Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Φεβρουαρίου 2018

Παλικαρίσιο διπλό στον βούρκο των Ζωσιμάδων! (2010)

Σαν σήμερα στις 13/2/2010, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2009-2010 ...

Mεγάλο διπλό με 0-1 στους Ζωσιμάδες -αφιερωμένο εξαιρετικά στον Pablo Garcia που είχε χάσει μια μέρα νωρίτερα τη μητέρα του- για τον ψυχωμένο και πολύ καλά διαβασμένο "Δικέφαλο", που πέρασε από τα Γιάννινα παίζοντας για 30 λεπτά με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Αραμπατζή.
Mε το σύνηθες 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα μας ο Φ. Σάντος, έχοντας τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Lino - Μαλεζά - Sznaucner - Αραμπατζή στα μετόπισθεν, τους Sorlin-Φωτάκη-Ivic στα χαφ, και τους Cristiano-Vieirinha- Muslimovic τριπλέτα της επίθεσης.

Απουσία της τελευταίας στιγμής ο Μίρκο Σαβίνι, ο οποίος τραυματίστηκε στο ζέσταμα και τη θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Σνάουτσνερ.

Στο πρώτο τέταρτο ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα προσπαθώντας να ελέγξει το ρυθμό του. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 10ο λεπτό με τον Φωτάκη να σουτάρει δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Ελευθερόπουλο να απομακρύνει.
Η ομάδα μας έχοντας την κατοχή με το μέρος της προσπάθησε στη συνέχεια να αναπτυχθεί από τις πτέρυγες. Στο 17ο λεπτό, λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν από σέντρα του Λίνο από αριστερά, ο Κώτσιος στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ελευθερόπουλου

Στη συνέχεια ο ΠΑΣ ισορρόπησε, χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει την εστία του Χαλκιά. Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στο 38ο λεπτό όταν σε δυνατή κεφαλιά του Φωτάκη από σέντρα του Κριστιάνο, ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε πάνω στη γραμμή και με τη βοήθεια του δοκαριού αποσόβησε το 0-1, με τον Κώτσιο να απομακρύνει σε κόρνερ.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο τελικώς θα λήξει χωρίς γκολ, ο Φωτάκης έδειξε για δεύτερη φορά εκείνη τη σεζόν έναν από τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκε το καλοκαίρι.

Ένα λεπτό πριν το τέλος του 45λέπτου, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε ένα κλέψιμο στο χώρο του κέντρου, ο Μουσλίμοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας, είδε πολύ έξυπνα τον αμαρκάριστο Βιεϊρίνια από τα δεξιά ο οποίος έστρωσε στον Φωτάκη και αυτός με ωραίο συρτό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Ελευθερόπουλο γράφοντας το 0-1!
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ έχοντας στην πλάτη του το 0-1, προσπάθησε να δημιουργήσει περισσότερες καταστάσεις για να αποφύγει την ήττα. Οι γραμμές του ΠΑΣ ανέβηκαν περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας στην ομάδα μας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Κριστιάνο και Βιεϊρίνια.

Στο 53' ο ΠΑΟΚ βγήκε στην κόντρα, με τον Μουσλίμοβιτς να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή υπό την πίεση του Κώτσιου, αλλά το πλασέ που πραγματοποίησε ήταν άστοχο, σπαταλώντας έτσι τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο να κάνει το 0-2.
Η συνέχεια επιφύλασσε στην ομάδα μας, μια αποβολή, εξαιτίας της απερισκεψίας του Αραμπατζή. Ο Σερραίος μπακ στο 59' καθυστέρησε χωρίς λόγο να εκτελέσει ένα φάουλ στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δει την κίτρινη κάρτα από τον Τριτσώνη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά από 5 λεπτά μάρκαρε τον Ντιμπαλά σπρώχνοντάς τον από πίσω, αντικρίζοντας σωστά τη δεύτερη κίτρινη.

Από εκεί και πέρα το ματς δε χωράει κάποιας ιδιαίτερης αναφοράς, μιας και ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε για να διαφυλάξει το 0-1.
Ο Σάντος πέρασε τον Μουν στη θέση του Κριστιάνο για να καλύψει το κενό της δεξιάς πλευράς, ενώ έβγαλε και τον καταπονημένο Μουσλίμοβιτς περνώντας τον ταχύτερο Εντίνιο για να εκμεταλλευτεί κάποια κόντρα, μιας και οι Γιαννιώτες ανέβηκαν ακόμη περισσότερο για να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν.

Τελικώς, ο ΠΑΟΚ διατήρησε το πολύτιμο 0-1 και πήρε μια παλικαρίσια νίκη μέσα στον βούρκο των Ζωσιμάδων.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Ελευθερόπουλος, Ντάσιος (62' Καζναφέρης), Κούσας, Κώτσιος, Μιχαλόπουλος (25' Ρόβας), Μενδρινός (74' Μπακαγιόκο), Σαϊτιώτης, Μαϊστόροβιτς, Ντιμπαλά, Σκαρντουέλι, Σίσιτς.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (74' Εντίνιο), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (90'+2' Παπάζογλου), Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Αραμπατζής, Κριστιάνο (67' Μουν).

Κίτρινες: 29' Κούσας, 45'+1' Σίσιτς, 48' Ντάσιος, 80' Καζναφέρης, 82' Σκαρντουέλι - 42' Φωτάκης, 49' Βιεϊρίνια, 59' και 64' Αραμπατζής (κόκκινη)

Δηλώσεις:
Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο ανταγωνιστικότητας των παικτών του και φυσικά για τη νίκη.

Ο Πορτογάλος έκρινε ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια δίκαιη νίκη, βάσει της συνολικής απόδοσής του.

"Ήταν μια δίκαιη νίκη καθώς για περίπου 75 λεπτά ήμασταν ξεκάθαρα καλύτεροι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν περισσότερο ομάδα, καθώς είχαμε ευκαιρίες και προϋποθέσεις για να πετύχουμε γκολ.

Ο αντίπαλος προσπάθησε αλλά σπάνια έφτανε σε σημείο να απειλήσει. Παίξαμε καλά, παρότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ δύσκολος, αλλά είχαμε σωστή ανάπτυξη και καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Στα πρώτα 15-20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήμασταν καλύτεροι και είχαμε 1-2 ευκαιρίες για να τελειώσουμε το ματς, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε".

"Οι παίκτες μου έδωσαν παραπάνω από το 100%"

"Μετά ήρθε η αποβολή, για μια ακόμη φορά λόγω ενός παιδικού λάθους που θα μπορούσε να κοστίσει πιο ακριβά, αλλά οι παίκτες που έμειναν στον αγωνιστικό χώρο είχαν εκπληκτική νοοτροπία κι έδωσαν κάτι παραπάνω από το 100% για να καλύψουν το αριθμητικό μειονέκτημα.

Εκεί προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το σκορ και μάλιστα φτάσαμε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Η αντίπαλη ομάδα, έπειτα από την αποβολή, έφτασε επίσης με μεγαλύτερες αξιώσεις λόγω κυρίως μιας σύγχυσης που υπήρχε σε μας, αλλά η πιο ξεκάθαρη ευκαιρία ήταν αυτή του Εντίνιο.

Η εικόνα δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν δίκαιος νικητής και θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον Πάμπλο Γκαρσία και την οικογένειά του που περνούν δύσκολες στιγμές", είπε αρχικά και αναφέρθηκε στην χρησιμοποίηση του Σνάουτσνερ στο κέντρο της άμυνας.

"Το είχαμε δοκιμάσει στις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ουσιαστικά προβλέψαμε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα και είχαμε δουλέψει πάρα πολύ. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι θεώρησα καλύτερο να αγωνιστεί ο Σνάουτσνερ στο κέντρο της άμυνας".

Ρωτήθηκε για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Νίκος Αραμπατζής. "Έχουμε συζητήσει κατά κόρον με τους παίκτες για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι αποτέλεσμα, άγχους, νευρικότητας, υπέρμετρου ενθουσιασμού, ίσως και της πίεσης. Οι παίκτες θέλουν να δίνουν και την ψυχή τους για την ομάδα και μερικές φορές αυτά τα πράγματα κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό. Είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή με σκοπό να τον χαλιναγωγήσουμε".

"Εξίσου δύσκολο το μας με Παναθηναϊκό"

Ο Σάντος ρωτήθηκε και για τον αγώνα που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό, λέγοντας ότι: "Είναι ένα παιχνίδι εξίσου δύσκολο με το σημερινό. Θ προσπαθήσουμε να δώσουμε καλύτερο εαυτό για να πετύχουμε το καλύτερο. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου".

Ρωτήθηκε επίσης για τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, λέγοντας ότι: "Οι παίκτες κερδίζουν τις εντυπώσεις στις προπονήσεις. Σε ένα αγώνα μπορούμε να βάλουμε 11 οποιουσδήποτε παίκτες, εγώ τους υπολογίζω όλους. Όταν ένας παίκτης μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ξέρει ότι δεν είναι η τελευταία επιλογή, αλλά γιατί τον πιστεύει ο προπονητής".

Αναστόπουλος: "Δεν ήμασταν στη μέρα μας"

Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για εμάς, ωστόσο σημασία έχουν πλέον τα επόμενα ματς", είπε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα και πρόσθεσε: "Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Συνεχίζουμε. Δυστυχώς σε ένα παιχνίδι δύσκολο και κρίσιμο δεν ήμασταν στη μέρα μας και φυσιολογικά χάσαμε.

Ειδικά στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Στην επανάληψη ανεβήκαμε, πιέσαμε, αλλά και πάλι δεν πιάσαμε την απόδοση προηγούμενων αγώνων. Δεχθήκαμε γκολ σε ένα κρίσιμο σημείο και αυτό μας επηρέασε, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως κάναμε καθαρές ευκαιρίες ακόμα και όταν ισορροπήσαμε το παιχνίδι".

Στη συνέχεια ο Αναστόπουλος επισήμανε: "Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Μπορεί να κέρδισε η Λάρισα, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει τι κάνουμε εμείς στα δικά μας παιχνίδια. Έχουμε την ποιότητα για να αντεπεξέλθουμε στην επόμενη τριάδα αγώνων που είναι πολύ κρίσιμα για μας.

Πιστεύω στους παίκτες μου. Δεν είναι ρομπότ. Έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια σε κύπελλο και πρωτάθλημα με δύσκολους αντιπάλους. Ξέραμε πως το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο, δεν έπαιξε ρόλο το 4-0 του κυπέλλου. Δεν είχαν σχέση τα δύο ματς".

Ο τεχνικός του ΠΑΣ ρωτήθηκε και αν υπήρξε κάποια δυσφορία του Ντάσιου κατά την ώρα της αλλαγής του και απάντησε πως "ήταν τραυματίας και ζήτησε αλλαγή".
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4