Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Φεβρουαρίου 2018

Σκόρπισε την ΑΕΚ στον δρόμο για την κούπα του 1974

Σαν σήμερα στις 24/2/1974, ο μετέπειτα κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ, υποδέχτηκε την ΑΕΚ στην Τούμπα, για την γ' φάση του κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1973-1974 ...

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, ο ΠΑΟΚ λίγες μέρες πριν το παιχνίδι με τη Μίλαν για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, ήταν πολύ αποφασιστικός και έπαιξε με μεγάλο ενθουσιασμό σε μια σχεδόν γεμάτη Τούμπα (23.597 τα εισιτήρια, αλλά πολλοί οι ... τζαμπατζήδες), κερδίζοντας την αθηναϊκή ομάδα με 3-1...
Άλλωστε ποια τύχη μπορούσε να έχει τότε, οποιαδήποτε ελληνική ομάδα ερχόταν στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον καλύτερο ΠΑΟΚ όλων των εποχών, την ομαδάρα του Λες Σάνον που σκόρπιζε στο διάβα της κάθε αντίπαλο, χαρίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στον κόσμο της!!!
Το σκορ άνοιξε στο 27ο λεπτό, όταν ο Αποστολίδης σούταρε έξω από την περιοχή, στη φάση παρενεβλήθη ο Σαράφης ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς της ΑΕΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Παρίδη που από κοντά αιφνιδίασε τον Σιδηρόπουλο, βάζοντας φωτιά στην Τούμπα!
Στο 38' σημειώθηκε το 1-1 με κεφαλιά του Νικολάου που πρόλαβε τους αμυντικούς μας σε εκτέλεση κόρνερ του Παπαϊωάννου και νίκησε τον Χατζηιωάννου, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο 50' μετά από σέντρα του Παρίδη, ο Ασλανίδης με υπέροχη κεφαλιά (αρχική εικόνα) έδωσε νέο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, για να χάσει στη συνέχεια 1-2 καλές ευκαιρίες η ΑΕΚ, που μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού βγήκε στην επίθεση.
Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν φωτιά στην κόντρα με τους Σαράφη στο 56' - Ασλανίδη στο 62' να χάνουν πολύ καλές ευκαιρίες για να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση, μια ώρα αρχύτερα...

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 80', όταν από λάθος γύρισμα του Κοντόπουλου, ο Παρίδης χώθηκε στη φάση, απέφυγε τον εξελθόντα Σιδηρόπουλο, ο οποίος μη έχοντας άλλη επιλογή τον ανέτρεψε!
Ο θρυλικός "Μητσάρας" στη φάση αυτή τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο δίνοντας τη θέση του στον Λάζο. Το πέναλτι που υπέδειξε άμεσα ο Ζλατάνος, το εκτέλεσε εύστοχα ο Σαράφης...

Kορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Παρίδης, Ασλανίδης, Σαράφης και Αποστολίδης.

Η πλάκα είναι πως ενώ η ΑΕΚ φεύγοντας από την Τούμπα δεν έδειξε να έχει το παραμικρό παράπονο από τη διαιτησία του Ζλατάνου, την επόμενη του αγώνα, στις αθηναϊκές φυλλάδες μπορούσε να διαβάσει κανείς τα χίλια μύρια!!! Η παραπληροφόρηση σε όλο της το μεγαλείο. Τελικά πόσο πονάει όταν ο ΠΑΟΚ ... πετάει;
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Χατζηαντωνίου, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Αποστολίδης, Σαράφης, Κούδας, Ασλανίδης (77' Παπαδόπουλος), Παρίδης (81' Λάζος).

ΑΕΚ: Σιδηρόπουλος, Θεοδωρίδης, Τόσκας, Στεφανίδης, Κοντόπουλος, Τανίδης, Τσάμης, Καραφέσκος, Νικολάου, Φανής (60' Τάσος), Παπαϊωάννου.
* Στην 32η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1973-74 μετείχαν συνολικά 79 ομάδες (18 Α' εθνικής και 61 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Υπήρξε κι ένας αρχικός προκριματικός γύρος με 15 ζευγάρια ομάδων Β' εθνικής, ώστε ο πρώτος γύρος να ξεκινούσε με 64 ομάδες.

* Στους 2 πρώτους γύρους (όπως και στον προκριματικό) η κλήρωση έγινε σε 2 ομίλους, χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια. Έτσι αγωνίστηκαν μεταξύ τους ομάδες από τη Νότια Ελλάδα στον πρώτο όμιλο και ομάδες από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στον δεύτερο όμιλο.

Η κλήρωση έγινε πλέον ελεύθερη από τον Γ' γύρο. Είναι χαρακτηριστική η δύναμη που έπαιξαν οι έδρες, ειδικά στους 2 πρώτους γύρους, όπου συνολικά από τους 48 αγώνες μόνο 5 φιλοξενούμενες ομάδες κατάφεραν να φτάσουν στην πρόκριση.

* Από τα ενδιαφέροντα της διοργάνωσης υπήρξε η περίπτωση του αγώνα Δόξας Δράμας - Αιγάλεω, ο οποίος μετά από ισόπαλο 1-1 αγώνα και παράταση οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι κι εκεί η γηπεδούχος ομάδα επικράτησε 7-6.

Το Αιγάλεω έκανε ένσταση για κακή εφαρμογή της διαδικασίας, η ΕΠΟ την έκανε δεκτή και όρισε επανάληψη όχι του αγώνα, αλλά μόνο των εκτελέσεων πέναλτι. Αυτό δεν έγινε δεκτό από τη Δόξα Δράμας κι έτσι η φιλοξενούμενη ομάδα κέρδισε τελικά την πρόκριση.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4