Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Φεβρουαρίου 2018

Άλλη μια "εύκολη ήττα" στην Αθήνα! (1979)

Σαν σήμερα στις 18/2/1979, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας το Αιγάλεω, σε παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979 ...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (6.448 τα εισιτήρια) έχασε με 1-0, με γκολ που σημείωσε ο Πηγαδίτης στο 19ο λεπτό, με πέναλτι.
Η φάση ξεκίνησε από μπροστινή μπαλιά του Βάγγη στον Φοράκη, αυτός μπήκε στην περιοχή μας, μαρκαρίστηκε από τους Αποστολίδη Κ. και Πέλλιο και ο διαιτητής Αρμόδωρος έδειξε την άσπρη βούλα…

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι ενός υποτονικού ΠΑΟΚ, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες τόσο πριν το γκολ όσο και μετά, με τον Δικέφαλο να απειλεί μόνο στο 35’, όταν ο Κερμανίδης έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Ο Ιωσηφίδης με προβολή απομακρύνει την μπάλα προ του Φίλη

Ο ΠΑΟΚ είχε σε πολύ καλή μέρα τον Φίλη, που με εξαιρετικές επεμβάσεις σταμάτησε προσπάθειες των γηπεδούχων, κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρισκόταν στην προτελευταία θέση και πάλευε για τη σωτηρία του!
Ξεχώρισαν οι Αποστολίδης Θ., Φίλης, Δαμανάκης, Κωστίκος

Οι συνθέσεις:

Αιγάλεω: Συρίγος, Λυκουρίνος, Κατσικογιάννης, Πιλάβης, Τριπολιτσιώτης, Τσαλαμάγκας, Φοράκης, Βάγγης, Χατζησκουλίδης (46’ Ρόας), Πηγαδίτης, Σταυρόπουλος (65’ Κωνσταντίνου). 

ΠΑΟΚ: Φίλης, Πέλλιος (72’ Κατσανίκας), Αποστολίδης Κ., Ιωσηφίδης, Αποστολίδης Θ., Κερμανίδης, Δαμανάκης, Σαράφης, Κωστίκος, Γκουερίνο (86’ Αλαβάντας), Ορφανός.

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

Δηλώσεις Έγκον Πίχατσεκ: «Η ομάδα μου απογοήτευσε. Είναι γεγονός και το έχω παρατηρήσει ξανά ότι ο ΠΑΟΚ χάνει το 50% της αξίας του σε σκληρό γήπεδο. Επί πλέον μας έλειψαν οι Κούδας – Γούναρης. Γενικά δεν παίξαμε καλά και χάσαμε δίκαια».

* Στην αρχική εικόνα, ο Σαράφης έχει σουτάρει προς την εστία του Συρίγου αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ. Μαρτίνος, Πιλάβης, Λυκουρίνος και Ορφανός παρακολουθούν την εξέλιξη της φάσης...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4