Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Φεβρουαρίου 2018

Διπλό στην Καλαμαριά με Σκαρτάδο από τα 11 μέτρα! (1988)

Σαν σήμερα στις 21/2/1988, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Πόντου, σε παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988 ...

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (7.128 τα εισιτήρια), πήρε δύσκολη νίκη με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 50ό λεπτό ο Γιώργος Σκαρτάδος.

Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Καραγεωργίου από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σαββάκη που πατούσε φανερά μέσα στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του, ο Γερμανάκος έδειξε αρχικά φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά πηγαίνοντας κοντά στον παίκτη που ήταν ακινητοποιημένος, είδε πως βρισκόταν μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να αλλάξει απόφαση και να δείξει την άσπρη βούλα.
Το παιχνίδι ήταν δυνατό, υπήρξαν πολλές σκληρές μονομαχίες, με τον Λεοντιάδη να πληρώνει πρώτος τη νύφη, όταν στο 7ο μόλις λεπτό, ο Τραϊανόπουλος του πήρε τα πόδια, για να αντικατασταθεί προς το τέλος του ημιχρόνου, καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει!

Στο 23’ ο Μαυρέας είδε την κίτρινη κάρτα (πολύ αυστηρή!) για μαρκάρισμα στον Σαχίνη, ενώ λίγο μετά το 0-1, είδε και την δεύτερη για τον ίδιο λόγο!

Την πρώτη επικίνδυνη φάση στο ματς την είχαν οι τυπικά γηπεδούχοι (είχε πολύ κόσμο ο ΠΑΟΚ στις εξέδρες!), όταν στο 14’ ο Γκιτσιούδης σταμάτησε το σουτ του Βλαχούδη.

Στο 31’ η κεφαλιά του Καραγεωργίου πέρασε άουτ και στο επόμενο λεπτό (32') το σουτ του Μπορμπόκη, το μπλόκαρε ο Σιμεούνοβιτς.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς, είχε δυο καλές στιγμές με τον Ιορδανίδης στο 46’ και τον Μπορμπόκη στο 47’.

Το σκορ τελικά άνοιξε στο 50' με τον τρόπο που περιγράψαμε πιο πάνω.

Μετά την αποβολή του Μαυρέα, η απόδοση του ΠΑΟΚ έπεσε, χωρίς πάντως η ομάδα να απειληθεί ιδιαίτερα με ισοφάριση, ως το τελευταίο σφύριγμα του Γερμανάκου που εκείνη τη μέρα είχε πολλά αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα, τα οποία έφεραν εκνευρισμό και στις δύο ομάδες.

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Μήτογλου, Λεοντιάδης (όσο διάστημα αγωνίστηκε) και Αλεξανδρίδης, με τον πρώτο να κάνει το καλύτερο ίσως παιχνίδι του στα χρόνια στα οποία αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ (1986-1992).

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Πόντου: Σιμεούνοβιτς, Τραϊανόπουλος, Φαράκος, Τομπουλίδης, Σαββάκης, Χατζηιωαννίδης, Βλαχούδης (59’ Τσολερίδης), Ιωσηφίδης, Σαχίνης, Τσέκος, Πάπριτσα (57’ Ορφανός).

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Μαυρομάτης (82’ Σερέτης), Λεοντιάδης (43’ Ιορδανίδης), Αλεξανδρίδης.
Δηλώσεις προπονητών:

Μιχάλης Μπέλλης: «Είχαμε προβλήματα στην ανάπτυξή μας, λόγω της απουσίας του Μπάνον. Ίσως πρέπει να ψάξουμε για άλλες λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι παίκτες μου αν και μείναμε με 10, είχαν ψυχική δύναμη και ζήτησαν και το δεύτερο γκολ, χωρίς να επιτρέψουν στον Απόλλωνα να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία».

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Αντώνης Γεωργιάδης, τα είχε με τον παίκτη του Σαββάκη, που δεν απομακρύνθηκε από το σημείο στο οποίο είχε γίνει το πέναλτι, χαρακτηρίζοντάς τον «ιερέα».

Προτιμούσε δηλαδή ο άνθρωπος να δει τον Σαββάκη να ξεγελά τον Γερμανάκο και όχι να φανεί η αλήθεια. Μάλιστα στάζοντας χολή για μια ακόμη φορά που έχασε από τον ΠΑΟΚ, δεν παρέλειψε, ως προφήτης, να ρίξει την μπηχτή: «Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να πάρει τη νίκη χωρίς το πέναλτι».

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Γενάρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον γάβρο του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!
* Στη παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1987-1988.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4