Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Φεβρουαρίου 2018

Βαριά ήττα... λόγω απώλειας τερματοφύλακα! (1966)

Σαν σήμερα στις 27/2/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Αρη, σε παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966...

Ο Δικέφαλος με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, μπροστά σε 14.000 θεατές (12.496 τα εισιτήρια), γνώρισε απρόσμενα βαριά ήττα με 5-1, έχοντας όμως πολύ σοβαρή δικαιολογία!

Το ρολόι σημάδευε το 2' μόλις της αναμέτρησης όταν ο τερματοφύλακάς μας, Δημήτρης Μουσελεμίδης, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι σε σύγκρουσή του με παίκτη του Αρη (εικόνα που ακολουθεί), δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ματς (μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο!) 

Την εποχή εκείνη δεν επιτρεπόταν ακόμη οι αλλαγές και έτσι τον αντικατέστησε ο Τάτσης (αμυντικός), με τον ΠΑΟΚ να παίζει για 88΄λεπτά με παίκτη λιγότερο και ουσιαστικά χωρίς τερματοφύλακα!
Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την ευκαιρία και πήραν τη νίκη με 5-1, με τον Τάτση να δέχεται και τα πέντε τέρματα! 

Η ομάδα παίζοντας πολύ καλή άμυνα, άντεξε ως το 29ο λεπτό, όταν ο Αλεξιάδης με κεφαλιά έκανε το 1-0 (αρχική εικόνα), για να έρθει στο 43΄ο Ψηφίδης να διπλασιάσει τα γκολ του Άρη.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε προσωρινά στο 60’ με πέναλτι του Κούδα, στο οποίο υπέπεσε ο Γριμπελάκος ανατρέποντας τον Χαραλαμπίδη! 

Πέντε λεπτά αργότερα ο Χατζηκώστας με πέναλτι σημείωσε το 3-1, για να διαμορφωθεί το τελικό 5-1 με δύο γκολ του Συρόπουλου στο 69’ και στο 75’.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αφεντουλίδης, Μουρατίδης, Βασιλειάδης.

Οι συνθέσεις:

Αρης: Χρηστίδης, Καμπουρλάζος, Γριμπελάκος, Ναλμπάντης, Σεμερτζής, Ψηφίδης, Κωνσταντινίδης, Χατζηκώστας, Αλεξιάδης, Δεμίρης, Συρόπουλος.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Μουρατίδης, Τάτσης, Γιακουμής, Βασιλειάδης, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Κούδας, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής...
* Στην αρχική εικόνα είναι η στιγμή του 29ου λεπτού, με τον Αλεξιάδη να ανοίγει το σκορ. Διακρίνονται ο … τερματοφύλακας Τάτσης, αριστερά ο Γριμπελάκος και δεξιά οι Λέανδρος, Βασιλειάδης.

* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4