Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Φεβρουαρίου 2018

Τα όργια του Σπανού στον Πειραιά! (1962)

Σαν σήμερα στις 11/2/1962, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε εκτός έδρας με τον Εθνικό Πειραιώς, για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 4.000 θεατές (3.645 τα εισιτήρια), με τον Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, γνώρισε μια βαριά ήττα με 4-1 (!), έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Σπανού.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της ομάδας μας, ο ρέφερι δε μας έδωσε δύο καθαρά πέναλτι, ενώ αντίθετα έκανε δώρο ένα ανύπαρκτο στους γηπεδούχους. Στο 81ο λεπτό μάλιστα, απέβαλε τον Απαλλάκη, χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί!

Την παραμονή της διεξαγωγής του παιχνιδιού, η διοίκηση του ΠΑΟΚ είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα από την Αθήνα και πληροφορήθηκε πως επίκειται σφαγή, για αυτό ζήτησε από την ΕΠΟ να στείλει στο γήπεδο παρατηρητή. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο Σπανός … αλώνιζε!
Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ υπέβαλε ένσταση, όμως αυτή πήξε στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς δεν άλλαξε κάτι και ο Δικέφαλος έφυγε από τον Πειραιά με μια βαριά αλλά και πολύ άδικη ήττα, βιώνοντας μία από τις χειρότερες διαιτησίες στην ιστορία του!

Το σκορ άνοιξε στο 23’ ο Χατζηιωάννογλου, στο 42’ ο Σταματίου σημείωσε το 2-0 σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. 

Με την έναρξη της επανάληψης ο Σπανός έκανε δώρο στους γηπεδούχους ένα πέναλτι που μόνο αυτός είδε και ο Αντωνάτος διαμόρφωσε το 3-0, για να μειώσει στο 50’ ο Μηλίτσης για τον ΠΑΟΚ.

Το τελικό 4-1 σημειώθηκε στο 89ο λεπτό από τον παίκτη που άνοιξε το σκορ (Χατζηιωάννογλου)…

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Απαλλάκης, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Κατικαρίδης, Βασιλειάδης, Τασσόπουλος, Λέανδρος, Μηλίτσης.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1961-1962.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4