Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Φεβρουαρίου 2018

Καθάρισε από το πρώτο δεκάλεπτο! (1966)

Σαν σήμερα στις 20/2/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα την ουραγό Νίκη Βόλου, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε περίπου 5.000 θεατές (3.650 τα εισιτήρια)με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, κατέβηκε στην αναμέτρηση με σημαντικές ελλείψεις, αλλά παρόλα αυτά πήρε τη νίκη επικρατώντας με 3-1. Μεγάλο παιχνίδι από τους Χαραλαμπίδη – Αφεντουλίδη – Κούδα (ήταν οι σκόρερς των τριών τερμάτων του ΠΑΟΚ στο ματς!) 

Με το που βγήκε στο γήπεδο η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, υπήρχε πολλή γκρίνια για τα πρόσωπα που την αποτελούσαν, καθώς ο Μίλε Κος ήταν υπό έντονη αμφισβήτηση, όμως μόλις στο 2ο λεπτό, τα πάντα σταμάτησαν! 

Ο λόγος: το πολύ όμορφο σε εκτέλεση γκολ του Ονούφριου Χαραλαμπίδη, με το οποίο ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ, μετά από ωραία μπαλιά του Γιώργου Κούδα!
Επτά λεπτά αργότερα (9') ο Αφεντουλίδης παρά την καταδίωξη του Τόλιου, στάθηκε όρθιος και πλάσαρε εύστοχα τον Βαϊράμογλου, σημειώνοντας το 2-0, με το παιχνίδι να έχει τελειώσει πριν καλά αρχίσει. 

Στο 16ο λεπτό, εξαιρετικός συνδυασμός των Κούδα - Χαραλαμπίδη - Κοντογιώργου, η μπάλα στρώθηκε στον τελευταίο, το σουτ του όμως το απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Βαϊράμογλου.

Ο ΠΑΟΚ σταδιακά κατέβαζε ταχύτητα, η γκρίνια κατά του Κος εμφανίστηκε και πάλι στις εξέδρες, καθώς η επιλογή του Νικολαΐδη σαν έξω δεξιά και του Κοντογιώργου στη μεσαία γραμμή, δεν απέδιδε! 

Ο Κος κοντά στο 30ό λεπτό, επανέφερε τους παίκτες στις φυσιολογικές τους θέσεις και η ομάδα άρχισε να ρολάρει και να απειλεί, παίζοντας πιο ορθόδοξα!
Νωρίτερα πάντως ο Χαραλαμπίδης έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 35' με τον Τζίνη, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 54ο λεπτό με προσωπική ενέργεια του Κούδα, ενώ στο 88' η κεφαλιά του Βαλτσάνη αποκρούστηκε από τον Παπαδανιήλ πάνω στη γραμμή!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Καζίας, Μήτρακας, Τάτσης, Μουρατίδης, Βαλτσάνης, Βασιλειάδης, Κοντογιώργος, Νικολαΐδης, Κούδας, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

Προοδευτική: Βαϊράμογλου, Παπαδανιήλ, Τσιμπιρίδης, Τόλιος, Ανδρέου, Καραηλιού, Κουκλάκης, Βαλαχάς, Τζίνης, Γάκης, Κοκκινάκης.

* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Η ομάδα τη σεζόν 1965-1966 είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται ο Χαραλαμπίδης και ο Κοντογιώργος (μαύρες κάλτσες) σε μια εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με τον Ανδρέου (λευκές κάλτσες), με τον Χαραλαμπίδη να φαίνεται πως κερδίζει τελικά την κεφαλιά...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4