Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Φεβρουαρίου 2018

Νίκη επί του Εθνικού, με εκτελεστή τον Κούδα! (1976)

Σαν σήμερα στις 1/2/1976, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Πειραιώς για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1975-1976 ...

Ήταν η τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου και στην Τούμπα βρέθηκαν περισσότεροι από 20.000 θεατές (18.852 τα εισιτήρια), για να δουν τον ΠΑΟΚ που εκείνη τη σεζόν έδειχνε πως ήρθε η ώρα να ανέβει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Πρωτάθλημα Ελλάδας, από καθιερώσεως της Εθνικής Κατηγορίας!
Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Γιώργος Κούδας στο 52ο λεπτό (αρχική εικόνα), απέναντι σε έναν καλά διαβασμένο αντίπαλο που έκλεισε καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Αρβανίτη, με σφιχτή άμυνα και ιδιαίτερα σκληρό παιχνίδι!
Συνέπεια αυτού του τρόπου παιχνιδιού, ήταν να κάνει ο Λόραντ δύο αναγκαστικές αλλαγές, αρχικά στο 12ο λεπτό, όταν ο Αναστασιάδης αντικατέστησε τον Τερζανίδη και στη συνέχεια στο 75’ όταν ο Ορφανός μπήκε στη θέση του Κερμανίδη που έπαιζε πολλή ώρα τραυματίας (είχε πρόβλημα στο χέρι του και πριν το παιχνίδι!), χωρίς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ να τον αντικαταστήσει!
Ο Αρβανίτης αποκρούει με τις γροθιές την μπάλα προ του Κερμανίδη ...

Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος στην επανάληψη και πριν το γκολ του Κούδα είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Σαράφη να σημαδεύει με κεφαλιά το δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή έφτασε τους 22 βαθμούς και βρισκόταν στην 2η θέση, τρεις βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, έχοντας όμως ένα ματς λιγότερο (με τον Παναιτωλικό), ενώ διέθετε και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, μιας και είχε δεχτεί μόλις 6 γκολ σε 15 παιχνίδια!!!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Γκουερίνο, Κούδας, Φουντουκίδης, Γούναρης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λόραντ): Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης (12’ Αναστασιάδης), Κερμανίδης (75’ Ορφανός), Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Γκουερίνο.

Εθνικός (Μόρτιμορ): Αρβανίτης, Ελευθεριάδης, Σταματάκης, Κουρέας, Κρεμμύδας, Χατζηιωάννογλου, Φυλακούρης (78’ Καραΐσκος), Γεωργαμλής, Μουτάφης, Ρόρμπαχ.
* Οι παίκτες του Γκιούλα Λόραντ πέτυχαν σε σύνολο 30 αγώνων: 21 νίκες, 7 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκαν μόλις δύο φορές, από Γιάννινα εκτός και Ατρόμητο εντός, με την τελευταία ήττα να έρχεται την προτελευταία αγωνιστική από τον Ατρόμητο στην Τούμπα σε αδιάφορο παιχνίδι, καθώς το πρωτάθλημα ήταν ήδη εξασφαλισμένο.

* Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη χρονιά έχοντας πετύχει 60 τέρματα (καλύτερη επίθεση!), ενώ δέχτηκε 17 (καλύτερη άμυνα!). Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί λένε την αλήθεια...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4