Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Φεβρουαρίου 2018

Σκόρπισε το Αιγάλεω, παίζοντας μπαλάρα! (1974)

Σαν σήμερα στις 10/2/1974, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα το Αιγάλεω, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974 ...

Ο ΠΑΟΚ με τον Λες Σάνον στον πάγκο του και μπροστά σε 22.000 θεατές (20.555 τα εισιτήρια!), πήρε τη νίκη με 3-1 και ταυτόχρονα τη ρεβάνς για την εκτός έδρας ήττα στο αντίστοιχο παιχνίδι του α’ γύρου, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και ενθουσιάζοντας τον κόσμο που βρέθηκε στην Τούμπα.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε το Αιγάλεω σαν τη γάτα με το ποντίκι και θα μπορούσε να είχε φτάσει σε πολύ μεγαλύτερο σκορ, αν οι επιθετικοί μας ήταν πιο εύστοχοι στις καλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν!

Οι φιλοξενούμενοι ειδικά στην επανάληψη δεν υπήρχαν στο γήπεδο, με τον Χατζηιωάννου να είναι απλός θεατής, την ώρα που οι συμπαίκτες του κεντούσαν.

Η εικόνα του παιχνιδιού ανάγκασε τον προπονητή της αθηναϊκής ομάδας να κάνει μια επική δήλωση: «Ο ΠΑΟΚ θα ήταν μόνιμος πρωταθλητής να είχε την έδρα του στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη»! Μια δήλωση που απλά τα λέει όλα!

Το σκορ άνοιξε στο 19ο λεπτό ο Χρήστος Τερζανίδης, όταν μετά από κόρνερ του Παρίδη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του με το σώμα του από πολύ κοντά.
Στο 25’ ο Αχιλλέας Ασλανίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-0, για να έρθει στο 66’ ο Φουντουκίδης , με κεφαλιά να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Το μόνο που πέτυχε το Αιγάλεω ήταν να μειώσει στο 78’ με τον Λαζάρου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα από τα ελάχιστα λάθη της άμυνάς μας και πλάσαρε από κοντά τον Χατζηιωάννου.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τερζανίδης, Φουντουκίδης, Παρίδης, Σαράφης, Ασλανίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Παπαδόπουλος, Αναστασιάδης, Ασλανίδης.

Αιγάλεω: Μυλωνάς, Δαμιανίδης, Μητρόπουλος, Τσιαμπουρής, Πιλάβης, Παππάς, Χρυσοστόμου, Τσαλαμάγκας (71’ Πηγαδίτης), Χάσταλης (46’ Λαζάρου), Λυκουρίνος, Βενέτης.
* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Σαράφης σε μια προσπάθειά του μπροστά στον Μυλωνά.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4