Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Φεβρουαρίου 2018

Καθάρισε τον ΟΦΗ σε ένα τρίλεπτο! (1982)

Σαν σήμερα στις 14/2/1982, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές (9.118 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, καθαρίζοντας από πολύ νωρίς το παιχνίδι, δείχνοντας ότι κάνει βήματα προόδου τόσο στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης όσο και στην τεχνική.
Ο Γερμανός προπονητής είχε εμφυσήσει στην ομάδα αρετές που δεν τις συναντούσε κανείς εύκολα εκείνα τα χρόνια, με τους παίκτες να κινούνται διαρκώς, να καλύπτουν θέσεις και να είναι περισσότερο ομαδικοί σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζαν τα προηγούμενα χρόνια!
Τα γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ σημείωσαν οι Κούδας στο 13’ (παραπάνω σκίτσο) μετά από σέντρα του Δημόπουλου και ο Σίγγας (αρχική εικόνα) τρία λεπτά αργότερα, όταν μετά από σουτ του Ψαρρά και αδυναμία της άμυνας του ΟΦΗ να απομακρύνει την μπάλα, άδραξε την ευκαιρία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λαφτσή!
Με τη νίκη αυτή ο Δικέφαλος βρέθηκε στο -3 από την κορυφή της βαθμολογίας στην οποία βρισκόταν ο Παναθηναϊκός, διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και τη 2η καλύτερη επίθεση.

Στο 8’, στο 61’, στο 68’ και στο 82’, ο εξαιρετικός Λαφτσής σταμάτησε προσπάθειες των Δημόπουλου και Κωστίκου να σκοράρουν, κρατώντας την ήττα της ομάδας του σε αξιοπρεπή επίπεδα!

Αποστολίδης Θ., Κούδας, Σίγγας, Κωστίκος, Δαμανάκης οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Αλαβάντας (82’ Πέλλιος), Σίγγας, Δαμανάκης, Ψαρράς, Γκουερίνο (77’ Τριανταφυλλίδης), Κωστίκος, Κούδας, Δημόπουλος.

ΟΦΗ: Λαφτσής, Μαμάκας, Βλάχος, Τασσόπουλος, Αγιομαμίτης, Αλεξίου (81’ Καριώτης), Χριστοφής, Κίρισιτς, Όρε (63’ Συντιχάκης), Κορωνάκης, Καραΐσκος.

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 20ής αγωνιστικής.
Δηλώσεις Χάινς Χέερ: «Η ομάδα έχασε μια καλή ευκαιρία για να διαφημίσει το ποδόσφαιρο μιας και έμεινε στο φτωχό 2-0. Όλοι όσοι δουλεύουμε για τον ΠΑΟΚ, έχουμε την υποχρέωση να φέρνουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Αυτός με τη σειρά του έχει κάποιες απαιτήσεις οι οποίες δυστυχώς δεν μπόρεσαν σήμερα να ικανοποιηθούν».
 
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χανς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό!

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4