Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Φεβρουαρίου 2018

Μια νίκη που έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας! (1963)

Σαν σήμερα στις 17/2/1963, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Προοδευτική, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 3-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Γιακουμής στο 5ο λεπτό και ο Αχιλλέας Σαββίδης στο 20ό και στο 73ο λεπτό.
Ο τερματοφύλακας της Προοδευτικής μπλοκάρει την μπάλα προ του Γιακουμή 

Το παιχνίδι –όπως και τα περισσότερα που γινόταν τέτοιες μέρες σε παλιότερες εποχές- έγινε σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο και ο ΠΑΟΚ παρά την απουσία του Λέανδρου, απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο, φτάνοντας εύκολα στη νίκη, σε μια περίοδο στην οποία είχε αρχίσει να δημιουργείται η εντύπωση ότι η ομάδα είναι ντεφορμέ!

Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας, φέρνοντας και πάλι το χαμόγελο και την ικανοποίηση, σε όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι με την Προοδευτική, καθώς η ομάδα προερχόταν από διαδοχικές εκτός έδρας ήττες από τον Ολυμπιακό (3-2 στις 3/2/1963) και τον Ηρακλή (3-0 στις 10/2/1963).

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Μακρής, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Μαρβάκης.

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!!!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1962-1963...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4