η Πρέμιερ Λιγκ».

Σπύρος Μαραγκός: «Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από την Ξάνθη για να πάρουμε το ματς, το χρειαζόμασταν, όμως πιστεύω πως ο κύριος παράγοντας που δεν το καταφέραμε ήταν οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες, καθώς με τέτοιο καιρό δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο.
 
Στα τελευταία λεπτά ήμασταν όλοι παγωμένοι, κάναμε κινήσεις χωρίς να νιώθουμε τα πόδια μας και τα χέρια μας. Πολύ καλή ομάδα η Ξάνθη, ξέραμε τις δυσκολίες που είχε το παιχνίδι, αλλά τώρα κοιτάμε μπροστά».

Ένας ωραίος διάλογος ακολούθησε τη συνέντευξη τύπου των δύο προπονητών (Αναστασιάδης - Ματζουράκης), με τον δεύτερο να λέει: «Άγγελε συγχαρητήρια προκρίθηκες!» 
 
Όταν ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ρώτησε, γιατί, ο Ματζουράκης απάντησε: «Σήμερα πήρες 2-2 ενώ το ματς της Τούμπας είχε λήξει 1-1». 
 
Και οι δύο ξεκαρδίστηκαν στα γέλια, δίνοντας ραντεβού στα διπλά παιχνίδια Κυπέλλου που ακολουθούσαν για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου!

* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4