Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Φεβρουαρίου 2018

Με περίπατο 2-0 τον Παναθηναϊκό (1983)

Σαν σήμερα στις 6/2/1983, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983 ...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 21.000 περίπου θεατές (19.164 τα εισιτήρια), με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, έκανε τον Παναθηναϊκό να μοιάζει με ομάδα μικρότερης κατηγορίας, όχι μόνο γιατί τον κέρδισε πολύ εύκολα με 2-0, αλλά γιατί έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα, την ώρα που η αθηναϊκή ομάδα επιθετικά ήταν εξαφανισμένη!
Οι παίκτες του Χέερ είχαν την καθολική υπεροχή στο ματς και άρχισαν από το 2ο λεπτό να βγάζουν φάσεις για να ανοίξουν το σκορ. Σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης, ο ο Κούδας πάσαρε στον Γκουερίνο μέσα στην περιοχή, με τον Μήνου να αποκρούει το σουτ του.
Στο 9’, οι πρωταγωνιστές της προηγούμενης φάσης συνδυάστηκαν και πάλι, με τον δεύτερο να σουτάρει από καλή θέση δυνατά, αλλά η μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 14’ μετά από σέντρα του Κωστίκου από τα δεξιά, ο Δημόπουλος πήρε την κεφαλιά, ο Μήνου απέκρουσε, ο Δημόπουλος ξαναμπήκε στη φάση για να αποκρούσει και πάλι ο Μήνου το κοντινό πλασέ του (αρχική εικόνα)!

Στο 26’ ο Δαμανάκης μετά από σέντρα του Ιωσηφίδη (εκτέλεση φάουλ) πήρε την κεφαλιά ψαράκι, για να σωθεί ο Παναθηναϊκός από το 1-0, με τη βοήθεια του δοκαριού, καθώς η μπάλα βρήκε στο δεξί «Γ» της εστίας των φιλοξενούμενων!

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μήνου απέκρουσε σε κόρνερ πολύ δύσκολα την σκαστή κεφαλιά του Δημόπουλου, ενώ στο 42’ ο Παναθηναϊκός είχε την μία και μοναδική ευκαιρία του στο ματς! Ο Κλης σέντραρε και ο Μαυρίδης πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος, στέλνοντας την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακά μας.
 
Τρία λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του Αργυρίου στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ! Ο Γκουερίνο χτύπησε κόρνερ από τα δεξιά (στη γωνία της 4α), η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Δαμανάκης που καιροφυλαχτούσε, με κεφαλιά έγραψε το 1-0 (εικόνα που ακολουθεί)…
Στο 54’ ο Κούδας με μαγική μπαλιά βρήκε τον Ιωσηφίδη, αυτός γύρισε την παράλληλη σέντρα και ο αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι Τρίμχολντ, δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.
Στο 59’ τα σουτ των Δημόπουλου – Γκουερίνο αποκρούστηκαν εντελώς συμπτωματικά από τα σώματα των αμυντικών του Παναθηναϊκού, στην τελευταία επικίνδυνη προσπάθειά μας στο ματς, καθώς στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα, δείχνοντας ικανοποιημένος από το 2-0.

Κούδας (κορυφαίος του γηπέδου), Τρίμχολντ, Δαμανάκης, Γκουερίνο, Κωστίκος, ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χέερ): Φούρτουλα, Αλαβάντας, Σκαρτάδος (76’ Ψαρράς), Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Τρίμχολντ, Γκουερίνο (78’ Γεωργόπουλος), Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

Παναθηναϊκός (Κόβατς): Μήνου, Μπέριος, Καρούλιας, Κυράστας, Κόβης, Μαυρίδης, Τσινός, Κλης (59’ Κουρόπουλος), Μαυρίδης, Ρότσα, Δημόπουλος.
Δηλώσεις προπονητών:

Χάινς Χέερ: «Δεν έγινε μεγάλο ντέρμπι! Ο αντίπαλός μας με πολλά προβλήματα στην επίθεση δε μας δυσκόλεψε. Περιορίστηκε απλώς σε μερικές ακίνδυνες αντεπιθέσεις και τίποτε παραπάνω. Οπωσδήποτε τα πήγαμε καλύτερα στο β’ ημίχρονο. Το ευχάριστο είναι ότι κλείσαμε με νίκη τα παιχνίδια του α’ γύρου, αλλά πρόβλημά μας είναι τώρα η Λάρισα».

Στέφαν Κόβατς: «Έγινε αρκετά καλό ματς. Κρατήσαμε το Χ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια από δικά μας λάθη δεχτήκαμε τα δύο γκολ. Θα συνεχίσω με τους νέους! Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός αλλά έλειπε από εμάς ο ψηλός στο κέντρο της άμυνας, με συνέπεια να χάνουμε στα κόρνερ όλες τις κεφαλιές».

* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χανς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.
To παιχνίδι της Τούμπας έχει ολοκληρωθεί και οι Χρήστος και Θανάσης Δημόπουλος αποχωρούν αγκαλιασμένοι! Δυόμισι χρόνια αργότερα θα γίνουν και συμπαίκτες στην αθηναϊκή ομάδα ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4