Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Φεβρουαρίου 2018

Επιστροφή στις νίκες με Βασιλειάδη! (1962)

Σαν σήμερα στις 18/2/1962, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Νίκη Βόλου, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Δικέφαλος με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, προερχόμενος από βαριά εκτός έδρας με 4-1 από τον Εθνικό Πειραιώς στις 11/2/1962, μπροστά σε περίπου 7.000 θεατές, κατάφερε και πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε ο Απόστολος Βασιλειάδης στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης. 


Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Χασιώτη, ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα της Νίκης και ο Βασιλειάδης που καραδοκούσε την έστειλε στα δίχτυα!

Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη, δεν βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά, αλλά παίζοντας με κόντρα τον αέρα, αρκέστηκε να εξουδετερώσει τους πολύ επικίνδυνους επιθετικούς των φιλοξενούμενων και να φτάσει στη νίκη, όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Στεφανίδη.

Στη διπλανή εικόνα διακρίνονται οι Τασσόπουλος και Χασιώτης να διεκδικούν την μπάλα από επιθετικό της Νίκης Βόλου, με τον πρώτο να φαίνεται πως καθαρίζει τη φάση.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Γιακουμής, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Νικολαΐδης, Κατικαρίδης, Τασσόπουλος.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1961-1962.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4