Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Φεβρουαρίου 2018

Πήρε το "Χ" με κορυφαίο τον Μλάντεν Φούρτουλα! (1978)

Σαν σήμερα στις 19/2/1978, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1977-1978 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο του, έμεινε στο ισόπαλο 1-1, έχοντας σαν κορυφαίο παίκτη του τον Μλάντεν Φούρτουλα, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, γλιτώνοντας τον ΠΑΟΚ από την ήττα!
 
Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 8.000 περίπου θεατές (6.718 τα εισιτήρια) και οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακά μας να κάνει σωτήριες επεμβάσεις στο 14’ σε σουτ του Λιάκου και στο 19 σε σουτ του Σεϊταρίδη.

Ο ΠΑΟΚ αφού πέρασε ανώδυνα το 20λεπτο μεγάλης πίεσης των γηπεδούχων, σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 32’ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ! Μετά από σέντρα του Σαράφη, ο Δαμανάκης με δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Λίσσα, γράφοντας το 0-1.
Ο ΠΑΣ έφερε το ματς στα ίσα στο 37ο λεπτό με δυνατό ευθύβολο σουτ του Λιάκου. Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ήταν και πάλι πολύ απειλητικός, όμως ο Μλάντεν κατέβασε ρολά, σταματώντας τις προσπάθειες των Λιάκου στο 49’, Μπρεντάνου στο 59’, Γκλασμάνη στο 65’ και Σεϊταρίδη στο 88’.
Ο Δικέφαλος απείλησε μόνο στο 57ο λεπτό με τον Ορφανό, το κοντινό σουτ του οποίου, πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Λίσσα!

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Φούρτουλα, Δαμανάκης και Πέλλιος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Λίσσα, Αλεξάκης, Γραμμενιάτης (76’ Εσπινόζα), Σιόντης, Παπάζογλου, Παπαχρήστου, Μοντέζ, Λιάκος, Σεϊταρίδης, Γκλασμάνης, Μπρεντάνος.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης (76’ Παθιακάκης), Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Κούδας, Σαράφης, Δαμανάκης, Ορφανός. Γκουερίνο (79’ Κερμανίδης).

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Σαράφης να διεκδικεί την κεφαλιά στην περιοχή του ΠΑΣ μετά από εκτέλεση κόρνερ…
* Τη σεζόν 1977-78 ο Δικέφαλος, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την ΑΕΚ (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη...

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τον Ηρακλή (0-1) και με το ίδιο σκορ τον έτερο συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων.

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες).

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4