Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Φεβρουαρίου 2018

Ισόπαλος στο κατάμεστο Καυτανζόγλειο (1972)

Σαν σήμερα στις 13/2/1972, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο κατάμεστο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 40.000 θεατές (38.752 τα εισιτήρια), με τον Λες Σάνον στον πάγκο του έμεινε στο ισόπαλο 1-1. Ο ΠΑΟΚ, παρουσιάστηκε στο γήπεδο με διάθεση να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα νώτα του και να χτυπήσει τους γηπεδούχους στην κόντρα, δίνοντας χώρο στον Ηρακλή να κάνει παιχνίδι, μέχρι τη μεγάλη μας περιοχή.
Εκεί σταματούσαν σχετικά εύκολα οι προσπάθειες των γηπεδούχων, με τον ΠΑΟΚ από την πλευρά του να έχει σε μέτρια μέρα τους μέσους του και η ομάδα να είναι κομμένη στα δύο, στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης!

Παρά την μέτρια εικόνα του, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 43ο λεπτό με κεφαλιά του Σαράφη μετά από σέντρα του Τερζανίδη και οι ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Λάτσιου, με το σκορ να είναι στο 0-1.

Ο Ηρακλής πέτυχε την ισοφάριση στο 62ο λεπτό με πέναλτι του Αϊδινίου, παράβαση στην οποία υπέπεσε –κατά τον Λάτσιο- ο Ιωσηφίδης και κανείς δεν κατάλαβε γιατί η μπάλα στήθηκε στα 11 μέτρα. 

Οι παίκτες του συμπολίτη, διαμαρτυρήθηκαν στο 21ο λεπτό, όταν ο Λάτσιος με υπόδειξη του βοηθού του (Δουμουσιάρης), ακύρωσε σαν οφ σάιντ γκολ του Νικολούδη.

Από τον ΠΑΟΚ διακρίθηκαν οι Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Σαράφης, Παρίδης.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Φανάρας, Ζαφειρίδης, Μπατάκης, Σεντελίδης, Χαλιαμπάλιας, Νικολούδης (78’ Καφετζής), Κουσουλάκης, Κασάπης, Κουτρουμπέλης, Αϊδινίου, Καλλιοτζής.

ΠΑΟΚ: Σαβουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης (81’ Λάζος), Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Μπέλλης.

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για 12 βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

* Στην αρχική εικόνα, είναι η στιγμή του 21ου λεπτού όταν ο Ηρακλής πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού. Πεσμένοι είναι οι Σαββουλίδης - Νικολούδης, ενώ ο Κουτρουμπέλης ετοιμάζεται να πανηγυρίσει. 

Η φάση ξεκίνησε από φάουλ που εκτέλεσε ο Κασάπης, ο Χαλιαμπάλιας πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Σαββουλίδης απέκρουσε με γροθιές αλλά η μπάλα πήρε πορεία προς τα πίσω, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι μας και επιστρέφοντας στον αγωνιστικό χώρο, ο Νικολούδης με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Προφανώς αυτόν χρέωσε σε θέση οφ σάιτ ο βοηθός Δουμουσιάρης και ακυρώθηκε το γκολ, παρά το γεγονός ότι ο Λάτσιος έδειξε αρχικά σέντρα...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4