Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Φεβρουαρίου 2018

Ήττα στη Ριζούπολη με αποκαρδιωτική εμφάνιση! (1987)

Σαν σήμερα στις 15/2/1987, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1986-1987 ...

Πριν τη διεξαγωγή του παιχνιδιού, ο Δικέφαλος με τον Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο του, βρισκόταν στη 2η θέση της βαθμολογίας, δύο μόλις πόντους μακριά από την κορυφή, έχοντας 25 βαθμούς, με την 2η καλύτερη άμυνα και την 2η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, καθώς είχαμε δεχτεί 13 γκολ και είχαμε πετύχει 31.

Δυστυχώς η ομάδα σε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι εμφανίστηκε στη Ριζούπολη πολύ κατώτερη των περιστάσεων και μοιραία ήρθε η ήττα με 2-0, μια ήττα που έφερε τον ΠΑΟΚ στην 3η πλέον θέση…
Ο Πρόκοπ έβαλε παίκτες – βεντούζες πάνω στα ατού του ΠΑΟΚ, τον Κωνσταντόπουλο πάνω στον Σκαρτάδο, τον Φαμπιάτο στον Παπαϊωάννου και τον Ποζαπαλίδη πάνω στον Αλεξανδρίδη, μια τακτική που απέδωσε, καθώς ο Δικέφαλος κόπηκε στα δύο και απείλησε ελάχιστα τους γηπεδούχους!

Η ομάδα μας είχε στο πρώτο 20λεπτο μια φλύαρη υπεροχή, όμως στο 22’ έγινε το 1-0 με τον Καραβέλη να πλασάρει τον Τερζή και να ανοίγει το σκορ.
Στο 43’ η κεφαλιά του Ψαρρά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παπαϊωάννου, αποκρούστηκε από τον Μαγγιώρο λίγο πριν περάσει τη γραμμή της εστίας των γηπεδούχων, στην καλύτερη στιγμή μας στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν στη μεσαία γραμμή και στο 62’ ο Κωνσταντόπουλος με κοντινό σουτ στην κλειστή γωνία του Τερζή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
 
Ο ΠΑΟΚ με την πλάτη στον τοίχο, προσπάθησε να αντιδράσει, όμως οι προσπάθειες του Μαλιούφα στο 67’, του Μπορμπόκη στο 75’ και του Σκαρτάδου 81’ δεν ήταν πετυχημένες, με αποτέλεσμα η ομάδα να γνωρίσει την ήττα σε ένα γήπεδο που παραδοσιακά δυσκολευόταν!
 
Σημειώνουμε πως εκείνη τη σεζόν (1986-1987) ο Απόλλων υποβιβάστηκε, καθώς στο τέλος της βρέθηκε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας!!! Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη ... έχασε!
Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο Γιάννης Ψαρράς, τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Βασιλάκος, Μαλιούφας, Τσουρέλας.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Πρόκοπ): Συρίγος, Φαμπιάτος, Ποζαπαλίδης, Μαγγιώρος, Κωνσταντόπουλος, Καραβέλης, Παντελίδης, Ράμμος, Μαϊστόροβιτς, Σβορώνος (73’ Ράγιοβιτς), Καρανίκας (55’ Μπουλιός).

ΠΑΟΚ (Λίμπρεχτς): Τερζής, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Μαυρομάτης (75’ Καρασαββίδης), Μπορμπόκης, Μαλιούφας, Αλεξανδρίδης, Παπαϊωάννου (46’ Βασιλάκος), Σκαρτάδος.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Μαϊστόροβιτς να απομακρύνει την μπάλα με προβολή, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Συρίγο, να είναι εξουδετερωμένος…
* Tη σεζόν 1986 - 1987, το 8ο πρωτάθλημα από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου, σημαδεύτηκε από την απεργία που κήρυξαν οι ΠΑΕ τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα ήταν να μην προσέλθουν οι περισσότερες ομάδες στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος και να τιμωρηθούν με αφαίρεση 6 βαθμών.

Οι μόνες που προσήλθαν και δεν τιμωρήθηκαν ήταν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Πανιώνιος, οι οποίες και κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Όπως αναφέρεται σε παλιότερο κείμενο της ΠΑΕ:

* Ο ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε στη μάχη των «12» ομάδων της Α' Εθνικής τον Μάιο του 1987, μάχη που δόθηκε μέχρι τέλους! Οι «12» ομάδες δεν υποχώρησαν ούτε όταν χρησιμοποιήθηκε η απειλή τιμωρίας, θεωρώντας δίκαια τα αιτήματα τους, ωστόσο αυτή η κίνηση είχε τεράστιο κόστος για τον Δικέφαλο που έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο εκείνη τη χρονιά.

* Πριν την έναρξη της απεργίας ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει προβάδισμα για το εισιτήριο της Ευρώπης, αλλά η θέληση να λυθούν σημαντικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν άφησε δεύτερη σκέψη στην διοίκηση της ομάδας.

Σε αυτή την απόφαση συμφωνούσαν αρχικά όλες οι ομάδες της τότε Α' Εθνικής, αλλά μόνο οι 12 παρέμειναν σταθερές στις απόψεις τους, καθώς από την άλλη πλευρά, οι διοικήσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού παραδέχθηκαν μεν το δίκαιο των αιτημάτων, αλλά υποστήριξαν πως έπρεπε να μεταθέσουν την απεργία για την επόμενη σεζόν...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4