Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Φεβρουαρίου 2018

"Πέταξε" βαθμό και με τον Παναιγιάλειο! (1964)

Σαν σήμερα στις 23/2/1964, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναιγιάλειο, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-1964...

Ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 3.000 θεατές (2.300 τα εισιτήρια), κόλλησε στο ισόπαλο 0-0, έχοντας απέναντί του έναν πολύ μέτριο αντίπαλο! 

Ο κόσμος εκείνη την Κυριακή στην Τούμπα μπορεί να ήταν λίγος, δεν έπαψε όμως στιγμή να ενισχύει την ομάδα στην προσπάθειά της να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα του Σταμπέλου…

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και στα δύο ημίχρονα, έβγαλε φάσεις για γκολ, ενώ ήταν αισθητή η απουσία του Γιακουμή, την ώρα που οι νεαροί –τότε- Κούδας και Αποστολίδης δε βοήθησαν όσο θα περίμενε ο Μπαμπολτσάι!

Στο πρώτο 45λεπτο, ο Παπαδόπουλος ήταν αυτός που έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το 1-0, μιας και στο 5’, στο 20’ και στο 27’, αν και του παρουσιάστηκαν οι φάσεις δεν μπόρεσε να τελειώσει όπως έπρεπε καμία από αυτές! 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Παναιγιάλειου, κέρδισε περισσότερα από 15 κόρνερ (!) και βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 51ο λεπτό με τον Νικολαΐδη να πιάνει δυνατό σουτ από καλή θέση, όμως ο Σταμπέλος με υπερπροσπάθεια το σταμάτησε!

Η ομάδα δεν είχε το καθαρό μυαλό και την απαραίτητη συγκέντρωση για να φτάσει στη νίκη, κάτι το οποίο πλήρωσε αφήνοντας εντός έδρας βαθμό, όταν ο Αυστριακός διαιτητής, Φέρντιναντ Μάρσαλ, σφύριξε για τελευταία φορά στην αναμέτρηση! 

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι: Χασιώτης, Λιτόπουλος, Μιχαηλίδης, Νικολαΐδης. Κορυφαίος του γηπέδου ο Καρακατσάνης του Παναιγιάλειου!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Λιτόπουλος, Μακρής, Ραπτόπουλος, Μουρατίδης, Λέανδρος, Αποστολίδης, Νικολαΐδης, Κούδας, Παπαδόπουλος

Παναιγιάλειος: Σταμπέλος, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Αγγελόπουλος, Σκαφίδας, Καρακατσάνης, Αγανιάν, Σανίογλου, Ζαφειρόπουλος, Παπαδόπουλος, Κόλλιας 

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής 
* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων (Σταμπέλος) να αποκρούει την μπάλα προ του Ραπτόπουλου, ενώ τη φάση παρακολουθούν από αριστερά οι: Λιτόπουλος, Αγανιάν, Σκαφίδας, Καρακατσάνης, Αποστολίδης 

* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: 
Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι, για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ!
Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς στις 27/11/2016 

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4