Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Φεβρουαρίου 2018

Βαριά ήττα για τον αγνώριστο ΠΑΟΚ (1981)

Σαν σήμερα στις 1/2/1981, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1980-1981 …

Ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, γνώρισε βαριά ήττα από την αθηναϊκή ομάδα με 4-0, πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση, απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο!
Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 23.000 θεατές (21.973 τα εισιτήρια) είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ στο 9ο λεπτό και να δώσει άλλη τροπή στο παιχνίδι, όταν ο Βασιλάκος γύρισε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, αυτή έφτασε στον Κωστίκο που από καλή θέση έπιασε το δυνατό σουτ, το οποίο σταμάτησε ο Οικονομόπουλος!

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, η ΑΕΚ κυριάρχησε και άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό με κεφαλιά του αμαρκάριστου Μανωλά μετά από σέντρα του Βλάντιτς. 
Και σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γκέσιος με νέα κεφαλιά μετά από λάθος απόκρουση του Σίγγα σημείωσε το 2-0 (παραπάνω εικόνα), σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Λουτρίδη.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Λόραντ πέρασε στο ματς τους Κούδα – Γκουερίνο σε μια προσπάθειά του να δώσει πνοή στην ομάδα, με τον τελευταίο να έχει μια καλή ευκαιρία στο 62’ όταν το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Οικονομόπουλου!

Στο 59’ ο Μαύρος με κεφαλιά (αρχική εικόνα) και στο 66’ ο Βλάχος έκαναν το 4-0 (η μπάλα στο σουτ του Βλάχου βρήκε στο πόδι του Αποστολίδη και άλλαξε πορεία), ενώ στο 68’ ο Κερμανίδης ανέτρεψε τον Βλάχο, δόθηκε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Μπάγεβιτς στο κάθετο δοκάρι μας (εικόνα που ακολουθεί)…
Από τον κακό ΠΑΟΚ επέπλευσαν οι Κωστίκος, Γεωργόπουλος, Γκουερίνο, οι υπόλοιποι ήταν σκιές του καλού εαυτού τους!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Παπαοπστόλου): Οικονομόπουλος, Μανωλάς, Παραπραστανίτης, Ραβούσης, Καραβίτης, Θώδης, Γκέσιος (75’ Κώτης), Βλάχος (70’ Ελευθεράκης), Μπάγεβιτς, Βλάντιτς, Μαύρος. 

ΠΑΟΚ (Λόραντ): Φούρτουλα, Γούναρης (61’ Γκουερίνο), Σάλαμον, Ιωσηφίδης, Σίγγας (61’ Κούδας), Δαμανάκης, Κερμανίδης, Γεωργόπουλος, Αποστολίδης Θ., Κωστίκος, Βασιλάκος.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 31/5/1981...
Δηλώσεις:

Γιώργος Κούδας: «Ο σημερινός ΠΑΟΚ ήταν ο χειρότερος της τελευταίας δεκαετίας σε αγώνα του στην Αθήνα! Δεν ήταν ο ΠΑΟΚ που ξέραμε στο παρελθόν και δεν έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Εϊχα πρόβλημα με το πόδι μου μέχρι την περασμένη Τετάρτη, γι’ αυτό άλλωστε δεν έπαιξα και με την Εθνική! Είναι πρόβλημα και θέμα του προπονητή μου γιατί δε με χρησιμοποίησε από την αρχή του αγώνα».

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4