Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Φεβρουαρίου 2018

Ο κατήφορος συνεχίστηκε και στο Ηράκλειο (2015)

Σαν σήμερα στις 4/2/2015, o ΠΑΟΚ γνώρισε ταπεινωτική ήττα - ντροπή στο Ηράκλειο από τον ελλιπέστατο και γεμάτο προβλήματα ΟΦΗ, με 3-1, για την 22η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2014-2015...

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παράταξε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Κωνσταντινίδη, Κόστα, Κατσικά, Σκόνδρα στην άμυνα Γκολάσα, Μαντούρο, Νομπόα στη μεσαία γραμμή και Περέιρα, Παπαδόπουλο, Μακ στην επίθεση.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Σαλπιγγίδη - Τζιόλη και τους τιμωρημένους Ρατς – Κάτσε, ενώ στο περιθώριο είχαν τεθεί οι Τζαβέλλας - Σπυρόπουλος... 

Εκτός αποστολής έμεινε ο Κλάους και δεν ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα οι Βίτορ, Τζανδάρης, Ιτάνζ που ήταν βασικοί στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο Δικέφαλος βρήκε απέναντί του μια ομάδα με πάρα πολλά προβλήματα, της οποίας την αποστολή αποτελούσαν ουσιαστικά μόλις 14 παίκτες

Ο ΠΑΟΚ αν και μπήκε καλά στο παιχνίδι, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 9' με γκολ του Τζορτζ που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, λάθος συνεννόηση Κατσικά – Γλύκου (αλήθεια γιατί έπαιξε;).

Ο Δικέφαλος για ένα ακόμη ματς δέχτηκε γκολ στην πρώτη τελική που δημιούργησε ο αντίπαλος, εμφανίζοντας μεγάλο κενό στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, έκλειναν τους διαδρόμους προς την εστία του Λορια και έπαιζαν έξυπνα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων με Κουτσιανικούλη και Τζορτζ.

Η ομάδα –παρά την κατοχή- έδειχνε βραχυκυκλωμένη και φανερά επηρεασμένη από το γκολ που δέχτηκε, οι παίκτες του Αναστασιάδη αναζητούσαν τρόπους να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων που ήταν συμπαγής και πολύ καλά οργανωμένη.

Στο 33ο λεπτό σε επικίνδυνη αντεπίθεση του ΟΦΗ ο Τζορτζ ξέφυγε από τον Σκόνδρα και ανατράπηκε από τον Κόστα, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Λαμπρόπουλος το εκτέλεσε και έγραψε το 2-0! Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη του 45λεπτου πέρασαν χωρίς κάτι αξιόλογο, εκτός από τον τραυματισμό του Μαντούρο, λίγο πριν ο Κομίνης σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου...

Στη θέση του Μαντούρο πέρασε ο Τζανδάρης, ο Δικέφαλος παρατάχτηκε στην επανάληψη με 4-3-3. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 53ο λεπτό με τον Παπαδόπουλο, που πήρε την μπάλα από σέντρα του Περέιρα, είχε μια δυο καλές στιγμές με τους Μακ και Νομπόα, αλλά στο τελευταίο 20λεπτο όχι μόνο δεν απείλησε αλλά δέχτηκε στο 82' και το 3-1 με τον Κουτσιανικούλη. Το όνειρο του πρωταθλήματος ξεθώριασε και υπάρχουν για αυτό ευθύνες ΠΟΛΛΩΝ...
Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Λόρια, Μπολάκης, Φαζός, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης (90' Μανιδάκης), Ροβίθης (67' Μερεμπασβίλι), Τζορτζ (72' Μαραθιανός). 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κωνσταντινίδης (59' Κίτσιου), Κατσικάς, Κόστα, Σκόνδρας, Γκολάσα (82' Κουλούρης), Νομπόα, Μαντούρο (44' Τζανδάρης), Περίερα, Παπαδόπουλος, Μακ.
Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης κόντρα στον ΟΦΗ στο "Θ.Βαρδινογίαννης".

Αρχικά είπε:
"Είναι από τις πιο άσχημες μέρες στην καριέρα μου. Την ευθύνη την παίρνω εγώ. Αφήσαμε και πέρασε ένα ημίχρονο χωρίς σουτ. Είναι ντροπή για όλους μας. Την ευθύνη τη φέρω εγώ. 

Είπα στους παίκτες από το ημίχρονο ότι δεν έχω καμία δουλειά και καμία σχέση με αυτό που βλέπω και ότι θα θέσω στη διάθεσή της διοίκησης την παραίτησή μου. Τους το είπα και τώρα. Το είπα και στον κ. Αγγελίδη. Είμαι ο τελευταίος που θα δημιουργήσω πρόβλημα. 

Η απόφαση είναι της διοίκησης. Αν θέλει να παραμείνω ως το τέλος ή για όσο θέλει θα είμαι εδώ. Είμαι πολύ στεναχωρημένος γι' αυτό που είδα. Με αυτό που κάνω νομίζω ότι λύνω τα χέρια των ανθρώπων που είναι από πάνω. Δεν φεύγω είμαι εδώ. Ποτέ δεν έφυγα αν αυτό δεν έγινε με συνοπτικές διαδικασίες".

Για τον λόγο που παραιτείται: "Μπορεί να φύγει κανένας άλλος εκτός από εμένα; Εγώ είπα στην αρχή ότι πάμε για πρωτάθλημα. Αυτή η κατάσταση είναι από τον Αστέρα. Είμαστε οκτώ βαθμούς πίσω. Στην Ελλάδα είμαστε. 

Ένα ταρακούνημα χρειάζεται η ομάδα. Εγώ δεν πιστεύω ότι για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον ΟΦΗ με αυτά τα προβλήματα, χρειάζεται προπονητή. Δεν μου αρέσει αυτό που λέω για την ομάδα του ΟΦΗ, της δίνω συγχαρητήρια. Ίσως δεν μπόρεσα να πείσω. Ποιος φταίει γι' αυτό;"

Για την χρησιμοποίηση του Γλύκου στην 11άδα: "Δεν είναι τα ονόματα το θέμα, είναι η ομάδα. Δηλαδή αν δεν έπαιζε ο Γλύκος τι θα γινόταν; Την προηγούμενη εβδομάδα μου λέγατε για τον Μακ, το ζήτημα είναι η ομάδα".

Για το ζήτημα με τον Τζαβέλλα: "Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ είμαι με τον ΠΑΟΚ".
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στις δηλώσεις του τόνισε ...
"Είναι μια δύσκολη μέρα. Φταίμε όλοι γι’ αυτό που είδατε σήμερα. Θα υποστούμε τις συνέπειες. πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Τώρα πρέπει να δείξουμε αν είμαστε δυνατοί. Να αλλάξουμε το κλίμα και να σταθούμε όρθιοι. Δεν είναι εύκολο αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε".

Ο Παναγιώτης Γλύκος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ήττα του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο, στην παραίτηση Αναστασιάδη, αλλά και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό που ακολουθούσε ...
Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας μας.

Για την αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ: "Ο ΟΦΗ ήθελε το παιχνίδι περισσότερο από εμάς και δίκαια κέρδισε. Δεν παρουσιαστήκαμε όπως θα έπρεπε και φυσιολογικά χάσαμε. Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας και κατάφερε να μας "χτυπήσει" εκεί".

Για την παραίτηση του Άγγελου Αναστασιάδη: "Ακόμη δεν έγινε δεκτή η παραίτησή του. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και βλέπουμε στη συνέχεια".

Για το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό: "Πρέπει να βάλουμε τον εγωισμό μας όλοι οι παίκτες. Ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς. Η Τούμπα, απ' ότι ξέρω θα είναι γεμάτη και πρέπει να δώσουμε χαρά στον κόσμο".

Για το αν τίθεται θέμα έλλειψης κινήτρου: "Εμείς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Κίνητρο υπάρχει πάντα. Δεν χάνεται. Επαγγελματίας είμαστε, κάνουμε την δουλειά μας. Εκτός από το πρωτάθλημα, υπάρχουν κι άλλοι στόχοι".

Φτάνοντας η αποστολή του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη ήρθαν αντιμέτωποι με οπαδούς που είχαν συγκεντρωθεί εκεί...

Αποδέκτες των περισσότερων "γαλλικών" ήταν οι Κατσικάς - Γλύκος, ενώ το σύνθημα το σύνθημα ''βαριά βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα, όποιος δεν μπορεί να πάει στα ... '' δονούσε την ατμόσφαιρα που ήταν πολύ "φορτωμένη". 

Όλα αυτά ήρθαν σαν αποτέλεσμα της ντροπιαστικής εμφάνισης και ήττας στο Ηράκλειο, η οποία έσπειρε πλήρη απογοήτευση στον κόσμο της ομάδας που βλέπει ότι το όνειρο ενός τίτλου για φέτος, έσβησε...

Νωρίτερα η αποστολή φυγαδεύτηκε υπό τον φόβο επεισοδίων μέσα από την πίστα του αεροδρομίου (δεν υπήρχε πάντως κόσμος στο Μακεδονία) και όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί η ομάδα ήταν καζάνι που έβραζε λίγες μέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό. Εκτός από τους παίκτες τα άκουσε και ο Παντελής Κωνσταντινίδης... 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4