Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Φεβρουαρίου 2018

Διπλό επί του Φωστήρα με Γιακουμή (1962)

Σαν σήμερα στις 25/2/1962, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Σμύρνη τον Φωστήρα, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 2.500 θεατές (2. 027 τα εισιτήρια), πήρε το διπλό επικρατώντας με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 6', ο Γιάννης Γιακουμής, με δυνατό σουτ από πλάγια θέση. 

Λίγο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε απειλήσει σε δύο περιπτώσεις με τον Βασιλειάδη, τα σουτ του όμως πέρασαν άουτ. 

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πήρε τη νίκη, πληρώνοντας την αθηναϊκή ομάδα με το ίδιο νόμισμα, καθώς στην αναμέτρηση του α’ γύρου είχαμε χάσει με το ίδιο σκορ στην Τούμπα!

Οι παίκτες μας κυριάρχησαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έλεγξαν το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημά του και στην επανάληψη αρκέστηκαν στη διαχείριση του 0-1, κάτι που πέτυχαν χωρίς μεγάλη δυσκολία. 

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Χουμεριανού, βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή, να φτάνει τους 42 βαθμούς και να ξεπερνάει στον βαθμολογικό πίνακα τον ισόβαθμό του Φωστήρα, μένοντας μόνος στην 5η θέση!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Γιακουμής, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Νικολαΐδης, Κατικαρίδης, Τασσόπουλος.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1961-1962.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4