Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Φεβρουαρίου 2018

Έχασε τη νίκη στο 87' (1969)

Σαν σήμερα στις 16/2/1969, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Βέροια, σε παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του και χωρίς τον Κούδα στη σύνθεσή του, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, καθώς έμεινε στο ισόπαλο 1-1, δεχόμενος το γκολ της ισοφάρισης στο 87ο λεπτό, με αυστηρό πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Λεβογιάννης και εκτέλεσε εύστοχα ο Ζήσης Μήττας, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των παικτών μας! 

Στο πέναλτι υπέπεσε (κατά τον διαιτητή πάντα), ο Θεοφανίδης, όταν ανέτρεψε τον Μιχαηλίδη, μια απόφαση πολύ αυστηρή!

Το σκορ αδικεί τον ΠΑΟΚ, καθώς ήταν καλύτερος των γηπεδούχων στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ικανοποιώντας τους 4.000 οπαδούς του (7.741 τα εισιτήρια) που μετέτρεψαν το γήπεδο της Βέροιας σε μια μικρή Τούμπα, με την ομάδα να πραγματοποιεί την καλύτερή της εμφάνιση στο πρωτάθλημα ως τότε!
Χαρακτηριστική η κουβέντα που βγήκε από το στόμα του προπονητή της Βέροιας στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο οποίος παρομοίασε τον ΠΑΟΚ σαν μια μικρή Ρεάλ, βλέποντας τους παίκτες μας να κυριαρχούν στη μεσαία γραμμή!!! 

Το γκολ με το οποίο πήρε προβάδισμα στο σκορ ο Δικέφαλος σημειώθηκε στο 54ο λεπτό από τον Ασλανίδη με δυνατό μακρινό σουτ, μετά από συνδυασμό των Τερζανίδη - Παρίδη, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη. 

 Μεγάλες ευκαιρίες για γκολ χάθηκαν από τον Σαράφη στο 38’ και τον Ασλανίδη στο 80’, με τον Μασσάδη να σώζει και στις δύο περιπτώσεις την εστία του!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τερζανίδης, Σαράφης, Σαββουλίδης, Φουντουκίδης, Ασλανίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Κατσικάρης, Τερζανίδης, Γιακουμής, Ασλανίδης (83’ Κωνσταντινίδης), Σαράφης, Παρίδης, Αφεντουλίδης.

Βέροια: Μασσάδης, Θεοδωρίδης, Δέλκος, Μιχαηλίδης, Κουσουλάκης, Σβήρκος, Μήττας, Παπαδόπουλος (23’ Τσιρέλας), Μπεσυρόπουλος, Παπαφωτίου, Κεφαλίδης.

* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1968-1969.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4