Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Φεβρουαρίου 2018

Έμφραγμα στο Αλκαζάρ στο 90' (1983)

Σαν σήμερα στις 13/2/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο κατάμεστο Αλκαζάρ την ΑΕΛ, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 17.000 θεατές (14.849 τα εισιτήρια), με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα στο 90ό λεπτό, όταν ο Παραφέστας εκτέλεσε φάουλ και ο αμαρκάριστος Ζιώγας με γυριστό σουτ νίκησε τον Φούρτουλα, σημειώνοντας το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Ήταν ένα παιχνίδι κέντρου, ο ΠΑΟΚ κατάφερνε με επιτυχία να κλείνει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Φούρτουλα, ενώ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης.
Οι γηπεδούχοι σταδιακά πήραν μέτρα στο γήπεδο, ο Δικέφαλος με διπλή ζώνη άμυνας προσπαθούσε να τους κρατήσει σε απόσταση από την εστία μας, με την ομάδα να καταγράφει στο ενεργητικό της όλο κι όλο μια καλή προσπάθεια για γκολ, στο 68ο λεπτό, όταν ο Κωστίκος πάσαρε στον Δημόπουλο, το σουτ του οποίου από καλή θέση σταμάτησε ο Πλίτσης.
Οι παίκτες του Γκμοχ, είχαν την κλασική ευκαιρία στο ματς στο 30ό λεπτό με τον Κουτά να βγαίνει τετ α τετ με τον Φούρτουλα, με τον τερματοφύλακά μας να αποκρούσει, είχαν όμως την τύχη με το μέρος τους, καθώς σκόραραν στο 90’, με τον τρόπο που περιγράψαμε πιο πάνω.
Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Αλαβάντας, Κούδας και Ψαρράς.       
Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Πλίτσης, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Δράμαλης, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Κουτάς (30’ Γκόλαντας), Γκαμπέτας (78’ Ζιώγας), Μαλουμίδης, Ανδρεούδης, Βαλαώρας.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Τσουρέλας (90’ Βασιλάκος), Δημόπουλος, Ψαρράς, Κούδας (85’ Τριανταφυλλίδης), Κωστίκος.
Δηλώσεις:

Χάινς Χέερ: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι και η Λάρισα απέδειξε ότι κατέχει αυτή την καλή θέση στη βαθμολογία, όχι άδικα! Καλύτερο ήταν το 2ο ημίχρονο και νομίζω ότι ο Δημόπουλος και ο Κωστίκος προβλημάτισαν ιδιαίτερα την αντίπαλη άμυνα.

Στην επανάληψη το ματς δεν ήταν καλό. Πάντως εμείς ελέγχαμε το παιχνίδι. Είναι ατυχία να χάνει με τέτοιο γκολ στο τέλος του αγώνα».

Γιάτσεκ Γκμοχ: «Μπορώ να πω ότι κερδίσαμε με τύχη, γιατί η εξέλιξη του αγώνα έδειχνε ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο! Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ευκαιρίες και δεν έκανε κανένα επικίνδυνο σουτ.

Με το γκολ που πέτυχε ο Ζιώγας στο τέλος, κερδίσαμε μια ομάδα που έπαιζε με δύο ζώνες άμυνας και είχε μαν του μαν τον Ψαρρά πάνω στον Μαλουμίδη».

* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χανς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από τα αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4