Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Φεβρουαρίου 2018

Διπλό στη Λευκωσία και παραμονή στην κορυφή (1973)


Σαν σήμερα στις 4/2/1973, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Κύπρο την Ομόνοια, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1972-1973...

Η ομάδα κατά την τριήμερη παραμονή της στο νησί ήταν σε αναβρασμό, καθώς αφενός την προηγούμενη μέρα είχε γίνει τηλεφώνημα από οπαδούς τη Ομόνοιας για ντου στο ξενοδοχείο και όχι για … βόμβα στα δωμάτια της αποστολής του ΠΑΟΚ (!) όπως γράφτηκε στον τύπο και αφετέρου λόγω της φήμης που κάποιοι φρόντισαν έντεχνα να σπείρουν στο νησί, περί δωροδοκίας παίκτη των γηπεδούχων! 

Ο λόγος για τον φορ της Ομόνοιας, Σωτήρη Καϊάφα, ο οποίος αποτελούσε μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ, κάτι που εξέλεβαν οι άνθρωποι της κυπριακής ομάδας σαν … απόπειρα δωροδοκίας!
Όλα τα παραπάνω τα διασταυρώσαμε σε επικοινωνία που είχαμε με ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής, ο οποίος ήταν μαζί με την αποστολή του Δικεφάλου, ζώντας τα γεγονότα από κοντά!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι φίλαθλοι των γηπεδούχων, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, δε σταμάτησαν να ρίχνουν αντικείμενα στοχεύοντας παίκτες μας, με τον διαιτητή Παγουρτζή να απειλεί ότι θα διακόψει το ματς.

Τώρα, τι είχε να μοιράσει ο ΠΑΟΚ με την … ουραγό Ομόνοια, είναι μια ακατανόητη ιστορία! Ο Δικέφαλος πάντως φρόντισε να «τιμωρήσει» αγωνιστικά τους γηπεδούχους παίρνοντας τη νίκη με 1-3, μπροστά σε 12.000 θεατές (11.205 τα εισιτήρια). 
Μετά την εχθρική συμπεριφορά πριν το ματς ...

Προηγηθήκαμε στο 5ο λεπτό με τον Κούλη Αποστολίδη (αρχική εικόνα). Η Ομόνοια έφτασε στο 1-1 στο 38ο λεπτό με τον Μούσκο (δοκάρι και μέσα).

Στην επανάληψη οι παίκτες του Λες Σάνον, ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης και πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τους Ασλανίδη στο 55’ (παραπάνω εικόνα) και τον Κούδα στο 86’ (εικόνα που ακολουθεί), βάζοντας ταφόπλακα στα σχέδια της Ομόνοιας να πάρει κάτι από το παιχνίδι…

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Παρίδης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Αποστολίδης, Σαράφης και Κούδας.

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ.

Οι συνθέσεις:

Ομόνοια: Αδάμου, Ιακώβου, Δράκος, Κοντογιώργης, Χρυσοστόμου, Αντωνίου, Μούσκος (61’ Καϊάφας), Χαραλάμπους (69’ Δημητρίου), Φραντζίλας, Ροντσίδης, Κανάρης.

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Χατζηαντωνίου, Φουντουκίδης (87’ Μπέλλης), Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 51 βαθμούς, με τέρματα 40-12 και φυσικά παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας...

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής.
* Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ:

Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

Είχε αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

Πέτυχε 75 γκολ.

Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας.

Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24

Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4