Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Φεβρουαρίου 2018

Διπλό στα Τρίκαλα με Παρίδη - Κούδα! (1972)

Σαν σήμερα στις 6/2/1972, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τα Τρίκαλα, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 6.500 θεατές (5.703 τα εισιτήρια), με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, πήρε το διπλό επικρατώντας με 1-2, πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στη σεζόν, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Παρίδης – Κούδας στο τελευταίο δεκάλεπτο!

Ο ΠΑΟΚ από την αρχή έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι του και οι επιθέσεις μας γινόταν κατά κύματα, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων (Σιδηρόπουλος) να αναδεικνύεται σε μορφή του αγώνα, καθώς είχε κατεβάσει ρολά, πραγματοποιώντας πολλές σωτήριες επεμβάσεις!

Παρά την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου (λάσπη εξαιτίας του λιωμένου χιονιού), ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο είδε καλό θέαμα, κυρίως βέβαια λόγω του ΠΑΟΚ, αλλά και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να είναι ανταγωνιστικοί, δεν κλείστηκαν, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο! 
Τα τρία γκολ της αναμέτρησης μπήκαν στα τελευταία λεπτά της! Αρχικά ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με γκολ του Παρίδη στο 84’ σε μια φάση που ξεκίνησε από προσπάθεια του Κούδα.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 1-1 στο 86’ με κοντινή κεφαλιά του Παπασίμου, για να λυτρώσει τον ΠΑΟΚ ο Κούδας στο 88’, μετά από ωραία συνεργασία των Ιωσηφίδη – Τερζανίδη – Κούδα και άψογη εκτέλεση του τελευταίου…

Στο 70ό λεπτό, με το σκορ να είναι στο 0-0, ο Αποστολίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν από πολύ κοντά και με τον Σιδηρόπουλο εξουδετερωμένο, έστειλε την μπάλα άουτ! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Παρίδης.

Οι συνθέσεις:

Τρίκαλα: Σιδηρόπουλος, Θεοδοσόπουλος, Παπασίμος, Νίκας, Μπιστικέας (80’ Γεωργίτσης), Χονδρός, Μπεβενίου, Καλατζής, Σινάτκας (20’ Γρηγορίου), Φωτόπουλος, Μυλωνάς.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Μπέλλης, Κούδας, Τερζανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Παρίδης.

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για 12 βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί. 

* Στην αρχική εικόνα ο Κούδας σε μια προσπάθειά του, πιεζόμενος από τον Χονδρό.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4