Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Ιανουαρίου 2018

Πήρε το "Χ" με αντεπίθεση διαρκείας! (1991)

Σαν σήμερα στις 27/1/1991, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Λεβαδειακό σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1990-1991...

Ο ΠΑΟΚ με το δίδυμο Τερζανίδη – Μιχαηλίδη στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.650 τα εισιτήρια) είχε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι του. Ένα πολύ κακό στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και ένα πολύ βελτιωμένο στην επανάληψη.

Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να προηγούνται στο 8ο λεπτό με 2-0, αιφνιδιάζοντας απόλυτα τον ΠΑΟΚ, με γκολ που σημείωσαν ο Τόγιας στο 1’ και ο Μπάριος στο 8’… 

Οι παίκτες του Αλκέτα Παναγούλια πίστεψαν πως θα καθαρίσουν εύκολα το παιχνίδι, βλέποντας πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα, όμως η επανάληψη τους επιφύλασσε δυσάρεστες συγκινήσεις. 

Ο Δικέφαλος βγήκε μεταμορφωμένος στον αγωνιστικό χώρο και για ένα 20λεπτο (55’ – 75’) καθήλωσε τον Λεβαδειακό, μειώνοντας αρχικά το σκορ στο 56ο λεπτό με τον Ιμπραήμ Χασάν που εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων και με κοντινό σουτ έκανε το 2-1.

Στο 74’ ο Μαγκντί εκτέλεσε κόρνερ, ο Μανίκας έχασε την έξοδο και ο Λαγωνίδης με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. Οι δύο ομάδες είχαν στην επανάληψη από ένα δοκάρι, ο ΠΑΟΚ με τον Μήτογλου και ο Λεβαδειακός με τον Λεμονή. 

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Μαγκντί, Ιμπραήμ Χασάν, Χοσάμ Χασάν και ο Τουρσουνίδης.

Δείτε τα γκολ των γηπεδούχων στο video που ακολουθεί...

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Μανίκας, Γκουλής, Τόγιας, Μαρτιναίος, Γκαϊτατζής, Μπλέτσας, Καβαλιέρης (62΄ Μαρινάκης), Μπάριος, Πεχλιβανίδης (68' Πέτκοφ), Λεμονής, Κασάπης.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Λαγωνίδης, Μητσιμπόνας, Μήτογλου, Αλεξούλης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Χοσάμ Χασάν, Μαγκντί, Ιμπραήμ Χασάν.
* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες).

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, με τέρματα 56-39.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Κασάπης σε μια προσπάθειά του, με τον Σκαρτάδο να προσπαθεί να τον ανακόψει και τον Τουρσουνίδη να παρακολουθεί τη φάση.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4