Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Φεβρουαρίου 2018

Πήρε τη νίκη με την ψυχή στο στόμα! (1968)

Σαν σήμερα στις 11/2/1968, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό Βόλου, για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1967-1968...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 7.000 θεατές (6.376 τα εισιτήρια) με τον Δημήτρη Καλογιάννη στον πάγκο του πήρε μια δύσκολη νίκη, επικρατώντας με 3-2 και βρέθηκε λίγο πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας τους 39 βαθμούς με τέρματα 30-26.

Ο ΠΑΟΚ είχε εκείνη την Κυριακή του μακρινού 1968, μια άμυνα που έμπαζε και μια επιθετική γραμμή που ναι μεν σκόραρε τρεις φορές, οι επιθετικοί μας όμως έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα τέρματα και να καθαρίσουν από νωρίς το παιχνίδι!

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αγωνίστηκε πολύ σκληρά, με την ανοχή του διαιτητή Γιαννικάκη, ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο σκορ στο 21ο λεπτό με τον Σταύρο Σαράφη, που πήρε την μπάλα λίγα μέτρα μετά τη σέντρα, πέρασε τέσσερις αντιπάλους και από πολύ κοντά κεραυνοβόλησε τον Μαντζαφλέρη.
Στο 27’, ο Ρηγούλιας ανέτρεψε τον Αφεντουλίδη μέσα στην περιοχή, με τον Γιαννικάκη να υποδεικνύει έμμεσο. 

Στο 38’ ο Καζίας απέκρουσε το δυνατό μακρινό σουτ του Συνετόπουλου, όπως ο Πασχαλίδης πήρε το ριμπάουντ και από κοντά ισοφάρισε. 

Στο 40’ το πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Αφεντουλίδη αποκρούστηκε αρχικά από τον Μαντζαφλέρη, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια επέστρεψε στα χέρια του τερματοφύλακα.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 46ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Σαράφη να αξιοποιεί ιδανικά την κάθετη μπαλιά του Αφεντουλίδη.

Στο επόμενο λεπτό, (47')ψυχρολουσία στην Τούμπα, καθώς ο Μαλάκος, μετά από συνδυασμό Συνετόπουλου, Πασχαλίδη, Δημόπουλου, ισοφάρισε εκ νέου! 

Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε παραπάνω από πέντε λεπτά, μιας και ο Αφεντουλίδης στο 52' μετά από μπαλιά τρύπα του Νικολαΐδη, έγραψε το τελικό 3-2, με τους Βολιώτες να διαμαρτύρονται για οφ σάιτ, χωρίς να έχουν δίκαιο, η φάση ήταν καθαρή! 

Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες στη συνέχεια να διευρύνει τη νίκη του, με τους Αφεντουλίδη στο 58’ (κοντινό σουτ άουτ!) και Χαραλαμπίδη στο 68’, με τους φιλοξενούμενους σε όλο το παιχνίδι να μην έχουν να δείξουν κάτι περισσότερο από τα δύο γκολ που σημείωσαν! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Θεοφανίδης, Μουρατίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Καζίας, Μακρής, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Κατσικάρης, Νικολαΐδης, Σαράφης, Λέανδρος, Χαραλαμπίδης, Γιακουμής, Αφεντουλίδης.

Ολυμπιακός Βόλου: Μαντζαφλέρης, Ρηγούλιας, Παππάς, Τσουκνίδας, Μακρής, Συνετόπουλος, Καραηλιού, Τσαπαλός, Μαλάκος, Πασχαλίδης, Δημόπουλος.

* Τη σεζόν 1967 - 1968, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 8η θέση (ισόβαθμος με τον Πανιώνιο), έχοντας σε 34 ματς, 67 βαθμούς (3-2-1 η βαθμολογία), με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 14 ήττες και τέρματα 45-40. 

* Τη χρονιά εκείνη ξεκίνησε και η συμμετοχή των κυπριακών σωματείων στη διοργάνωση της ελληνικής Α΄ Εθνικής. Η μετέπειτα αθλητική βιβλιογραφία καταγράφει τη δεδομένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) ως πολιτική προπαγάνδα του δικτατορικού καθεστώτος, το οποίο είχε επιβληθεί τον Απρίλιο της προηγούμενης περιόδου.

* Παρέλαση προπονητών είχαμε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο μας! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα....

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Λέανδρος να πανηγυρίζει το γκολ του Σαράφη, δίπλα του με τα χέρια υψωμένα ο Τσουκνίδας του Ολυμπιακού Βόλου, στο βάθος πεσμένος ο τερματοφύλακας Μαντζαφλέρης και δίπλα του ο Αφεντουλίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4