Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Φεβρουαρίου 2018

Το γκολ του Τερζανίδη δεν ήταν αρκετό (1969)

Σαν σήμερα στις 23/2/1969, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1968-1969...

Ο Δικέφαλος με τον Γιουγκοσλάβο τεχνικό Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, μπροστά σε 20.000 θεατές (18.247 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1 της αθηναϊκής ομάδας, παρά το γεγονός ότι είχε την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι και τις ευκαιρίες να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση!
Το σκορ άνοιξε στο 22ο λεπτό ο Χρήστος Τερζανίδης, σημειώνοντας το πρώτο από τα 13 γκολ που σημείωσε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 237 αγώνες πρωταθλήματος στους οποίους συμμετείχε! 

Προηγήθηκε εξαιρετικός συνδυασμός των Παρίδη – Σαράφη – Ασλανίδη και ωραία μπαλιά του τελευταίου στον σκόρερ που από πλάγια θέση με δυνατό σουτ ξετίναξε τα δίχτυα του εμβρόντητου Κωνσταντινίδη!
Σαββουλίδης - Νικολαΐδης σε μια εναέρια μονομαχία τους

Νωρίτερα, στο 6ο λεπτό το πολύ δυνατό σουτ του Ασλανίδη πέρασε άουτ, ενώ στο 15’ το σουτ στην κίνηση του Ασλανίδη μετά από σέντρα του Κατσικάρη τράνταξε το κάθετο δοκάρι της αθηναϊκής ομάδας. 

Η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 59ο λεπτό, όταν ο Παπαϊωάννου μπήκε σφήνα ανάμεσα σε Θεοφανίδη – Φουντουκίδη και από τα δύο μέτρα πλάσαρε εύστοχα τον Σαββουλίδη (παρακάτω εικόνα).
Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού από τον μέτριο εκείνη τη μέρα διαιτητή Δικόπουλο! 

Πρώτα στο 74’, όταν εκτελέστηκε φάουλ με κομπίνα, ο Φουντουκίδης βγήκε τετ α τετ με τον Κωνσταντινίδη, αλλά αδράνησε, δίνοντάς του την ευκαιρία να βγει και να μπλοκάρει την μπάλα. 

Στη συνέχεια στο 89', όταν η δυνατή κεφαλιά του Σαράφη, αποκρούστηκε πολύ δύσκολα από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Από την περιγραφή των φάσεων γίνεται αντιληπτό πως ΑΕΚ δεν υπήρχε (επιθετικά) εκείνη τη μέρα στο γήπεδο και το ισόπαλο 1-1, ήρθε μετά από την ολιγωρία της άμυνάς μας στη φάση του 59ου λεπτού!
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τερζανίδης, Φουντουκίδης, Σαββουλίδης, Σαράφης, Γιακουμής και της ΑΕΚ ο Σκευοφύλαξ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Κατσικάρης, Θεοφανίδης, Γιακουμής, Ασλανίδης, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αφεντουλίδης.

ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Βασιλείου, Σταθόπουλος, Λαβαρίδης, Καραφέσκος (46’ Βεντούρης), Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης (65’ Πομώνης), Νικολαΐδης, Παπαϊωάννου, Σεβαστόπουλος.

Η βαθμολογία μετά από 21 παιχνίδια
* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση

* Στην αρχική εικόνα ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ (Κωνσταντινίδης), αποκρούει την μπάλα προ του Γιακουμή.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4