Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Φεβρουαρίου 2018

Νίκησε τον Εθνικό και πλησίασε στην κορυφή! (1987)

Σαν σήμερα στις 8/2/1987, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Πειραιώς, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1986-1987...

Οι παίκτες του Τάις Λίμπρεχτς, μπροστά σε 12.000 θεατές (9.716 τα εισιτήρια) και με δυνατό άνεμο να πνέει στο ενενηντάλεπτο, δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη με 2-1, απέναντι σε ένα δυνατό Εθνικό που με σφιχτή άμυνα και επικίνδυνες αντεπιθέσεις, απείλησε να φύγει μα βαθμό από την Τούμπα!
Στο 25’ το σκορ άνοιξε με μονοκόμματο σουτ του Σκαρτάδου. Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Βασιλάκου από τα αριστερά, ο Μπορμπόκης στην πλάτη της άμυνας του Εθνικού πήρε την κεφαλιά και ο Σκαρτάδος που καιροφυλαχτούσε με σουτ (δοκάρι και μέσα), νίκησε τον Δοξάκη.
Στο 29’ ο τερματοφύλακας του Εθνικού σταμάτησε το σουτ του Αλεξανδρίδη από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα με υπερπροσπάθεια σε κόρνερ, για να απαντήσει ο Εθνικός στη ευκαιρίες με τον Κατσικογιάννη στο 38'!

Στο 53’, ο Παπαϊωάννου εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Αλεξανδρίδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με τη βοήθεια του δοκαριού έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Εθνικού.
Ο Εθνικός μείωσε με τον Κωνσταντινίδη στο 81’ που νίκησε τον Τερζή μετά από λάθος του Βασιλάκου και ξαφνικά το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και ο Εθνικός άρχισε να πιστεύει στην ισοπαλία. Μια ισοπαλία που πιθανότατα θα την έπαιρνε, αν στο 84ο λεπτό, ο Τσούξτος από εξαιρετική θέση δε σημάδευε άουτ!
Από πλευράς ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Σκαρτάδος, Μαλιούφας, Αλεξανδρίδης. Με τη νίκη του αυτή η ομάδα πλησίασε στους δύο βαθμούς από την κορυφή και τα όνειρα τίτλου, εμφανίστηκαν στην Τούμπα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Μαλιούφας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Μαυρομάτης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Παπαϊωάννου (71’ Καραγεωργίου), Βασιλάκος (88’ Ψαρράς).

Εθνικός Πειραιώς: Δοξάκης, Παπαδόπουλος, Αντωνόπουλος, Κουτσοβίτης, Παπούλιας, Τσούξτος, Ινλούγκα, Μπατίστα (41’ Δημητρόπουλος), Κωνσταντινίδης, Κατσικογιάννης (75’ Ιωακειμίδης).
* Τη σεζόν 1986-1987 ο ΠΑΟΚ μέχρι και την 27η αγωνιστική βρισκόταν στη 2η θέση πίσω από τον Ολυμπιακό με 35 βαθμούς (13 νίκες - 9 ισοπαλίες - 5 ήττες) και τέρματα 39-21. Μετά τους μηδενισμούς βρέθηκε στην 5η θέση με 29 βαθμούς, κάνοντας δώρο το ευρωπαϊκό εισιτήριο στους απεργοσπάστες!

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρισκόταν σε όλα τα ματς της σεζόν 1986-1987, ο Ολλανδός Τάις Λίμπρεχτς

* Tη σεζόν 1986 - 1987, το 8ο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου, σημαδεύτηκε από την απεργία που κήρυξαν οι ΠΑΕ τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Αποτέλεσμα ήταν να μην προσέλθουν οι περισσότερες ομάδες στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος και να τιμωρηθούν με αφαίρεση 6 βαθμών. Οι μόνες που προσήλθαν και δεν τιμωρήθηκαν ήταν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Πανιώνιος, οι οποίες και κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Όπως αναφέρεται σε παλιότερο κείμενο της ΠΑΕ:

* Ο ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε στη μάχη των «12» ομάδων της Α' Εθνικής τον Μάιο του 1987, μάχη που δόθηκε μέχρι τέλους! Οι «12» ομάδες δεν υποχώρησαν ούτε όταν χρησιμοποιήθηκε η απειλή τιμωρίας, θεωρώντας δίκαια τα αιτήματα τους, ωστόσο αυτή η κίνηση είχε τεράστιο κόστος για τον Δικέφαλο που έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο εκείνη τη χρονιά.

Πριν την έναρξη της απεργίας ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει προβάδισμα για το εισιτήριο της Ευρώπης, αλλά η θέληση να λυθούν σημαντικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν άφησε δεύτερη σκέψη στην διοίκηση της ομάδας. Σε αυτή την απόφαση συμφωνούσαν αρχικά όλες οι ομάδες της τότε Α' Εθνικής, αλλά μόνο οι 12 παρέμειναν σταθερές στις απόψεις τους.

Από την άλλη πλευρά, οι διοικήσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού παραδέχθηκαν μεν το δίκαιο των αιτημάτων, αλλά υποστήριξαν πως έπρεπε να μεταθέσουν την απεργία για την επόμενη σεζόν...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4