Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Φεβρουαρίου 2018

Νίκησε τον Απόλλωνα με γκολάρα του Βασιλειάδη! (1962)

Σαν σήμερα στις 4/2/1962, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Πόντου, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Ο ΠΑΟΚ, μπροστά σε μόλις 3.000 θεατές (λόγω του πολύ κακού καιρού), ήταν καλύτερος των φιλοξενούμενων και μπορούσε να φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ αν οι παίκτες μας πρόσεχαν στην τελική προσπάθεια.

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της πρεμιέρας του δευτέρου γύρου και ο Δικέφαλος με τον αυστριακό τεχνικό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Βασιλειάδης στο 23ο λεπτό με εκπληκτική εκτέλεση, μετά από μπαλιά του Μουρατίδη.
Στο 28’ ο Λέανδρος βρέθηκε προ του Βιόπουλου, αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ στην επανάληψη τραυματίστηκαν οι Νικολαΐδης στο 65’ και Βασιλειάδης στο 68’, και οι δύο όμως συνέχισαν να αγωνίζονται, καθότι αλλαγές δεν επιτρεπόταν.

Η καλύτερη στιγμή του Απόλλωνα στο ματς, ήταν ένα σουτ του Μυταριώτη στο 86΄, με την μπάλα να περνάει άουτ, δίπλα από το κάθετο δοκάρι μας!

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα έφτασε τους 35 βαθμούς, παρέμεινε στην 6η θέση της βαθμολογίας με τέρματα 17-13.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Βασιλειάδης (κορυφαίος του γηπέδου), Νικολαΐδης, Χασιώτης, Μουρατίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης. Κεμανίδης, Απαλάκης, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Μουρατίδης, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Τασσόπουλος.

Απόλλων Πόντου: Βιόπουλος, Παπαδόπουλος, Μαλλιόγλου, Χρυσανίδης, Καραμυτηλιός, Αβραμίδης, Μυταριώτης, Λαυρεντιάδης, Σακελαρίδης, Κυπριανίδης, Νιφαδόπουλος.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4