Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Φεβρουαρίου 2018

Άλλαξε το ματς, όταν έμεινε με «10» (2015)

Σαν σήμερα στις 15/2/2015, o ΠΑΟΚ γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2014-2015...

Ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο με Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα, Βίτορ, Κόστα, Ρατς στην άμυνα, Νομπόα, Περέιρα, Κάτσε στη μεσαία γραμμή, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη, Μακ στην επίθεση.

Ο Δικέφαλος μπήκε πολύ καλά στο ματς, πίεσε τον Ατρόμητο, οι παίκτες μας έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, δημιούργησαν ευκαιρίες που όμως δεν αξιοποιήθηκαν!

Στο 8', χάνεται μεγάλη ευκαιρία από τον Περέιρα που μετά απο σέντρα του Ρατς σουτάρει, αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε ενστικτωδώς. Η ομάδα έδειχνε διάθεση, έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και το γκολ φαινόταν να είναι θέμα χρόνου. 

Στο 31' ο Αρετόπουλος έδειξε κίτρινη στον Αθανασιάδη (δεν υπήρχε) και δέκα λεπτά αργότερα έστειλε με 2η κίτρινη τον Κλάους στα αποδυτήρια, επίσης αυστηρή απόφαση γιατί δεν υπήρχε καμία πρόθεση από τον παίκτη μας!

Λίγο νωρίτερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Δημούτσο που πήρε την κεφαλιά από τον Σκόνδρα και έκανε το 1-0. Η φάση ξεκίνησε από ανύπαρκτο φάουλ – εφεύρεση του Αρετόπουλου!

Εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή στο αρχικό σχήμα του Σαλπιγγίδη, που έχασε προπονήσεις, αλλά προτιμήθηκε από τον Γκολάσα για λόγους που δεν γνωρίζουμε... Στις καθυστερήσεις ο Ατρόμητος παραλίγο να σκοράρει και πάλι, το σουτ του Ναπολεόνι το απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Ιτάνζ, σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ είχε χάσει πλήρως τη συγκέντρωσή του...

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 51' ο Ούμπιντες έφυγε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε τον Ιτάνζ κάνοντας το 2-0, σε μια φάση που εκτέθηκε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ!

Στο 56΄ο Τζιόλης πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του ανύπαρκτου Σαλπιγγίδη (δεν ήταν ο μόνος ανύπαρκτος, υπήρχαν και χειρότεροι), σε μια προσπάθεια του τεχνικού του Δικεφάλου να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων.

Λάθη στην ανάπτυξη, κάποια αβίαστα, κατέστρεφαν τις όποιες προσπάθειες του ΠΑΟΚ να απειλήσει στην επανάληψη, παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή. Η ομάδα ήταν ευάλωτη στην αντεπίθεση και αυτό φάνηκε και στη φάση του 69', όταν ο Ναπολεόνι βγήκε προ του Ιτάνζ, το σουτ του όμως σταμάτησε στο δοκάρι.

Λίγο αργότερα (72') ο Κατσουράνης έκανε το 3-0, σε μια φάση που εκτέθηκε η αεράμυνα μας! Στο επόμενο λεπτό, αντικαταστάθηκε ο επίσης τραγικός σήμερα Σκόνδρας από τον Κωνσταντινίδη και ενώ η πολύ βαριά ήττα ήταν δεδομένη. 

Είτε με 10 είτε με 11 παίκτες,  αυτή η ομάδα στα τελευταία ματς δεν ήταν ΠΑΟΚ. Ευθύνες υπήρχαν πάρα πολλές και δεν είχαν να κάνουν με ένα μόνο πρόσωπο. Η ομάδα γνώριζε ήττες ντροπής και έπρεπε να γίνει κάτι ΑΜΕΣΑ για να "σωθεί" κάτι από αυτή την χρονιά!

Στο 77' ο Ναπολεόνι και πάλι στην αντεπίθεση, έκανε το 4-0, τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μοιάζουν με φαντάσματα και τους 200 ηρωικούς οπαδούς να αποχωρούν από το πέταλο, έχοντας γευτεί μια ακόμη ήττα μετά από τραγική εμφάνιση των παικτών !!!

Δείτε τα γκολ του παιχνιδιού ΕΔΩ

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος, Δημούτσος (66' Μπρίτο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι (79' Παπάζογλου), Μαρσελίνιο (65' Αγκουαζί).

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας (73' Κωνσταντινίδης), Βίτορ, Κόστα, Ρατς, Νομπόα, Κάτσε, Περέιρα (86' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (56' Τζιόλης), Μακ, Αθανασιάδης.
Φανερά απογοητευμένος από το αποτέλεσμα κόντρα στον Ατρόμητο, εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του :

"Βαριά ήττα για την ομάδα μας. ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, μπορούσαμε να προηγηθούμε, δυστυχώς για μια ακόμα φορά με την πρώτη φάση του αντιπάλου δεχθήκαμε γκολ. Πήγαμε στο ημίχρονο με δέκα παίκτες. Με δέκα ποδοσφαιριστές όταν δέχεσαι και δεύτερο γκολ τα πράγματα γίνονται πολύ απλά. Είναι μια ακόμα πολύ άσχημη μέρα για εμάς και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον Ατρόμητο για τη νίκη του".

Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση; "Εμείς έχουμε πολύ δύσκολη μέρα και πολύ άσχημο το αποτέλεσμα όπως και ο τρόπος που ήρθε. Αλλά, εγώ θα είμαι εδώ με τα παιδιά να παλέψουμε. Δε μπορώ να παρατήσω την ομάδα. Θα παλέψουμε να αναστρέψουμε την κατάσταση. Το μόνο πράγμα που μπορείς αν κάνεις είναι να μη μιλάς για να μπορέσεις να το πετύχεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος".

Έχετε εντοπίσει το πρόβλημα; "Εμείς σήμερα δε μπορώ να πω ότι τα δε προσπαθήσαμε. Σε αντίθεση με άλλες φορές που δεν ήμασταν καλοί. Είμαι μαζί τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα παραμείνω για να μπορέσουμε να γυρίσουμε την κατάσταση".

Βλέπουμε έναν ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος να είναι μέσα στο ματς και από την άλλη πλευρά μια ενέργεια ενός παίκτη που εγκληματεί απέναντι στην ομάδα του. Η άποψή σας; "Δεν ήρθα εδώ να κατηγορήσω κανέναν. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Είναι μια λάθος επιλογή. Νόμιζε ότι μπορούσε να βρει μπάλα, δεν έγινε. Ο τελευταίος που θα κατηγορήσω είμαι εγώ".

Άποψη για την πρώτη κίτρινη κάρτα του Αθανασιάδη έχετε; "Μη με ρωτάτε για τους διαιτητές".
 
Αγωνιστικά καθαρά, πως εξηγείτε τα γκολ; "Είναι να τρελαίνεσαι. Δεν είναι μόνο τα γκολ, αλλά και το πώς τα τρώμε. Δεν είναι θέμα ανοιχτού γηπέδου. Πρέπει να μαζευτούμε όλοι μαζί, να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να λειτουργήσουμε. Δεν παρατάω την ομάδα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους στηρίξω".
 
Γράφτηκε ότι σας δόθηκε ένα μήνυμα από τη διοίκηση σε ό,τι έχει να κάνει με Τζανδάρη και Κατσικά, ότι δεν υπολογίζονται πλέον. Υπάρχει όντως κάτι τέτοιο; "Δεν δέχομαι εντολές διοίκησης. Ο Κατσικάς αποφάσισε ότι θέλει να φύγει. Δεν μπορώ να χρησιμοποιώ παίκτη που θέλει να φύγει. Ο Τζανδάρης δεν αποφάσισε κάτι τέτοιο. 
 
Αν κάνει το ίδιο, θα δείξει. Δεν θα κρατήσω κάποιον με το ζόρι στην ομάδα. Όσο καλά παιδιά κι αν είναι, δεν θα παλέψουν και να βάλουν τα πόδια στη φωτιά, αν θέλουν να φύγουν. Αυτοί που θέλουν, είναι εδώ. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτοί οι δυο".

Άλλαξε τελικά κάτι μετά το ματς στο Καραϊσκάκη; "Δε πρέπει να μιλάμε για αυτά τα πράγματα. θα κάνω μόνο κακό στην ομάδα. Σίγουρα όμως από το παιχνίδι εκείνο και μετά η ομάδα έχει μια εντελώς αντίστροφη πορεία. Και αυτό δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το δεις. Σε όλα τα επίπεδα φαίνεται".

Πριν δέκα μέρες δηλώσατε ότι παραιτείστε. Τι άλλαξε; "Δεν άλλαξε τίποτα. Στην Ελλάδα ζω, όχι αλλού. Όταν χάνει μια ομάδα 4-0 με συνεχόμενα αποτελέσματα πολύ άσχημα, που μας κάνουν όλους να είμαστε άσχημα, αλλά όταν σε μια ομάδα δε μπορεί να φύγουν πολλοί, πρέπει να φύγει ένας. 
 
Ο μεγαλομέτοχος μου είπε ότι θα είμαστε μέχρι το καλοκαίρι εδώ και θα λειτουργήσουμε. Δε μπορώ τώρα να βγω να τον κρεμάσω".
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για την βαριά ήττα από τον Ατρόμητο, τόνισε πως οι υπεύθυνοι γι' αυτήν είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ και πως ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Συγκεκριμένα είπε:

Για την ήττα από τον Ατρόμητο: "Το σκορ από μόνο του μιλάει για το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι πολύ άσχημη βραδιά, ίσως η πιο άσχημη από πλευράς σκορ. Ίσως όχι από πλευράς εμφάνισης, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν είναι κάτι που θα το δικαιολογούσε όλο αυτό εδώ. 
 
Είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτό το αποτέλεσμα εμείς οι ποδοσφαιριστές και πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να αναλάβει τις ευθύνες του. Θα είναι καταστροφικό να συνεχίσουμε έτσι, όπως σήμερα".

Για το αν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση: "Όποιος θα πίστευε πως δεν θα μπορούσε να συνεχίσει, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται. Θεωρώ ότι έχουμε δυο επιλογές. Η' να τα παρατήσουμε ή να συνεχίσουμε αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο. 
 
Θα πρέπει να αντιδράσουμε και είναι η μοναδική διέξοδος σε αυτή την άσχημη περίοδο που περνάμε. Εμείς θα συνεχίσουμε γιατί είναι υποχρέωση να το κάνουμε".

Για το αν μπορεί να αλλάξει κάτι στο εξής και να υπάρξει κάτι το διαφορετικό: "Αυτό πρέπει να το σκεφτεί ο καθένας ξεχωριστά. Γι' αυτό είπα πως εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι για το σημερινό αποτέλεσμα και την κακή πορεία το τελευταίο χρονικό διάστημα. 
 
Αν δεν το δει ο καθένας εγωιστικά, δεν θα έχουμε καλή συνέχεια. Θεωρώ πως η ομάδα που έπαιζε καλό ποδόσφαιρο καιρό πριν, δεν τελείωσε. Μπορεί να το ξανακάνει και πρέπει να το κάνουμε, είναι υποχρέωσή μας".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4