Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Φεβρουαρίου 2018

Απαράδεκτη εμφάνιση και ήττα στη Δράμα! (1964)

Σαν σήμερα στις 9/2/1964, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Δόξα Δράμας, σε παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-1964...

Ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 περίπου θεατές (3.351 τα εισιτήρια) γνώρισε την ήττα με 1-0, με γκολ που σημείωσε στο 72ο λεπτό ο Νικηφορίδης με κεφαλιά.

Η ομάδα για ένα ακόμη παιχνίδι της εκείνη τη σεζόν παρουσιάστηκε νωθρή και άτολμη και η ήττα ήρθε φυσιολογικά, σκορπίζοντας την απογοήτευση στον κόσμο που την ακολούθησε ως τη Δράμα!
Όαση σε εκείνον τον κακό ΠΑΟΚ ήταν ο Λέανδρος, φιλότιμα προσπάθησε ο Νικολαΐδης, την ώρα που οι Μαρβάκης – Γιακουμής – Μουρατίδης, έκαναν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας τους! 

Αντίθετα οι γηπεδούχοι παίζοντας με ψυχή και δύναμη, ήταν αυτοί που έχασαν ευκαιρίες και γενικά ήταν η ομάδα με την καλή αγωνιστική εικόνα στο γήπεδο!
Η ήττα αυτή έφερε την ομάδα στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 34 βαθμούς, ισόβαθμη με Νίκη Βόλου και Δόξα, έχοντας από κάτω μόνο το Αιγάλεω!

Οι συνθέσεις:

Δόξα Δράμας: Σαμλίδης, Κοτρίδης, Τζαφέρης, Τόλτσος, Φωτιάδης, Χατζημιχαήλ, Λεπτίδης, Ιωάννου, Ξανθόπουλος, Τσοκαταρίδης, Νικηφορίδης.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Μακρής, Νικολαΐδης, Λιτόπουλος, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Γιακουμής, Μουρατίδης, Αποστολίδης, Μαρβάκης.

* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30. 

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος! 

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: 

Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ! 

Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς στις 27/11/2016.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της σεζόν 1963-1964.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4