Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Φεβρουαρίου 2018

Τον σταμάτησαν τα δοκάρια... (2012)


Σαν σήμερα στις 19/2/2012, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Αρη, σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος τη περιόδου 2011-2012...

Iσόπαλο (0-0) έληξε το παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ να βλέπει την μπάλα να σταματάει δυο φορές στα δοκάρια του Βελλίδη. Πολύ καλή η εμφάνιση του Δικεφάλου που παρά την κόπωση, έπαιξε με πάθος για τη νίκη...

Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος του αντιπάλου του, που πήρε στην Τούμπα κάτι που δεν δικαιούταν με βάση την εικόνα των δύο ομάδων. 

Οι παίκτες του Μπόλονι μπήκαν αυτή τη φορά δυνατά στο παιχνίδι παροτρυνόμενοι από 22.000 και πλέον οπαδούς και έδειξαν ότι θέλανε τη νίκη.

Κυριαρχώντας στη μεσαία γραμμή επέβαλαν το ρυθμό τους και έχοντας την απαραίτητη συγκέντρωση άρχισαν σταδιακά να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Βελλίδη που έσωσε ουκ ολίγα...

Την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς την είχε ο Κλάους στο 3ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη, πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 20' και κόντρα στη ροή του αγώνα χρειάστηκε ο Κρέσιτς να διώξει σωτήρια σε κόρνερ την μπάλα μετά από σουτ Καστίγιο. Από εκείνο το σημείο και μετά η μόνη ομάδα που έκανε ευκαιρίες ήταν ο ΠΑΟΚ και μάλιστα κάποιες ήταν πολύ καλές αλλά...

Ο Αθανασιάδης ήταν σήμερα μοιραίος παίκτης για τον Δικέφαλο, καθώς λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, πρώτα στο 44', όταν μετά από ωραίο γύρισμα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, ο Κλάους σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε στη γωνία του.

Ένα λεπτό αργότερα (45'), μετά από φάουλ του Γκαρσία, η μπάλα έφτασε στα πόδια του νεαρού επιθετικού που από πολύ κοντά την έστειλε στα χέρια του Βελλίδη...

Η ομάδα στο πρώτο 45λεπτο, είχε πολλές δυνάμεις, έτρεξε και κυκλοφόρησε την μπάλα, έχοντας κατοχή, αναγκάζοντας τους συμπολίτες να απομακρύνουν σε πολλές περιπτώσεις με στραβοκλωτσιές, δείγμα του ότι πελαγοδρομούσαν. 

Και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 50', όταν ο Γιάννου έκανε ωραία πάσα στον Γεωργιάδη που έπιασε πολύ δυνατό σουτ στην κίνηση από τα τρία μέτρα, με την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.

Στο 63', ο Κρέσιτς ανέτρεψε τον Γιαννιώτα εκτός περιοχής με τον διαιτητή να του δείχνει την κίτρινη κάρτα και τους παίκτες του Άρη να ζητούν την απευθείας κόκκινη. Το φάουλ εκτέλεσε ο Νέτο, η μπάλα χτύπησε την εξωτερική πλευρά των διχτύων και ο πάγκος του Αρη πανηγύριζε το ... γκολ .

Η ομάδα σε αυτό το διάστημα φαινόταν να ξεμένει από δυνάμεις, δίνοντας γήπεδο στον αντίπαλο που πίεσε κυρίως από τα πλάγια. Όμως το κακό διάστημα του ΠΑΟΚ δεν κράτησε πολύ και σταδιακά -παίρνοντας δύναμη από τον κόσμο- πέρασε και πάλι στην επίθεση, απειλώντας τον Βελλίδη.

Στο 72', σουτ του Λάζαρ, μετά από ωραία προσπάθεια του Ρουμάνου, ο Βελλίδης και πάλι μπλόκαρε για να έρθει λίγο αργότερα στο 80' η καλύτερη φάση για τον Δικέφαλο στο ματς. 
 
Μετά από μπαλιά του Γκαρσία στην πλάτη της άμυνας, ο Αθανασιάδης βρέθηκε σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα πλάσαρε στη δεξιά του γωνία όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του. 

Η τελευταία καλή στιγμή για την ομάδα μας ήρθε στο 87' όταν και πάλι ο Βελλίδης απέκρουσε σουτ του Νιμανί.

Συμπερασματικά από τον Δικέφαλο έλειπε μόνο το γκολ. Κατά τα άλλα η ομάδα έδειξε φρεσκάδα και έχοντας στο χώρο του κέντρου έναν εκπληκτικό Λάζαρ, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες που όμως δε μετουσιώθηκαν σε κάποιο τέρμα.

Και ο Γιάννου ανταποκρίθηκε με επιτυχία στο ρόλο του πίσω από τον σέντερ φορ, παλεύοντας για όσο χρόνο αγωνίστηκε. Σταθερός ο Κρέσιτς, φώναξε παρών όταν χρειάστηκε ενώ και η υπόλοιπη ομάδα προσπάθησε για τη νίκη. Τα υπόλοιπα από τον προπονητή της κερκίδας.


Όλοι στον ΠΑΟΚ σκέφτονται από σήμερα το μεγάλο ματς με την Ουντινέζε που ακολουθούσε, ένα ματς που αποτελούσε τη μεγάλη ευκαιρία του Δικεφάλου να παραμείνει στα ευρωπαϊκά σαλόνια, αφήνοντας πίσω το μίζερο ελληνικό πρωτάλθλημα.

Οι συνθέσεις:


ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ, Γιάννου (80' Παπάζογλου), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (70' Νιμανί) και Αθανασιάδης.

Άρης: Βελλίδης, Κασναφέρης (51' Γιαννιώτας, 78' Τριανταφυλλάκος), Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Μίσελ, Παπαζαχαρίας, Φατί, Ουμπίντες, Νέτο, Ακόστα και Καστίγιο (57΄Καπετάνος).

Ο Γιώργος Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού, στάθηκε στην ατυχία που είχε σήμερα η ομάδα μας με τα δύο δοκάρια που είχε και δεν μπόρεσε να πετύχει ένα γκολ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
"Αν και ήμασταν κουρασμένοι, μπήκαμε δυνατά, αγωνιστήκαμε αλλά δυστυχώς δεν πήραμε την νίκη. Το θετικό είναι ότι κάνουμε ευκαιρίες. Μας έλειψε λίγο η αυτοσυγκέντρωσή στην τελική προσπάθεια και λίγο η τύχη που δεν μας χαμογέλασε.
 
Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με την Ουντινέζε. Θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα στην Ευρώπη για να πάμε την ομάδα ψηλά. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη και στο παιχνίδι της Πέμπτης θα τα δώσουμε όλα".

Για το πως θα παίξει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Πέμπτης, τόνισε: "Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε πως θα παίξουμε με την Ουντινέζε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη του. Θέλαμε πολύ να του δώσουμε χαρά αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε".
Ο Λίνο, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη στην Τούμπα, αναφέρθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχε σήμερα ο Δικέφαλος για να φτάσει στο γκολ, ενώ για το παιχνίδι με την Ουντινέζε υποστήριξε πως αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι να σκοράρει πρώτη.

Τα όσα είπε ο Βραζιλιάνος μπακ:
"Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να ξεκουραστούμε. 

Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα, προπονημένη, με νέο προπονητή που προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία στους παίκτες του. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε πιο αμυντικά και μας δυσκόλεψε".

Για το κρίσιμο ματς με την Ουντινέζε, σημείωσε: "Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σκοράρουμε πρώτοι. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε τα στοιχεία για να φτάσουμε στη νίκη. Ξέρουμε ότι η Ουντινέζε είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα κερδίσουμε".
Ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Αρη, ο Κοστίν Λαζάρ, σε δηλώσεις του τόνισε πως ο ΠΑΟΚ δεν είχε τύχη στο σημερινό ματς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αγώνα με την Ουντινέζε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Μιλώντας για το ματς σημείωσε: "Είχαμε πολλές ευκαιρίες. Ήμασταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι, αλλά δυστυχώς η μπάλα δεν ήθελε να μπει, δεν είχαμε τύχη. Ελπίζω αυτή να γυρίσει στο παιχνίδι με την Ουντινέζε. Θα σταθώ στο ότι δεν είχαμε τύχη γιατί σήμερα σταθήκαμε στο γήπεδο καλά και είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε".

Για το αν θα βοηθήσει την ομάδα το αποτέλεσμα, ενόψει του αγώνα με την Ουντινέζε, είπε: "Σίγουρα θα μας βοηθήσει. Το καλύτερο θα ήταν να έχουμε κερδίσει, αλλά δείξαμε ένα καλό πρόσωπο και αυτό θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την Ουντινέζε με πάθος. 

Θα έχουμε τον κόσμο και το γήπεδο, που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Η Ουντινέζε είναι καλή ομάδα, θα είναι δύσκολο το παιχνίδι και αν σκοράρουν θα είναι πολύ δύσκολα για μας. 

Αυτό το 0-0 δε μας βολεύει καθόλου. Μια νίκη ή ισοπαλία με γκολ θα ήταν καλύτερα γιατί, όπως είπα, θα είναι δύσκολο για μας αν σκοράρει η Ουντινέζε. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο και ίσως να πάρουμε τη νίκη και από στημένη φάση".

Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με το συμπολίτη, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια που κατέβαλλαν σήμερα, ενώ τόνισε πως θα προσευχηθεί για τον αγώνα της Πέμπτης για να έχει λίγη τύχη μαζί του ο Δικέφαλος.

Τα όσα είπε ο Ρουμάνος:
"Νομίζω ότι ήταν ένα καλό και όμορφο ματς. Και είμαι περήφανος για τους παίκτες. Σίγουρα δε χαίρομαι για το αποτέλεσμα αλλά δεν είναι και καταστροφή. Πρέπει όμως να πω ότι με έκαναν περήφανο και δίνω συγχαρητήρια.

Είδα πολλές όμορφες φάσεις και ενέργειες. Αυτό που δεν είδα στην Ιταλία. Καμιά φορά αλλάζαμε πλευρά στις επιθέσεις κι αυτό μου άρεσε. Η ένταση υπήρχε στο παιχνίδι ακόμα και χωρίς το γκολ. Νομίζω ότι στο τεχνικό κομμάτι η ομάδα μας ήταν καλύτερη. 

Στο 2ο μέρος κάναμε κάποια λάθη στο κέντρο. Θα πρέπει να τα προσέξουμε γιατί σήμερα είχαμε κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Το κομμάτι της φυσικής κατάστασης νομίζω ότι έπαιξε ρόλο.

Όταν παίζουμε τόσα ματς, με ταξίδια ανάμεσα, είναι λογικό να έχουμε κουραστεί. Παρ' όλα αυτά οι παίκτες ήταν σε ένα καλό επίπεδο. Μια ακόμα ικανοποίηση ήταν πως μέσα σε λίγες μέρες που είχαμε για ξεκούραση, η συγκέντρωση μας ήταν καλή και η εικόνα μας επίσης.

Αυτά σχετικά με το παιχνίδι. Μη με ρωτήσετε τώρα τι σκέφτομαι για το μέλλον. Θα ήθελα να ζητήσω από το κοινό να έρθει και να στηρίξει στον αγώνα της Πέμπτης".

Ερ: Είχατε αρκετές απουσίες και αναγκαστήκατε να βάλετε το Γιάννου αντί του Ιβιτς. Ικανοποιηθήκατε από την απόδοσή του;
Απ: "Ο Γιάννου είναι νέος παίκτης, έπαιξε σε μια θέση που δεν είναι δική του. Έχει όμως μια ποιότητα και κάποια χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να παίξει σε ένα επίπεδο. 

Η επιθετικότητα του και η δουλειά του τον βοηθούν. Είναι είναι δύσκολο για μένα να βρω κάποιον που έχει την απόλυτη ποιότητα για το επίπεδο μας σε αυτή τη θέση. Δεν ήταν κακός αλλά όχι υπεραρκετός. Δεν νομίζω ότι ποτέ θα είναι άριστος για τέτοια θέση, αλλά με δουλειά θα είναι αρκετός για δεύτερη λύση. Δεν ήταν αρνητικός".

Ερ: Για το Νιμανί και τον Παπάζογλου που συμμετείχαν αρκετά στα τελευταία λεπτά τι έχει να πει; Είναι αρκετά πλέον τα παιδιά στην επίθεση;
Απ: "Είχαμε αρκετές φάσεις και στο πρώτο μέρος χωρίς αυτούς. Συνήθως λέω πως η καλύτερη ομάδα έχει τον καλύτερο πάγκο. Και αυτή τη στιγμή πρέπει να φτιάξουμε ένα πάγκο για την ομάδα. 

Ο Νιμανί σιγά σιγά θα δείξει την ποιότητα του, έχει μεγάλη απόσταση να διανύσει. Δεν θέλω να τον βάλω στα βαθιά αμέσως. Ο Σάκης μπήκε λίγο αργά φέτος λόγω υγείας και νομίζω ότι πρέπει να δουλέψει πολύ πολύ σκληρά". 

Ερ: Μια ανάλογη εμφάνιση με τη σημερινή θα αρκεί απέναντι στην Ουντινέζε;
Απ: "Ελπίζω απέναντι τους να έχουμε το ίδιο επίπεδο και λίγο παραπάνω. Και ελπίζω να μπορέσω να βρω, ίσως στην εκκλησία, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και τυχεροί. 

Γιατί σε ματς όπως το σημερινό, μπορούσαμε να κερδίσουμε 6-1, αλλά και να χάσουμε με 0-1. Απέναντι στους Ιταλούς κάποιος θα σκοράρει. 0-0 αποκλείεται να λήξει".

Ερ: Έχετε πολύ ένταση κατά τη διάρκεια των αγώνων. Σήμερα λίγη παραπάνω. Τι συνέβη;
Απ: "Όχι, δεν έγινε σήμερα κάτι ιδιαίτερο".

Ερ: Τεχνικά, πιστεύετε ότι το ματς της Πέμπτης έχει ομοιότητες με σήμερα; Και κάποιοι παίκτες θα είναι πιο κουρασμένοι;
Απ: "Δεν γνωρίζω για τις ομοιότητες. Σίγουρα μια είναι ότι θα είναι ένα παιχνίδι 11 εναντίον 11 Σας είπα και νωρίτερα, μη με αναγκάζετε να σας πω που είναι το μυαλό μου τώρα. Θα το αποφύγω. Ευχαριστώ".

.......................................................

Και ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ στις σύντομες δηλώσεις του, αμέσως μετά το ισόπαλο παιχνίδι της Τούμπας, στάθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πολωνός:
"Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, κάναμε φάσεις, ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πάλι δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρουμε με τον Κλάους και τον Γεωργιάδη. Σήμερα κάτι δεν πήγε καλά επιθετικά και δεν καταφέραμε να βάλουμε γκολ".
 
Και συμπλήρωσε: "Θέλαμε το γκολ, όμως δεν μπορέσαμε να το κάνουμε. Περισσότερο θέλαμε τη νίκη, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορέσαμε να βάλουμε το γκολ, αυτή δεν ήρθε".
 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4