Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Φεβρουαρίου 2018

Λασπομαχία και ένταση στη συνέντευξη Τύπου! (1986)

Σαν σήμερα στις 16/2/1986, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986 …

Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο, εκείνη τη σεζόν (1985-1986) πήγαινε από το κακό στο χειρότερο!

Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα.

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα στις 16/2/1986, ο Δικέφαλος έμεινε στο 0-0 με τον Ηρακλή του Αλέφαντου, ένα σκορ που αδικεί την ομάδας, καθώς ήταν καλύτερη και μπορούσε να φτάσει στη νίκη.

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 7.000 θεατές (6.209 τα εισιτήρια), υπό συνεχή βροχή, σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να δημιουργήσουν αξιόλογες επιθέσεις, μιας και η κατάσταση του γηπέδου δεν επέτρεπε στην μπάλα να κυλήσει παραπάνω από λίγα μέτρα.

Ήταν μια αναμέτρηση με πολλές μονομαχίες, ένα παιχνίδι κυρίως κέντρου, με τους παίκτες μας να πέφτουν πιο δυνατά στις φάσεις από τους αντιπάλους τους.

Στο 20' ο Γιούρισιτς έπιασε ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ, η μπάλα τράνταξε τη συμβολή των δοκαριών του Ηρακλή, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο Καρασαββίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκεοργκίεφ!

Στο 27’ μετά από κόρνερ του Βασιλάκου, τόσο ο Σίγγας όσο και ο Σκαρτάδος από πολύ καλή θέση δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Γκεοργκίεφ.

Στο 37’ ο διαιτητής Γιώργος Αμυγδαλής, αρνήθηκε να δώσει πέναλτι σε χέρι του Παπαδόπουλου μετά από σουτ του Ψαρρά.

Στο 51’ ο Παπαδόπουλος πρόλαβε τον Κωστίκο μετά από μπαλιά του Πίττα και έδιωξε σε κόρνερ με τον Γκεοργκίεφ εξουδετερωμένο.

Στο 71’ οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο ματς, όταν η κεφαλιά του Σάμπο μετά από κόρνερ του Χατζηπαναγή, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τερζή.

Στο 78’ μεγάλη ευκαιρία –ίσως τη μεγαλύτερη του παιχνιδιού- έχασε ο ΠΑΟΚ, όταν ο Βασιλάκος εκτέλεσε κόρνερ, ο Τσουρέλας πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Σκαρτάδο που σούταρε με τον Γκεοργκίεφ εξουδετερωμένο, όμως η μπάλα κόλλησε στη λάσπη (πάνω στη γραμμή), για να απομακρύνει ο Ζήφκας πριν αυτή περάσει τη γραμμή!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Γιούρισιτς, Σίγγας, Βασιλάκος, Κωστίκος.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Γκεοργκίεφ, Ζήφκας, Ηλιάδης, Παπαδόπουλος Δ., Λευκόπουλος, Αναστασιάδης, Αδάμου, Παπαϊωάννου, Σάμπο, Χατζηπαναγής, Μαλουμίδης.

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Σίγγας, Σκαρτάδος, Πίττας (83’ Λιάκος), Ψαρράς, Καρασαββίδης (58’ Μπανιώτης), Βασιλάκος, Κωστίκος.

Πολλά και ενδιαφέροντα λέχθηκαν στη συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών...

Βάλτερ Σκότσικ: "Πιστεύω ότι ήταν ένας αγώνας πολύ δύσκολος για όλους. Τέτοιες καιρικές συνθήκες παρουσιάζονται σπάνια! Δυσκολότερος όμως ήταν ο ρόλος των παικτών.

Όλος ο αγώνας ήταν μια μάχη σώμα με σώμα. Οι παίκτες αν και δε βοηθήθηκαν από το γήπεδο, έπαιξαν καθαρά. Όποια ομάδα σημείωνε πρώτη γκολ, κάτι που θα οφειλόταν καθαρά σε σύμπτωση, θα κέρδιζε. Είχαμε 2-3 καλές ευκαιρίες αλλά δεν μπορέσαμε να τις αξιοποιήσουμε.

Πάντως όπως μπορούσαμε να νικήσουμε, μπορούσαμε και να χάσουμε. Είναι σημαντικό που πήραμε έστω τον έναν βαθμό. Το πρόβλημά μας όπως αποδείχτηκε ήταν το γκολ".

Ο Αλέφαντος όταν ρωτήθηκε γιατί άνοιξε ... λογαριασμούς με τον Σκότσικ απάντησε: "Άναψα από τις προβλέψεις του για πρόκριση του Ολυμπιακού στο Κύπελλο (λες και αυτός ήθελε να περάσει η δική του ομάδα και όχι αυτή της οποίας δηλώνει οπαδός!)".

Στη συνέχεια και αφού τα έβαλε με τους Αθηναίους δημοσιογράφους αποκάλεσε τον εαυτό του ... Σπάρτακο, ηγέτη της επανάστασης των σκλάβων του Βορρά ενάντια στον Νότο!

Ο Σκότσικ επεξηγώντας αυτό που είχε πει για το ματς Κυπέλλου είπε: "Ανέφερα καθαρά τη γνώμη μου. Είπα τι πιστεύω. Έτσι αισθάνομαι και αυτά είπα".

Την κόντρα τη συνέχισε ο Αλέφαντος, λέγοντας: "Ποια γνώμη του είπε; Ας την κρατούσε για τον εαυτό του (δημοκρατικός ο τύπος!). Πήρε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλο λαό και την έχει διαλύσει (αυτά παθαίνεις όταν ξεχνάς με ποιον προπονητή πήρε ο ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα μόλις την περασμένη σεζόν!). Τι μας λέει;".

Στη συνέχεια ο συγκεκριμένος κύριος, σηκώθηκε προκλητικά και έφυγε αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοικτό και εκθέτοντας ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ τα σοφά μυαλά, που στα μέσα της σεζόν 1988-1989 τον έφεραν στον πάγκο του ΠΑΟΚ, χωρίς ίχνος ντροπής!

* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Χάρης Μπανιώτης σε μια προσπάθειά του στο παιχνίδι της Ριζούπολης, εκείνης της σεζόν (2/2/1986)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4