Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Φεβρουαρίου 2018

Ήττα στον Πειραιά, παίζοντας με ... εννέα (1963)

Σαν σήμερα στις 3/2/1963, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963...

Ο Δικέφαλος με τον Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 26.000 θεατές (24.170 τα εισιτήρια), πάλεψε το παιχνίδι, αλλά έχασε τελικά με 3-2, έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Αιγύπτιου ρέφερι Αλί Καντήλ…

Ίσως κάτι τέτοιες διαιτησίες νοσταλγεί ο κυρ-Σάββας και ζητάει ξένους διαιτητές, ώστε να πάει το ποδόσφαιρο και πάλι προς τα … πίσω! Ο αγώνας έγινε για την 2η αγωνιστική του β’ γύρου (17η συνολικά), ενώ η πρώτη (16η συνολικά) έγινε μια βδομάδα αργότερα! Απίστευτο κι όμως … ελληνικό!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 5ο λεπτό με απίθανο γκολ του Σαββίδη και δέχτηκε την ισοφάριση στο 38’ με κεφαλιά του Γιώργου Σιδέρη. 

Στο 57’ ο Αιγύπτιος κόραξ απέβαλε τον Λέανδρο (επειδή έφτυσε στο έδαφος!), ενώ λίγο νωρίτερα ο νταής του λιμανιού εκείνης της εποχής (Σημαντήρης), τραυμάτισε τον Παπαδόπουλο (κλωτσιά εν ψυχρώ), με την ομάδα μας να συνεχίζει ουσιαστικά με «9», καθώς δεν επιτρεπόταν ακόμη οι αλλαγές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης για οποιονδήποτε λόγο!
Όσο και αν μοιάζει απίστευτο, ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ στο 67’ με κεφαλιά του Γιακουμή, παγώνοντας το γήπεδο.

Στα τελευταία λεπτά όμως οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν λάθη της άμυνάς μας, πέτυχαν δύο τέρματα με τον Γρηγοριάδη στο 77’ και τον Σιδέρη στο 86’ και πήραν το ματς… 

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ του μακρινού 1962. Όρθιοι από τα αριστερά: Χασιώτης, Πρόγιος, Μουρατίδης, Απαλάκης, Ραπτόπουλος. Καθιστοί από τα αριστερά: Βασιλειάδης, Παπαδόπουλος, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4