Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Φεβρουαρίου 2018

Ήττα από την Προοδευτική το μακρινό 1965

Σαν σήμερα στις 20/2/1965, ημέρα Σάββατο, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Προοδευτική, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...

Ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 περίπου θεατές (4.819 τα εισιτήρια), έχασε με 1-0, σε παιχνίδι που έγινε στο Καραϊσκάκη, ένα αποτέλεσμα που αδικεί την ομάδα, καθώς έπαιξε καλό ποδόσφαιρο (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) και άξιζε σίγουρα κάτι καλύτερο! 

Λίγες οι φάσεις στο πρώτο 45λεπτο, με τον ΠΑΟΚ πάντως να έχει την ευκαιρία να προηγηθεί με τους Χαραλαμπίδη στο 18’ (απέκρουσε ο Οικονόμου) και Αποστολίδη στο 30’ και 33’.
Στην επανάληψη και στο 71ο λεπτό, οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ που τους έδωσε τη νίκη με τον Φραντζή, μετά από μπαλιά του Νικολακάκου. 

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει και απείλησε με δύο κεφαλιές των Μουρατίδη – Αποστολίδη τις οποίες σταμάτησε ο Οικονόμου, ενώ στο 82ο λεπτό ξέσπασε μια πολύ δυνατή καταιγίδα, το γήπεδο μετατράπηκε σε βούρκο, ο διαιτητής Χατζηνικολάου διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι (για 20 λεπτά), αν και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ζήτησαν να μη συνεχιστεί η αναμέτρηση εκείνη τη μέρα… 

Με την επανέναρξή του και στα τελευταία 8 λεπτά, μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε στο Καραϊσκάκη, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πανηγυρίσουν στο τέλος μια νίκη που τους έφερε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 42 βαθμούς, την ώρα που ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στην 11η με 34 βαθμούς!

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Μουσελεμίδης, Μουρατίδης και Νικολαΐδης.

Οι συνθέσεις:

Προοδευτική: Οικονόμου, Γεωργιτσάκης, Φίλιος, Βεργίδης, Θεοτοκάτος, Παπανικολάου, Καλής, Φραντζής, Νικολακάκος, Σκούφος, Τσαχουρίδης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Τασσόπουλος, Ραπτόπουλος, Βαλτσάνης, Γιακουμής, Νικολαΐδης, Κούδας, Αποστολίδης, Μουρατίδης, Χαραλαμπίδης, Λέανδρος.

Η βαθμολογία...
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. 

Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ). 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4