Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Φεβρουαρίου 2018

Ήττα σαν φιλοξενούμενος ... στην Τούμπα! (1960)

Σαν σήμερα στις 14/2/1960, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Πόντου, σε παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1959-1960...

Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο της Τούμπας, με τυπικά γηπεδούχο τον Απόλλωνα, μπροστά σε 5.000 θεατές (4.340 τα εισιτήρια) και ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του γνώρισε την ήττα με 1-0!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ακίνδυνος, με παίκτες τελείως αδιάφορους και χαλαρούς, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήθελε το αποτέλεσμα ώστε να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, κάτι που τελικά πέτυχε, χωρίς να πιάσει καμιά σπουδαία απόδοση. 
Ήταν όμως τόσο κακός ο ΠΑΟΚ εκείνη την Κυριακή, που η νίκη της ομάδας του Απόλλωνα, ήταν δίκαιη και ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο για να δει τους παίκτες μας να παίρνουν τη νίκη, έφυγε απογοητευμένος από το θέαμα αλλά και το αρνητικό αποτέλεσμα!

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 7ο λεπτό από τον Πολυχρόνη Σακελλαρίδη, που πήρε την μπάλα από τον Μακαρονόπουλο, μπήκε στην περιοχή μας και με γωνιακό σουτ νίκησε τον Πρόγιο, την ώρα που ο Κεμανίδης, απλώς παρακολουθούσε την εξέλιξη της φάσης, χωρίς να κάνει την προσπάθεια να μαρκάρει τον σκόρερ!

Στο 65΄ο Νιφαδόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον 2-0, ο Δικέφαλος στα λεπτά που απέμειναν μέχρι ο να σφυρίξει τη λήξη, προσπάθησε να αντιδράσει έχοντας την υπεροχή, χωρίς όμως κάποιος από τους κυνηγούς μας να βρει δίχτυα, στις λίγες καλές επιθετικές στιγμές μας στο παιχνίδι…

Σαλούστο και Ραπτόπουλος ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ, για άλλους διακριθέντες … ούτε λόγος! 

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Πόντου: Ξαρχάκος, Παπαδόπουλος, Μαλλιόγλου, Ζαφειράκης, Ουσταμπασίδης, Σακελλαρίδης Στράτος, Μηταριώτης, Σακελλαρίδης Πολυχρόνης, Μακαρονόπουλος, Παχατουρίδης, Νιφαδόπουλος.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Ραπτόπουλος, Χαβανίδης, Γιαννέλος, Λέανδρος, Σαλούστο, Κατηακρίδης, Κιοτυρτζής, Νικολαΐδης.

* Το πρωτάθλημα της περιόδου 1959–60 ήταν το πρώτο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας, ύστερα από διαβουλεύσεις πολλών μηνών. Ξεκίνησε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου του 1959 με τη συμμετοχή 16 ομάδων, βάσει της κατάταξής τους την προηγούμενη περίοδο.

* Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 7η θέση, έχοντας 10 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες, με 59 βαθμούς και τέρματα 32-32. Ο ΠΑΟΚ έδωσε στις 31/7/1960 αγώνα μπαράζ με τον συμπολίτη στο Χαριλάου, το σκορ έμεινε στο 0-0 και η ομάδα μας τερμάτισε 7η, αφήνοντας τον Άρη στην 8η θέση, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων!

* Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός Ζάρκο Μιχαήλοβιτς, παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη σεζόν, χωρίς πάντως να πετύχει κάτι ιδιαίτερο!

* Το 1ο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, που αναδείχθηκε έτσι πρωταθλητής Ελλάδας για 4η φορά στην ιστορία του. Ισοβαθμώντας στους 79 βαθμούς με την ΑΕΚ, επικράτησε 2-1 στο μεταξύ τους αγώνα κατάταξης ή μπαράζ, μία αναμέτρηση όπου δεν χρειαζόταν παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα στο ουδέτερο στάδιο Καραϊσκάκη. 
 
Σε μία τέτοια περίπτωση μετά και την ημίωρη παράταση, η προκήρυξη της διοργάνωσης έθετε ως κριτήριο την καλύτερη αναλογία τερμάτων, δηλαδή το πηλίκο του ενεργητικού δια το παθητικό κάθε ομάδας, συντελεστή στον οποίον πλεονεκτούσε ο Παναθηναϊκός (59÷20=2,950 έναντι 2,667 της ΑΕΚ).

* Μέσω μπαράζ και με το ίδιο σκορ κρίθηκε επίσης η τρίτη θέση για τον υποβιβασμό, με το νικητή Παναιγιάλειο να υπερτερεί πάλι του Παγκορινθιακού στην περίπτωση ισοπαλίας.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Ξαρχάκος να μπλοκάρει την μπάλα προ του Κιουρτζή, ενώ τη φάση παρακολουθούν οι Κατηκαρίδης και Μαλλιόγλου.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4