Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Φεβρουαρίου 2018

Πρόκριση στους "16" με Σαράφη - Ορφανό (1978)

Σαν σήμερα στις 1/2/1978, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό Βόλου, για τον β’ γύρο Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1977-1978…

Ο Δικέφαλος με τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο του, πήρε άνετη νίκη με 4-1 και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης! 

Η ομάδα μας στον α’ γύρο είχε κερδίσει τον Λεβαδειακό με 6-1, σε μια σεζόν στην οποίαν έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη…

Στο παιχνίδι με την ομάδα του Βόλου που έγινε σε ένα γήπεδο – βούρκο σαν σήμερα, ο ΠΑΟΚ παρά τις απουσίες του και παρά το γεγονός ότι η μεσαία μας γραμμή (Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Παθιακάκης) υστέρησε, βρήκε τέσσερις φορές τον δρόμο για τα δίχτυα.

Η αρχή έγινε μόλις στο 2ο λεπτό όταν ο Ορφανός βρήκε τον Σαράφη και αυτός από κοντά έκανε το 1-0.
Ακολούθησαν καλές ευκαιρίες με τους Σαράφη στο 8’ και 12’, αλλά και τον Αναστασιάδη στο 10’, για να έρθει στο 23’ ο Ορφανός με πέναλτι να κάνει το 2-0.

Η φάση ξεκίνησε από σουτ του Σαράφη στο οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, ο Γκουερίνο με κεφαλιά την έστειλε προς τη εστία και ο Βούλγαρης απέκρουσε με το χέρι!

Στο διάστημα 35’-45’ ο Ολυμπακός Βόλου βγήκε στην επίθεση, πίεσε τον ΠΑΟΚ και πέτυχε να μειώσει το σκορ στο 40’ με πέναλτι που κέρδισε ο Σκούρας σε ανατροπή του από τον Αποστολίδη, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βούλγαρης.

Τρία λεπτά αργότερα, ο διαιτητής Παναγόπουλος έδειξε πάλι την άσπρη βούλα όταν ο Ιωσηφίδης ανατράπηκε από τον Σιγάλα, για να κάνει το 3-1 ο Ορφανός, νικώντας τον πολύ καλό εκείνη τη μέρα Γιωτόπουλο.
Στο 64’ ο Σαράφης με κοντινή κεφαλιά αξιοποίησε ιδανικά την σέντρα του Γκουερίνο κάνοντας το 4-1 που έμελλε να είναι το τελικό σκορ στο ματς, καθώς ο Γκουερίνο στο 75’ και ο Αλαβάντας στο 89’ δεν βρήκαν δίχτυα στις πολύ καλές ευκαιρίες που είχαν! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Ορφανός Γκουερίνο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα (81’ Γουγουτσάς), Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Ορφανός (67’ Αλαβάντας), Σαράφης, Δαμανάκης, Παθιακάκης, Γκουερίνο. 

Ολυμπιακός Βόλου: Γιωτόπουλος, Βούλγαρης, Βαλαρούτσος, Σιγάλας, Βαλιανάτος, Σκούρας, Τριχιάς Μιχ., Γιακάκογλου, Σταυρίδης, Καραμίχαλος, Τριχιάς Θαν.

Αναλυτικά η πορεία του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση εκείνης της σεζόν (με μπλε χρώμα τα ενεργά link):

α’ γύρος: ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 6-1
β’ γύρος: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου 4-1
Προημιτελικός: ΠΑΟΚ – Βέροια 5-0
Ημιτελικός: Άρης – ΠΑΟΚ 0-1
Τελικός: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0

* Στην αρχική εικόνα ο Γιωτόπουλος αποκρούσει σε κόρνερ την κεφαλιά του κορυφαίου παίκτη μας στο ματς, του Σταύρου Σαράφη!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4