Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Φεβρουαρίου 2018

Αποκλεισμός στο 119' ... (1989)

Σαν σήμερα στις 15/2/1989, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, στον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1988-1989 ...
Ο ΠΑΟΚ με τον … Αλέφαντο στον πάγκο του, κατέβηκε στην Αθήνα έχοντας επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα με 2-0 και όλοι πιστεύαμε πως εύκολα ή δύσκολα εμείς θα παίρναμε το εισιτήριο για τον ημιτελικό.
Δυστυχώς η εξέλιξη της αναμέτρησης δεν ήταν αυτοί που περιμέναμε και η ομάδα έχασε με 3-0, δεχόμενη το γκολ που έφερε τον αποκλεισμό ένα λεπτό πριν το τέλος της παράτασης…

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε πολύ παθητικά το παιχνίδι, έχοντας την εντύπωση πως το σκορ του πρώτου αγώνα τον εξασφάλιζε.
Στο 33ο λεπτό ο Τόγιας με σέντρα από τη μεσαία γραμμή βρήκε τον Αποσπόρη, αυτός με το κεφάλι την έστρωσε στον Μαύρο έξω από την μεγάλη μας περιοχή και αυτός με δυνατό σουτ νίκησε για πρώτη φορά τον Γκιτσιούδη, ανοίγοντας το σκορ.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο 47ο λεπτό, ο Αποσπόρης με ψηλοκρεμαστό σουτ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Γκιτσιούδη, κάνοντας το 2-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αυτό το παθητικό παιχνίδι το οποίο επέλεξε ο κάτι σαν προπονητής μας εκείνο το διάστημα, βγήκε στην επίθεση και είχε στο 55ο λεπτό δοκάρι με τον Σκαρτάδο (η βολίδα του Ροδίτη στο τετ α τετ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πανιωνίου!), αλλά και δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες από τον ίδιο στη συνέχεια.

Τον Σκαρτάδο τον μιμήθηκε ο Αλεξανδρίδης λίγο πριν ο Νικάκης σφυρίξει το τέλος του 90λεπτου και οι ομάδες οδηγηθούν στην 30λεπτη παράταση!
Εκεί οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες δυνάμεις και αφού έχασαν δύο ευκαιρίες στο 115’ και 116’ με τον Μαύρο, πέτυχαν στο 119’ το γκολ που τους έδωσε την πρόκριση με τον ίδιο παίκτη, μετά από μπαλιά του Βασιλάκου.

Στο 120' ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την κοντινή προβολή του Σμολ, κρατώντας την πρόκριση για τον Πανιώνιο!
 
Καλύτεροι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γκιτσιούδης, Σμολ, Μαλιούφας, Καραγεωργίου.
Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Χατζημωυσιάδης, Τόγιας, Κουτρόπουλος, Παπουλίδης, Καναράς (53’ Μπερσεμί), Αποσπόρης, Μίχος, Ζάκκας (81’ Βασιλάκος), Μαραγκός. Μαύρος.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Αλαβάντας, Μήτογλου, Μαυρέας (77’ Λεοντιάδης), Μαλιούφας, Μπορμπόκης, Λαγωνίδης, Σμολ, Σκαρτάδος, Καρασαββίδης (24’ Αλεξανδρίδης).

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται παίκτες των δύο ομάδων να συμπλέκονται, λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης!
* Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του Θωμά Μαύρου προς τον Αλέφαντο, με τον τελευταίο να είχε δηλώσει λίγες μέρες πριν το ματς πως τον θεωρεί τελειωμένο ποδοσφαιρικά! «Είναι προσωπικό μου θέμα με τον κ. Αλέφαντο. Με την απόδοσή μου του έδωσα μια απάντηση! Ύστερα από αυτό δεν πρέπει να πιάνει το όνομά μου στο στόμα του».

* Στην 47η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1988-89 μετείχαν συνολικά 52 ομάδες (16 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 18 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Τη χρονιά αυτή καθιερώθηκε για πρώτη φορά η φάση των προκριματικών ομίλων στον Α' γύρο, με τις ομάδες της Α' εθνικής να τίθενται επικεφαλής των ομίλων οι οποίοι συμπληρώνονται από ομάδες μικρότερων κατηγοριών και την πρόκριση να κερδίζουν οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης.

Η έμπνευση γι' αυτή τη διαδικασία πάρθηκε από το κύπελλο Ιταλίας και κύριος στόχος της ήταν το να έχουν οι ομάδες κάποιους επίσημους αγώνες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων και των κυπέλλων Ευρώπης.

* Με διάφορες μορφές η αρχική φάση των ομίλων έλαβε χώρα συνολικά σε 11 διοργανώσεις, με τελευταία της περιόδου 2001-02. Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 10ο όμιλο μαζί με την Προοδευτική και τον Θρίαμβο Αθηνών και πέρασε σαν πρώτος σε τριπλή ισοβαθμία, καθώς και οι τρεις ομάδες μέτρησαν από μία νίκη, αλλά είχε καλύτερο συντελεστή τερμάτων!

Στη συνέχεια στον β' γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη Νάουσα (3-0 και 3-1), στον γ΄' γύρο τον Λεβαδειακό (2-2 και 2-0), για να αποκλειστεί στην προημιτελική φάση του θεσμού στη Νέα Σμύρνη, γνωρίζοντας την ήττα από τον Πανιώνιο στην παράταση με 3-0 (!), καθώς δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το 2-0 της Τούμπας. Η αθηναϊκή ομάδα έφτασε στον τελικό εκείνη τη σεζόν, όπου έχασε από τον Παναθηναϊκό με 3-1...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4