Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Φεβρουαρίου 2018

Πάτησε το γκάζι στην επανάληψη (1969)

Σαν σήμερα στις 9/2/1969, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ των Φουντουκίδη και Σαράφη με ισάριθμες κεφαλιές, μπροστά σε 13.000 θεατές (11.358 τα εισιτήρια).

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες μας δεν έβγαλαν ούτε έναν συνδυασμό της προκοπής με τη γκρίνια να πλανάται στις εξέδρες της Τούμπας, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι, καλά οργανωμένοι στην άμυνα δεν άφηναν καμία επίθεσή μας να εξελιχτεί σε επικίνδυνη φάση! Ήταν αυτοί μάλιστα, που σε 1-2 περιπτώσεις απείλησαν με γκολ τον Σαββουλίδη! 

Στην επανάληψη ο Γιανέφσκι απέσυρε στον πάγκο τον Λάζο και πέρασε στο ματς τον Γιακουμή, μια κίνηση που αποδείχτηκε καθοριστική στην εξέλιξη της αναμέτρησης! Ο Λάζος μαζί με τους Τερζανίδη – Σαράφη, κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή, φτάνοντας σε πολύ καλές ευκαιρίες, δύο από τις οποίες μεταφράστηκαν σε γκολ.
Το 1-0 ήρθε στο 48ο λεπτό, όταν μετά από φάουλ που εκτέλεσε με σέντρα ο Μακρής, ο Φουντουκίδης με δυνατή καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο 82ο λεπτό ο Σαράφης, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ασλανίδης, με κεφαλιά έγραψε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση… 

Στο 72ο λεπτό ο διαιτητής Παπαβασιλείου, απέβαλε τους Μακρή – Κυριακού, επειδή αλληλοχτυπήθηκαν, με τις ομάδες να συνεχίζουν και να τελειώνουν το ματς με «10» παίκτες. 

Ο Δικέφαλος αγωνίστηκε χωρίς τον Γιώργο Κούδα και με τη νίκη του αυτή ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμος του Άρη με 41 βαθμούς. Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Μακρής, Τερζανίδης, Σαράφης, Αφεντουλίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Παπαχρηστούδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Μακρής, Τερζανίδης, Λάζος (46’ Γιακουμής), Ασλανίδης, Σαράφης, Παρίδης, Αφεντουλίδης (72' Κατσικάρης).

Απόλλων Σμύρνης: Πασχάλης, Γιαννίμπας, Ασημακόπουλος, Τακτικός, Σκληρός, Βερτσώνης, Γερούκαλης, Φράγκου (62’ Γκότσης), Κυριακού, Σιμιγδαλάς, Πορίχης.

* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση...

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Πασχάλης να μπλοκάρει την μπάλα, προστατευόμενος από τον Τακτικό, που καλύπτει με το σώμα του, τον Σαράφη. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4