Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Φεβρουαρίου 2018

Ο Ζουμπούλης κρατούσε το κλειδί! (1996)

Σαν σήμερα στις 11/2/1996, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1995-1996...

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη για πρώτη φορά στον πάγκο μας, πήρε τη νίκη με 2-0, και ταυτόχρονα ανάσανε βαθμολογικά σε μια χρονιά που η ομάδα δεν τα πήγαινε καθόλου καλά.

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 5.500 περίπου θεατές (4.992 τα εισιτήρια), στο πρώτο μισό του παιχνιδιού είχε την εδαφική υπεροχή, αλλά αυτό δεν αξιοποιήθηκε καθόλου, καθώς στην καλύτερη στιγμή μας στο πρώτο 45λεπτο, ο Γιουκούδης εκτελώντας στο 30ό λεπτό πέναλτι, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αμπαδιωτάκη. 

Νωρίτερα, ο Γιόβιτς στο 2’, ο Τουρσουνίδης στο 11’ και στο 12’, αλλά και ο επανεμφανισθείς Φαν Χαμ στο 14’ είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ χωρίς να τα καταφέρουν! 

Την ώρα που οι ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, Καπετανόπουλος – Κουρμπανάς είχαν έναν διαξιφισμό, είδαν και οι δύο την κίτρινη κάρτα που ήταν η 2η και για τους δύο και έτσι δεν εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη, αφήνοντας τις ομάδες τους με «10».

Στο 65ο λεπτό, ο Ζουμπούλης που είχε μπει αλλαγή στο ματς στο 46’, με ωραία προσπάθεια άνοιξε το σκορ, διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του αλλά και την κερκίδα!

Στο 77’, μετά από σέντρα του Αναστασιάδη, ο Τσαλουχίδης με βολίδα σημείωσε το 2-0, κλειδώνοντας τη νίκη του Δικεφάλου.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τουρσουνίδης, Καπετανόπουλος, Ζαγοράκης, Ζουμπούλης και Φαν Χαμ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος, Χάβος, Φαν Χαμ, Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης, Αναστασιάδης, Γιόβιτς (46’ Ζουμπούλης), Τουρσουνίδης (88’ Βολτέζος), Νόλης (63’ Αντώνας).

Πανιώνιος: Αμπαδιωτάκης, Αγορογιάννης, Μουρατίδης, Σαπουντζής (67’ Ιβάν), Βόκολος, Κουρμπανάς, Παπαδόπουλος, Κατσιαμπής, Ποπτσίνσκι, Φύσσας, Τζούλης.
Δηλώσεις:

Μιχάλης Μπέλλης: «Στο συγκεκριμένο παιχνίδι το πρόβλημα δεν ήταν ο Πανιώνιος, αλλά οι παίκτες μου που προέρχονται από μια περίοδο χαλαρώματος.  Έπρεπε να κάνουμε ένα δυο γκολ για να λυθούν τα πόδια τους, αλλά χάσαμε το πέναλτι και αυτό μας επηρέασε ακόμη περισσότερο! 

Μας βαραίνουν οι κάρτες και οι τραυματισμοί, ενώ δε γνωρίζω γιατί σε ορισμένους βασικούς παίκτες μέχρι τώρα δεν τους επιτρεπόταν να κάνουν ακόμη και προπόνηση και αυτό μου το διαβεβαιώνουν συνάδερφοι τεχνικοί! Όλη η ομάδα έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης και αυτό είναι προϊόν της χαλάρωσης των προηγούμενων ημερών».

* Ένας σιδεροσωλήνας 13 εκατοστών προερχόμενος από τις κεντρικές θύρες της Τούμπας, προσγειώθηκε στο κεφάλι του Παναγιώτη Βακαλόπουλου, με την απειλή νέας τιμωρίας να πλανάται πάνω από την Τούμπα εκείνες τις μέρες…

* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46...

* Στον πάγκο μας, ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4