Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Φεβρουαρίου 2018

Πρόκριση στο Καραϊσκάκη επί της Καλλιθέας (1971)

Σαν σήμερα στις 28/2/1971, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο στάδιο Καραϊσκάκης την Καλλιθέα, για τον β’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1970-1971 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, επικρατώντας με 0-2, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Ασλανίδης στο 14’ και ο Παρίδης στο 51’…
Η διαφορά δυναμικότητας τον δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη από το πρώτο λεπτό, με την τριάδα Κούδα – Ασλανίδη – Παρίδη, κυριολεκτικά οργίαζε, προκαλώντας συχνά πυκνά επιφωνήματα θαυμασμού στις εξέδρες, προσφέροντας θέαμα υψηλής ποιότητας.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι έμοιαζε με μονότερμα, με τον τερματοφύλακά μας Χατζηιωάννου να είναι κυριολεκτικά θεατής στο ματς!

Στο 8’, ο Κούδας από πολύ καλή θέση σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας, Κυριαζής, απέκρουσε δύσκολα.

Στο επόμενο λεπτό (9') η βολίδα του Σαράφη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 14’ έγινε το 0-1. Κούδας – Ασλανίδης συνδυάστηκαν και ο τελευταίος με δυνατό σουτ δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Κυριαζή.

Οι παίκτες μας συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 51', όταν μετά από συνδυασμένη προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Παρίδη και αυτός από κοντά έγραψε εύκολα το 0-2.

Στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να έχει κατεβάσει ταχύτητα, η Καλλιθέα απείλησε σε 1-2 περιπτώσεις, όμως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Δικόπουλου, βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή και … με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Παρίδης και Ασλανίδης.

Οι συνθέσεις:

Καλλιθέα: Κυριαζής, Ερμείδης, Νούσης, Ντούλας, Κερκούρας, Τσεβάς, Μιχελής, Λαβούτας, Κρόκος (65’ Μάρκου), Αρίστου, Λαζάρου.

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Χατζηαντωνίου (87’ Βέργος), Λάζος, Μπέλλης, Σαράφης (46’ Σταυρίδης), Ασλανίδης, Κούδας, Παρίδης.

* Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην διοργάνωση στην β’ φάση, καθώς ήταν εξ αρχής καθορισμένο πως έτσι θα συμβεί με τις «16» καλύτερες ομάδες της προηγούμενης διοργάνωσης (1969-1970).

Στον β’ γύρο απέκλεισε την Καλλιθέα, όπως διαβάσατε πιο πάνω, στον γ’ γύρο τα Τρίκαλα με 6-1, στον προημιτελικό τον Παναθηναϊκό με 3-2 με μια επική ανατροπή (!), στον ημιτελικό την ΑΕΚ με 3-2, αλλά στον τελικό έχασε με 3-1 από τον Ολυμπιακό, στο … ουδέτερο Καραϊσκάκης!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4