Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Φεβρουαρίου 2018

Ήττα στην Πάτρα με έξαλλο Λόραντ! (1981)

Σαν σήμερα στις 18/2/1981, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Παναχαϊκή, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1980-1981 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές (5.544 τα εισιτήρια) έχασε με 2-0, πραγματοποιώντας μια πολύ μέτρια εμφάνιση, έχοντας πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή, στην οποία δέσποζε ο μετέπειτα παίκτης μας, Γιάννης Ψαρράς!

Οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή της μπάλας στο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο ο Λόραντ ξεκίνησε με τον Κερμανίδη να παίζει σαν δεξί μπακ (!) και μάλιστα να είναι πολύ καλός σε μια θέση πρωτόγνωρη για αυτόν και άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Νταλάκα, ο Ψαρράς με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Φούρτουλα που επιχείρησε άστοχη έξοδο…
 
Στο 44’ ο διαιτητής Μπαλλής έκανε παρατηρήσεις στον Λόραντ, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αποχώρησε από τον πάγκο του πολύ εκνευρισμένος για να επανέλθει με την έναρξη της επανάληψης.

Ο ΠΑΟΚ στο διάστημα 45’-60’ ανέβασε την απόδοσή του, με τον Κερμανίδη να περνάει στη φυσική του θέση και τον Αλαβάντα να μπαίνει σαν αλλαγή στη θέση του Αλεξανδρίδη, καλύπτοντας το δεξί άκρο της άμυνάς μας.

Στο 74ο λεπτό ο Σαράφης μετά από μπαλιά του Κωστίκου από καλή θέση πλάσαρε άουτ και πέντε λεπτά αργότερα ο προωθημένος Σάλαμον έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ που σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών του Μητσέα.
Ήταν δύο καλές ευκαιρίες για να έρθει η ισοφάριση, κάτι που δε συνέβη, για να γίνει το τελικό 2-0 στο 88’ με πέναλτι του Κίζα (παραπάνω εικόνα), όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σάλαμον μετά από γύρισμα του Βάγκνερ από τα αριστερά…

Καλύτεροι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κωστίκος, Κερμανίδης και Σάλαμον.

Όταν μετά το τέλος του αγώνα, Πατρινοί δημοσιογράφοι προσπάθησαν να πλησιάσουν τον Γκιούλα Λόραντ για να του πάρουν δηλώσεις, αυτός τους έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα, δείχνοντας το πόσο εκνευρισμένος ήταν!

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή: Μητσέας, Σταματόπουλος, Αλεβιζόπουλος, Αποστολίδης, Κίζας, Ψαρράς, Ξανθόπουλος (67’ Παπαγιαννόπουλος), Νταλάκας, Κυριακόπουλος, Σπεντζόπουλος, Βάγκνερ.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Κερμανίδης, Σάλαμον, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Δαμανάκης, Σίγγας, Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας (70’ Βασιλάκος), Αλεξανδρίδης (46’ Αλαβάντας).

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 31/5/1981..
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1980-1981. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Κούδας, Φούρτουλα, Σάλαμον, Κωστίκος, Κερμανίδης, Πέλλιος. Καθιστοί: Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Βασιλάκος, Τριανταφυλλίδης, Σαράφης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4