Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Φεβρουαρίου 2018

Στην κορυφή, ισόπαλος με την Καβάλα (1977)

Σαν σήμερα στις 6/2/1977, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Καβάλα, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977 ...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 19.000 περίπου θεατές (17.275 τα εισιτήρια), με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς στον πάγκο του, είχε την εδαφική υπεροχή σε όλο το παιχνίδι, όμως αυτό δε σημαίνει και πολλά, καθώς οι φάσεις βγαίναν με το σταγονόμετρο!
 
Η ομάδα προσπάθησε να διασπάσει τη συμπαγή άμυνα της Καβάλας, παίζοντας με … σέντρες, αλλά οι υψηλόσωμοι αμυντικοί των φιλοξενούμενων τις απομάκρυναν με σχετική ευκολία! 

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον γρήγορο ρυθμό και την σπιρτάδα προηγούμενων παιχνιδιών του και ο κόσμος που βρέθηκε εκείνη την Κυριακή στην Τούμπα, έφυγε απογοητευμένος…

Η ομάδα δεν παρουσίασε την καλή εικόνα που είχε ως τότε στα περισσότερα από τα παιχνίδια εκείνης της σεζόν και έμεινε στο ισόπαλο 1-1, αποφεύγοντας μάλιστα τα χειρότερα!
Στο σκορ προηγήθηκε η Καβάλα στο 35ο λεπτό με κεφαλιά του Μαχαρίδη. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 72ο λεπτό, όταν ο διαιτητής Λέκκας, καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Χαραλαμπίδη, με τον Ορφανό να νικάει από τα 11 μέτρα τον Μασμανίδη γράφοντας το τελικό 1-1.
Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, ο Μαχαιρίδης βγήκε τετ α τετ με τον Φούρτουλα, όμως ο Μλάντεν αποσόβησε το 1-2, αποκρούοντας την μπάλα με το πόδι, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε βγει μαζικά στην επίθεση αναζητώντας το γκολ της ανατροπής!

Επέπλευσαν από τον ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Πέλλιος, οι υπόλοιποι ήταν κυριολεκτικά αγνώριστοι! Με την ισοπαλία αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε στους 29 βαθμούς και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με Παναθηναϊκό (νίκη με 3-1 επί του ΟΦΗ) και Ολυμπιακό (ήττα με 2-0 στο Χαριλάου).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης (55’ Ορφανός), Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Δαμανάκης, Κούδας, Αναστασιάδης (62’ Αποστολίδης).

Καβάλα: Μασμανίδης, Αβραμίδης (28’ Μπουγατσάς), Ζουμπουλάκης, Χαραλαμπίδης, Ρήγας, Φιλιππίδης, Μαχαιρίδης, Μιχαηλίδης, Εφραιμίδης, Διαμαντόπουλος (59’ Παστερνάκης), Χρυσαφίδης.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια)

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4